( (

Suudi Arabistan Ordusun İlk Kadın Bölüğü Göreve Başladı

Dünya 21.01.2020 - 12:57, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Suudi Arabistan Ordusun İlk Kadın Bölüğü Göreve Başladı

Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Fayyad Al-Ruwaili, Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri'ndeki kadınlar için ilk askeri bölüğün açıldığını duyurdu.
ER, ONBAŞI, ÇAVUŞ VE SUBAY www.korfezhaberi.com sitesinin haberine göre, kadınlar er, onbaşı, çavuş ve subay rütbeleriyle; Suudi Arabistan Kraliyet Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Suudi Arabistan Deniz Kuvvetleri, Hava Savunma Kuvvetleri, Stratejik Füze Kuvvetleri ve Silahlı Kuvvetler Sağlık Hizmetleri’nde görev alabilecek. Girişim, Suudi Arabistan’da kadınların toplumdaki rolünü daha üst sıralara çıkmasına izin veren ilk girişim. Eski Şura Konseyi üyesi Haya Al-Muni’i daha önce bu yeni yasaların kadınların ordudaki haklarını ve yeteneklerini desteklediğini söylemişti. Haya Al-Muni’i , “Kadınlar doğal olarak, yeni bir çalışma alanına girecekler. Bu, kadınlar ve erkekler arasındaki eşitliğe ulusal inancın yansımasıdır” diye konuştu. Girişim Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 Programı’nın bir parçası olarak kadınların güçlendirilmesi için baskı yapıyor, onlara daha fazla liderlik pozisyonu veriyor ve farklı alanlardaki katılımlarının önemini vurguluyor.  
Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Fayyad Al-Ruwaili, Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri'ndeki kadınlar için ilk askeri bölüğün açıldığını duyurdu.

ER, ONBAŞI, ÇAVUŞ VE SUBAY

www.korfezhaberi.com sitesinin haberine göre, kadınlar er, onbaşı, çavuş ve subay rütbeleriyle; Suudi Arabistan Kraliyet Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Suudi Arabistan Deniz Kuvvetleri, Hava Savunma Kuvvetleri, Stratejik Füze Kuvvetleri ve Silahlı Kuvvetler Sağlık Hizmetleri’nde görev alabilecek.

Girişim, Suudi Arabistan’da kadınların toplumdaki rolünü daha üst sıralara çıkmasına izin veren ilk girişim.

Eski Şura Konseyi üyesi Haya Al-Muni’i daha önce bu yeni yasaların kadınların ordudaki haklarını ve yeteneklerini desteklediğini söylemişti.

Haya Al-Muni’i , “Kadınlar doğal olarak, yeni bir çalışma alanına girecekler. Bu, kadınlar ve erkekler arasındaki eşitliğe ulusal inancın yansımasıdır” diye konuştu.

Girişim Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 Programı’nın bir parçası olarak kadınların güçlendirilmesi için baskı yapıyor, onlara daha fazla liderlik pozisyonu veriyor ve farklı alanlardaki katılımlarının önemini vurguluyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (