( (

Tamak; “Kıdem Tazminatının Mevcut Haliyle Korunmasını İstiyoruz.”

İş Dünyası 29.06.2020 - 13:40, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Tamak; “Kıdem Tazminatının Mevcut Haliyle Korunmasını İstiyoruz.”

TÜRK-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, sendika başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın açıklamasında, bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için Kıdem Tazminatının mevcut haliyle korunmasını istediklerini söyledi.
Camlı köşk önündeki düzenlenen basın açıklamasına TÜRK-İŞ Konya Temsilci Abdülkadir Tamak, TÜRK-İŞ Konfederasyonuna bağlı sendikaların Konya şube başkanları katıldı.   Kıdem Tazminatıyla ilgili yapılacak olan düzenlemelerin yanlış olduğunu belirten TÜRK-İŞ Konya Temsilci Abdülkadir Tamak,  “Bildiğiniz üzere son günlerde çalışma hayatında sıkıntılı bir durum yaşanıyor. Kıdem tazminatı hakkımızla ilgili bazı düzenlemeler yapılmak isteniyor. İşsizlik Sigorta Fonu kesintileri attırılmak isteniyor.25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlara daha esnek çalışma getiriliyor. Bu yolla kıdem ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılıyor. Kıdem tazminatı kaldırılarak yerine tamamlayıcı emeklilik sistemi getiriliyor. Ama ortada paylaşılan bir taslak yok, sadece medyada yer alan haberler var. Değişiklik yapılmasına ilişkin sosyal tarafların her hangi bir talebi bulunmuyor. Bu konuda sosyal taraflar arasında mutabakat yoktur. Ekonomide mevcut sıkıntıların aşılması çözümü yine işçide aranıyor. Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiç birini kabul etmiyoruz. Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de şimdiye kadar görülmemiş küresel bir salgın hastalığa karşı topyekûn bir savaş verilirken, bu düzenleme gündeme getiriliyor. İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir.  İşsizlikle baş etmeye ve işini korumaya çalışmaktadır. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur” dedi.   “Kıdem Tazminatı, Türk işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ’in kırmızıçizgisidir.”   Abdülkadir Tamak Kıdem Tazminatının TÜRK-İŞ’in kırmızıçizgisi olduğuna dikkat çekerek, “Görüşümüz nettir. Kıdem Tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir. TÜRK-İŞ Kıdem Tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süre gelen görüşünü bugünde muhafaza etmektedir. TÜRK-İŞ Genel Kurulunda oy birliğiyle alınan kararımız herkes tarafından bilinmektedir. Alınan bu kararın arkasındayız. Kıdem Tazminatı, Türk işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ’in kırmızıçizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olan için Kıdem Tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz.  Kıdem Tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın 25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlara belirli süreli iş sözleşmesi yaptırılması gibi, bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceğiz. Bugün Türkiye’nin her yerinde bir kampanya başlatıyoruz. Hazırlanan bez afişler binalarımıza asılacak, tüm iş yerleri, evlerimiz ve arabalarımız posterlerle donatılacaktır. TÜRK-İŞ’ in son sözü Kıdem Tazminatına Dokunmayın olacaktır” şeklinde konuştu.
TÜRK-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak, sendika başkanlarıyla birlikte düzenlediği basın açıklamasında, bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için Kıdem Tazminatının mevcut haliyle korunmasını istediklerini söyledi.

Camlı köşk önündeki düzenlenen basın açıklamasına TÜRK-İŞ Konya Temsilci Abdülkadir Tamak, TÜRK-İŞ Konfederasyonuna bağlı sendikaların Konya şube başkanları katıldı.

 

Kıdem Tazminatıyla ilgili yapılacak olan düzenlemelerin yanlış olduğunu belirten TÜRK-İŞ Konya Temsilci Abdülkadir Tamak,  “Bildiğiniz üzere son günlerde çalışma hayatında sıkıntılı bir durum yaşanıyor. Kıdem tazminatı hakkımızla ilgili bazı düzenlemeler yapılmak isteniyor. İşsizlik Sigorta Fonu kesintileri attırılmak isteniyor.25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlara daha esnek çalışma getiriliyor. Bu yolla kıdem ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılıyor. Kıdem tazminatı kaldırılarak yerine tamamlayıcı emeklilik sistemi getiriliyor. Ama ortada paylaşılan bir taslak yok, sadece medyada yer alan haberler var. Değişiklik yapılmasına ilişkin sosyal tarafların her hangi bir talebi bulunmuyor. Bu konuda sosyal taraflar arasında mutabakat yoktur. Ekonomide mevcut sıkıntıların aşılması çözümü yine işçide aranıyor. Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiç birini kabul etmiyoruz. Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de şimdiye kadar görülmemiş küresel bir salgın hastalığa karşı topyekûn bir savaş verilirken, bu düzenleme gündeme getiriliyor. İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir.  İşsizlikle baş etmeye ve işini korumaya çalışmaktadır. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur” dedi.

 

“Kıdem Tazminatı, Türk işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ’in kırmızıçizgisidir.”

 

Abdülkadir Tamak Kıdem Tazminatının TÜRK-İŞ’in kırmızıçizgisi olduğuna dikkat çekerek,

“Görüşümüz nettir. Kıdem Tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir. TÜRK-İŞ Kıdem Tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süre gelen görüşünü bugünde muhafaza etmektedir. TÜRK-İŞ Genel Kurulunda oy birliğiyle alınan kararımız herkes tarafından bilinmektedir. Alınan bu kararın arkasındayız. Kıdem Tazminatı, Türk işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ’in kırmızıçizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olan için Kıdem Tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz.  Kıdem Tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın 25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlara belirli süreli iş sözleşmesi yaptırılması gibi, bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olmaya devam edeceğiz. Bugün Türkiye’nin her yerinde bir kampanya başlatıyoruz. Hazırlanan bez afişler binalarımıza asılacak, tüm iş yerleri, evlerimiz ve arabalarımız posterlerle donatılacaktır. TÜRK-İŞ’ in son sözü Kıdem Tazminatına Dokunmayın olacaktır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (