( (

Thomas Cook Mağdurlarına Destek Paketi Ödemeleri Başladı

Turizm 13.10.2019 - 09:22, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Thomas Cook Mağdurlarına Destek Paketi Ödemeleri Başladı

Thomas Cook’un iflasıyla mağdur olanlara hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte vereceği Kredi Destek Paketi için başvuruları kabule başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İngiliz Tur Operatörü Thomas Cook’un iflasıyla mağdur olanlara hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte vereceği Kredi Destek Paketi için başvuruları kabule başladı. Bakanlığın sitesinden yayınlanan duyuruda 18 Ekim 2019 Cuma gününe kadar form doldurularak Bakanlık Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılması istendi. KREDİ DESTEK PAKETİ DUYURUSU İngiliz Tur Operatörü Thomas Cook’un 23/9/2019 tarihi itibariyle iflas ettiği tüm dünyada duyurulmuştur. Tur Operatörü Thomas Cook’un operasyonu durdurduğu ülkelerdeki birimlerden alacaklı olan ülkemizdeki konaklama tesisi işletmelerinden Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Kredi Destek Paketinden yararlanmak isteyenlerin; ekteki formu doldurarak, başvuru dilekçesi ekinde istenilen diğer bilgi ve belgeler ile birlikte en geç 18 Ekim 2019 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Bakanlığımız Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Bakanlığımıza Verilecek Belgelere İlişkin Açıklamalar 1-Bilgi Formu (Doldurulacak ve Yeminli Mali Müşavir/Mali Müşavir tarafından onaylanacaktır. 2-Mizan (Yeminli Mali Müşavir/Mali Müşavir tarafından onaylanacaktır.) 3-İlgili Tur Operatörüne Ait Alacak Hesabının Muavin Hesap Dökümü (Yeminli Mali Müşavir/Mali Müşavir tarafından onaylanacaktır.) 4-Varsa En Yüksek Kredi Kullanılan Bankanın Adı (Sadece Banka ismi belirtilecektir.) 5-Tur Operatörü Thomas Cook ile Yapılan Sözleşme örneği. 6-Şirkete ait “İmza Sirküleri” veya şahıs işletmeleri için “İmza Beyannamesi” örneği. 7-Talep Edilen Toplam Kredi Miktarı (Yabancı sigorta garanti fonundan alınacak tutar düşüldükten sonra kalacak şüpheli alacak tutarını geçmeyecektir.) İLGİLİ FORMLARA ULAŞMAK İÇİN:  KREDI DESTEK PAKETI DILEKCE ORNEGİ.docx THOMAS COOK- OTEL BAKİYE KONTROL ŞABLONU (1).xlsx Kaynak: Thomas Cook mağdurlarına Destek paketi ödemeleri başladı
Thomas Cook’un iflasıyla mağdur olanlara hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte vereceği Kredi Destek Paketi için başvuruları kabule başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İngiliz Tur Operatörü Thomas Cook’un iflasıyla mağdur olanlara hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte vereceği Kredi Destek Paketi için başvuruları kabule başladı. Bakanlığın sitesinden yayınlanan duyuruda 18 Ekim 2019 Cuma gününe kadar form doldurularak Bakanlık Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılması istendi.

KREDİ DESTEK PAKETİ DUYURUSU

İngiliz Tur Operatörü Thomas Cook’un 23/9/2019 tarihi itibariyle iflas ettiği tüm dünyada duyurulmuştur.

Tur Operatörü Thomas Cook’un operasyonu durdurduğu ülkelerdeki birimlerden alacaklı olan ülkemizdeki konaklama tesisi işletmelerinden Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Kredi Destek Paketinden yararlanmak isteyenlerin; ekteki formu doldurarak, başvuru dilekçesi ekinde istenilen diğer bilgi ve belgeler ile birlikte en geç 18 Ekim 2019 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Bakanlığımız Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bakanlığımıza Verilecek Belgelere İlişkin Açıklamalar

1-Bilgi Formu (Doldurulacak ve Yeminli Mali Müşavir/Mali Müşavir tarafından onaylanacaktır.

2-Mizan (Yeminli Mali Müşavir/Mali Müşavir tarafından onaylanacaktır.)

3-İlgili Tur Operatörüne Ait Alacak Hesabının Muavin Hesap Dökümü (Yeminli Mali Müşavir/Mali Müşavir tarafından onaylanacaktır.)

4-Varsa En Yüksek Kredi Kullanılan Bankanın Adı (Sadece Banka ismi belirtilecektir.)

5-Tur Operatörü Thomas Cook ile Yapılan Sözleşme örneği.

6-Şirkete ait “İmza Sirküleri” veya şahıs işletmeleri için “İmza Beyannamesi” örneği.

7-Talep Edilen Toplam Kredi Miktarı (Yabancı sigorta garanti fonundan alınacak tutar düşüldükten sonra kalacak şüpheli alacak tutarını geçmeyecektir.)


İLGİLİ FORMLARA ULAŞMAK İÇİN: 

KREDI DESTEK PAKETI DILEKCE ORNEGİ.docx
THOMAS COOK- OTEL BAKİYE KONTROL ŞABLONU (1).xlsx

Kaynak: Thomas Cook mağdurlarına Destek paketi ödemeleri başladı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (