( (

Tamak, Güven Tazeledi

İş Dünyası 03.03.2021 - 15:52, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Tamak, Güven Tazeledi

Türk-İş’e bağlı Tarım-İş Sendikası Konya şubesinin 12. Olağan Kongresinde tek listeyle yapılan seçimde Tarım-İş Sendikası Konya Şube başkanı Abdülkadir Tamak yeniden seçilerek, güven tazeledi. Kongrede yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajı verildi.
Dündar otel ’de yapılan Kongreye Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak, yönetim kurulu üyeleri, delegeler ile Türk-İş’e bağlı sendikaların Konya şube başkanları katıldı.   Kongrenin divan başkanlığını yapan Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Kıdem tazminatı bizim dokunulmazlığımız ve dokunulduğunda greve gideriz dedik. Gündemden çıktı. Bunun karşılığında esnek çalışmayı gündeme geldi. Herkesin derdi kıdem tazminatı ve işçinin aldığı üç beş kuruşta. Sizler arkamızda durduğunuz ve birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece hiçbir hakkımıza el koyamazlar. 1 Mart’tan itibaren Tarım Bakanlığında toplu sözleşmeler başladı. Kırsal alanda çalışlarla ilgili çalışmalara da başladık. Türkiye’de iki lider vardır. Birisi Ecevit, diğeri de Erbakan’dır. Her ikisini de işçi hareketine destek verdikleri için rahmetle anıyoruz. Geçici işçilik zordur. Uğraşarak 10 aya çıkarttık. 5620 sayılı yasayı ortadan kaldırılırsa ve kadro verilirse bu sorunda ortadan kalkar. En kısa zamanda kadro verilmesini talep ettik. Umarım isteğimiz gibi sonuçlanır. Kongremizin hayırlara vesile olmasını dilerken, göreve seçilecek olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.   Tarım-İş Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak konuşmasında kongreye katılanlara teşekkür ederek, “Kovit-19 salgını başta olmak üzere sadece çalışma hayatını değil tüm yaşantımızı değiştiren çok önemli gelişmelerle dolu oldukça hareketli ve zorlu bir dört yılı geride bıraktık. Bizler örgütlü yaşamın, birlik olmanın, ortak akılın çalışma hayatı başta olmak üzere insanlık için ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan Tarım-İş Sendikası ailesinin birer fertleriyiz. Bu bilinçle, beraberlikle, saygıyla ve en önemlisi nice dört yıllık dönemlerde birlik olmak dileğiyle, kongremize katılıp bize destek olan Başta Genel Başkanımız İlhami Polat’a, siz değerli delege arkadaşlarıma, Türk-İş’e bağlı Konya’daki sendikaların şube başkanlarına teşekkür ediyorum. Birlikte mücadelemizi sürdürdüğümüz sürdüreceğiz. Kongremiz hayırlara vesile olsun” diye konuştu.      Konuşmaların ardından yapılan seçimde, delegelerin çoğunluğunun oyunu alan Abdülkadir Tamak, yeniden Tarım-İş Sendikası Konya Şube Başkanı seçilerek, güven tazeledi.   Kongre sonucu yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Tarım-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak, Şube Sekreteri Ali İğdeler, Şube Mali Sekreteri Cafer Irmak, Şube Yönetim Kurulu üyeleri de Ali Köksal ve Latif Baykan’dır.  
Türk-İş’e bağlı Tarım-İş Sendikası Konya şubesinin 12. Olağan Kongresinde tek listeyle yapılan seçimde Tarım-İş Sendikası Konya Şube başkanı Abdülkadir Tamak yeniden seçilerek, güven tazeledi. Kongrede yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Dündar otel ’de yapılan Kongreye Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak, yönetim kurulu üyeleri, delegeler ile Türk-İş’e bağlı sendikaların Konya şube başkanları katıldı.

 

Kongrenin divan başkanlığını yapan Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Kıdem tazminatı bizim dokunulmazlığımız ve dokunulduğunda greve gideriz dedik. Gündemden çıktı. Bunun karşılığında esnek çalışmayı gündeme geldi. Herkesin derdi kıdem tazminatı ve işçinin aldığı üç beş kuruşta. Sizler arkamızda durduğunuz ve birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece hiçbir hakkımıza el koyamazlar. 1 Mart’tan itibaren Tarım Bakanlığında toplu sözleşmeler başladı. Kırsal alanda çalışlarla ilgili çalışmalara da başladık. Türkiye’de iki lider vardır. Birisi Ecevit, diğeri de Erbakan’dır. Her ikisini de işçi hareketine destek verdikleri için rahmetle anıyoruz. Geçici işçilik zordur. Uğraşarak 10 aya çıkarttık. 5620 sayılı yasayı ortadan kaldırılırsa ve kadro verilirse bu sorunda ortadan kalkar. En kısa zamanda kadro verilmesini talep ettik. Umarım isteğimiz gibi sonuçlanır. Kongremizin hayırlara vesile olmasını dilerken, göreve seçilecek olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

 

Tarım-İş Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak konuşmasında kongreye katılanlara teşekkür ederek, “Kovit-19 salgını başta olmak üzere sadece çalışma hayatını değil tüm yaşantımızı değiştiren çok önemli gelişmelerle dolu oldukça hareketli ve zorlu bir dört yılı geride bıraktık. Bizler örgütlü yaşamın, birlik olmanın, ortak akılın çalışma hayatı başta olmak üzere insanlık için ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan Tarım-İş Sendikası ailesinin birer fertleriyiz. Bu bilinçle, beraberlikle, saygıyla ve en önemlisi nice dört yıllık dönemlerde birlik olmak dileğiyle, kongremize katılıp bize destek olan Başta Genel Başkanımız İlhami Polat’a, siz değerli delege arkadaşlarıma, Türk-İş’e bağlı Konya’daki sendikaların şube başkanlarına teşekkür ediyorum. Birlikte mücadelemizi sürdürdüğümüz sürdüreceğiz. Kongremiz hayırlara vesile olsun” diye konuştu.   

 

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, delegelerin çoğunluğunun oyunu alan Abdülkadir Tamak, yeniden Tarım-İş Sendikası Konya Şube Başkanı seçilerek, güven tazeledi.

 

Kongre sonucu yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Tarım-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak, Şube Sekreteri Ali İğdeler, Şube Mali Sekreteri Cafer Irmak, Şube Yönetim Kurulu üyeleri de Ali Köksal ve Latif Baykan’dır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (