( (

TBMM'de Kapalı İdlib Oturumu Salı Günü Düzenlenecek

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 28.02.2020 - 21:44, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

TBMM'de Kapalı İdlib Oturumu Salı Günü Düzenlenecek

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İdlib'de düzenlenen hava saldırısında 33 askerin şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada, "Meclis salı günü toplanacak, Salı günü yapılacak görüşmeler neticesinde yeniden görüşebiliriz. Yarın verimli bir sonuç alınamayacağı için Genel Kurul'u toplantıya çağırmadığımı ifade etmek isterim" dedi.
Şentop'un açıklamaları şöyle: "Geceden beri ben de takip ediyorum. Bölgedeki arkadaşlarımızdan detaylı olarak bilgileri yakından takip ediyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'miz bu saldırıyı gerçekleştiren rejim güçlerine karşı büyük operasyonlar gerçekleştirdiler, bunlar devam ediyor. Biz bölge barışını daha kötü etkileyecek bir tablo ortaya çıkmaması için uluslararası imkanların el verdiği içinde elinden geleni yapıyor Türkiye. Bugün itibariyle CHP tarafından Meclis'in olağanüstü toplantıya çağırılmasıyla ilgili bir talep avardı. İç tüzüğün 7. maddesine göre Meclis'teki milletvekilinin tam sayısının 5'te 1'indeki milletvekilleri bunu talep edebiliyor. Bu talep üzerine direkt olağanüstü bir toplantı gerçekleşmiyor. Meclis başkanına 7 gün içerisinde gereğini yerine getirme iç tüzük içerisinde. Bu talep üzerine bütün siyasi partilerimizin grup başkanvekilleriyle görüştüm, ilgili bakanlarla görüştüm. Bu Türkiye'de iç siyasetin, dış siyasetin ötesinde bir mesele. Fakat bu taleple hedeflenen şey olan biten konusunda detaylı olarak Meclis'imizin detaylı olarak bilgilendirilmesi. Bunun olabilmesi için yürütmeden ilgili bakanların burada bulunması gerekiyor. Şu an Milli Savunma Bakanı'mız bölgede, yarın yapılacak bir toplantıda yürütmeden bir temsilcinin bulunması imkanı gözükmüyor. Salı günü hem verilecek bilgilerin niceliği ve niteliği bakımından daha iyi olabileceğine yönelik bir kanaatim var. Salı günü yapılacak görüşmeler neticesinde yeniden görüşebiliriz. Yarın verimli bir sonuç alınamayacağı için Genel Kurul'u toplantıya çağırmadığımı ifade etmek isterim."
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İdlib'de düzenlenen hava saldırısında 33 askerin şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada, "Meclis salı günü toplanacak, Salı günü yapılacak görüşmeler neticesinde yeniden görüşebiliriz. Yarın verimli bir sonuç alınamayacağı için Genel Kurul'u toplantıya çağırmadığımı ifade etmek isterim" dedi.

Şentop'un açıklamaları şöyle:

"Geceden beri ben de takip ediyorum. Bölgedeki arkadaşlarımızdan detaylı olarak bilgileri yakından takip ediyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'miz bu saldırıyı gerçekleştiren rejim güçlerine karşı büyük operasyonlar gerçekleştirdiler, bunlar devam ediyor. Biz bölge barışını daha kötü etkileyecek bir tablo ortaya çıkmaması için uluslararası imkanların el verdiği içinde elinden geleni yapıyor Türkiye. Bugün itibariyle CHP tarafından Meclis'in olağanüstü toplantıya çağırılmasıyla ilgili bir talep avardı. İç tüzüğün 7. maddesine göre Meclis'teki milletvekilinin tam sayısının 5'te 1'indeki milletvekilleri bunu talep edebiliyor. Bu talep üzerine direkt olağanüstü bir toplantı gerçekleşmiyor. Meclis başkanına 7 gün içerisinde gereğini yerine getirme iç tüzük içerisinde. Bu talep üzerine bütün siyasi partilerimizin grup başkanvekilleriyle görüştüm, ilgili bakanlarla görüştüm. Bu Türkiye'de iç siyasetin, dış siyasetin ötesinde bir mesele. Fakat bu taleple hedeflenen şey olan biten konusunda detaylı olarak Meclis'imizin detaylı olarak bilgilendirilmesi. Bunun olabilmesi için yürütmeden ilgili bakanların burada bulunması gerekiyor. Şu an Milli Savunma Bakanı'mız bölgede, yarın yapılacak bir toplantıda yürütmeden bir temsilcinin bulunması imkanı gözükmüyor. Salı günü hem verilecek bilgilerin niceliği ve niteliği bakımından daha iyi olabileceğine yönelik bir kanaatim var. Salı günü yapılacak görüşmeler neticesinde yeniden görüşebiliriz. Yarın verimli bir sonuç alınamayacağı için Genel Kurul'u toplantıya çağırmadığımı ifade etmek isterim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (