( (

Suyun İçinde Susuz Kalan Eğiste Halkı İsyan Etti

Gündem 13.06.2020 - 22:42, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Suyun İçinde Susuz Kalan Eğiste Halkı İsyan Etti

Konya'nın Eğiste Mahallesi'nde bir yıldır çözülemeyen su sorununa bölge halkı isyan etti !
Konya'nın Hadim ilçesine bağlı Eğiste Mahallesi’ndeki vatandaşlar, yaklaşık bir seneden beri çözüme kavuşturulamayan su sorununun yetkililer tarafından çözüme kavuşturulmasını istiyor. Su sorunun çözümü için AK Partili birçok isimle iletişime geçtiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirten bölge halkından Mehmet Güvercin, “Hiç çözüm alamaz isem ilgilenmeyen yetkililer yüzünden çok sevdiğim üyesi ve delegesi olduğum AK Parti’den köyümüzün çıkarları adına istifamı sunacağım” dedi.   Konya'nın Hadim ilçesine bağlı Eğiste Mahallesi’ndeki vatandaşlar içme ve sulama suyu ihtiyaçlarını karşılayan Pınargözü suyunun, yapımı devam eden Avşar Tüneli’ndeki çalışmalar nedeniyle kesildiğini belirtti.   Yaklaşık bir yıldır su sorunun giderilebilmesi için Ak Parti’li yetkililerle görüştüklerini ancak çözüm bulamadıklarını belirten bölge halkı, çareyi imza toplamakta buldu. Hadim İlçe Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, imzalı dilekçelerini  Hadim İlçe Kaymakamlığı’na bırakmak için toplanan mahalleli ile bir araya geldi. Gilan, mahalleliye su sorunun çözüme kavuşturulması için elinden geleni yapacağı sözünü verdi.   “İÇME SUYUMUZ SON DEMİNDE” Köy önündeki ağaçların kurumaya başladığını ifade eden bölge halkından Mehmet Güzel, “Eğiste Köyümüzde bulunan içme ve sulama suyumuz olan Pınargözü tamamen kurudu. Suyumuzun tünele kaçmasının üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen bir sonuç alınamadı. Köy önündeki ağaçlar kurumaya yüz tuttu. İçme suyumuz da son deminde” dedi.   “DSİ İLE İRTİBAT SAĞLAYAMADIM”   Su sorunun çözüme kavuşabilmesi için birçok yetkili ile iletişime geçtiklerini belirten Güzel, “Bir hafta önce CİMER’e yazdım. Hadim Belediye Başkanımız ile görüştüm. Ak Parti İl Başkanlığı ile konuştum ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Özel Kalem Müdürü ile telefonda konuştum. KOSKİ Genel Müdürü ile konuştum. DSİ’ye henüz irtibat sağlayamadım, uğraşıyorum” dedi.   “BU KONUDA HER YOLU DENEYECEĞİM” “Suyun içinde biz susuz kaldık” diyen Güzel, konuşmasını şöyle sürdürdü:   “Barajdan Konya’ya su verdik Aladağ’a borularla hat döşedik ama suyun içinde biz susuz kaldık. İçme ve sulama suyumuz geri gelinceye kadar Acilen yetkililerin sesimizi duymasını aksi halde bu konuda her yolu deneyeceğim.”   “AK PARTİ’DEN KÖYÜMÜZÜN ÇIKARLARI ADINA İSTİFAMI SUNACAĞIM” Yaşadıkları su sorununa çözüm bulunmazsa delegesi olduğu AK Parti’den istifa edeceğini vurgulayan Güzel, “Bu konuyu gerekli yerlere ilettim ve iletmeye devam edeceğim bu konuda görevini yapmayan ilgilenmeyen kim varsa Allah’a havale ediyoruz ve haklarımızda mahşerde iki elimiz yakalarında olacaktır. Bu minvalde hiç çözüm alamaz isem ilgilenmeyen yetkililer yüzünden çok sevdiğim üyesi ve delegesi olduğum AK Parti’den köyümüzün çıkarları adına istifamı sunacağım” şeklinde konuştu. Haber: Müslüm Evci
Konya'nın Eğiste Mahallesi'nde bir yıldır çözülemeyen su sorununa bölge halkı isyan etti !

Konya'nın Hadim ilçesine bağlı Eğiste Mahallesi’ndeki vatandaşlar, yaklaşık bir seneden beri çözüme kavuşturulamayan su sorununun yetkililer tarafından çözüme kavuşturulmasını istiyor. Su sorunun çözümü için AK Partili birçok isimle iletişime geçtiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirten bölge halkından Mehmet Güvercin, “Hiç çözüm alamaz isem ilgilenmeyen yetkililer yüzünden çok sevdiğim üyesi ve delegesi olduğum AK Parti’den köyümüzün çıkarları adına istifamı sunacağım” dedi.

 

Konya'nın Hadim ilçesine bağlı Eğiste Mahallesi’ndeki vatandaşlar içme ve sulama suyu ihtiyaçlarını karşılayan Pınargözü suyunun, yapımı devam eden Avşar Tüneli’ndeki çalışmalar nedeniyle kesildiğini belirtti.

 

Yaklaşık bir yıldır su sorunun giderilebilmesi için Ak Parti’li yetkililerle görüştüklerini ancak çözüm bulamadıklarını belirten bölge halkı, çareyi imza toplamakta buldu. Hadim İlçe Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, imzalı dilekçelerini  Hadim İlçe Kaymakamlığı’na bırakmak için toplanan mahalleli ile bir araya geldi. Gilan, mahalleliye su sorunun çözüme kavuşturulması için elinden geleni yapacağı sözünü verdi.

 

“İÇME SUYUMUZ SON DEMİNDE”

Köy önündeki ağaçların kurumaya başladığını ifade eden bölge halkından Mehmet Güzel, “Eğiste Köyümüzde bulunan içme ve sulama suyumuz olan Pınargözü tamamen kurudu. Suyumuzun tünele kaçmasının üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen bir sonuç alınamadı. Köy önündeki ağaçlar kurumaya yüz tuttu. İçme suyumuz da son deminde” dedi.

 

“DSİ İLE İRTİBAT SAĞLAYAMADIM”

 

Su sorunun çözüme kavuşabilmesi için birçok yetkili ile iletişime geçtiklerini belirten Güzel, “Bir hafta önce CİMER’e yazdım. Hadim Belediye Başkanımız ile görüştüm. Ak Parti İl Başkanlığı ile konuştum ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Özel Kalem Müdürü ile telefonda konuştum. KOSKİ Genel Müdürü ile konuştum. DSİ’ye henüz irtibat sağlayamadım, uğraşıyorum” dedi.

 

“BU KONUDA HER YOLU DENEYECEĞİM”

“Suyun içinde biz susuz kaldık” diyen Güzel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Barajdan Konya’ya su verdik Aladağ’a borularla hat döşedik ama suyun içinde biz susuz kaldık. İçme ve sulama suyumuz geri gelinceye kadar Acilen yetkililerin sesimizi duymasını aksi halde bu konuda her yolu deneyeceğim.”

 

“AK PARTİ’DEN KÖYÜMÜZÜN ÇIKARLARI ADINA İSTİFAMI SUNACAĞIM”

Yaşadıkları su sorununa çözüm bulunmazsa delegesi olduğu AK Parti’den istifa edeceğini vurgulayan Güzel, “Bu konuyu gerekli yerlere ilettim ve iletmeye devam edeceğim bu konuda görevini yapmayan ilgilenmeyen kim varsa Allah’a havale ediyoruz ve haklarımızda mahşerde iki elimiz yakalarında olacaktır. Bu minvalde hiç çözüm alamaz isem ilgilenmeyen yetkililer yüzünden çok sevdiğim üyesi ve delegesi olduğum AK Parti’den köyümüzün çıkarları adına istifamı sunacağım” şeklinde konuştu.

Haber: Müslüm Evci

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (