( (

Suriye’de Yetim Aileleri İçin Briket Evler Yapılacak

Gündem 01.07.2020 - 13:10, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Suriye’de Yetim Aileleri İçin Briket Evler Yapılacak

Yetim Vakfı’nca İdlib’teki Meşet Ruhin beldesinde öncelikli olarak yetim ailelerinin kalacağı ve 500 kişinin faydalanacağı briket evlerin yapımına başlandı. Briket evlere yerleştirilecek yetimlerin eğitim ve psikososyal destek ihtiyaçları Yetim Vakfı tarafından karşılanacak.
Yetim Vakfı’nın yetimlere ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik imzaladığı işbirliği protokolleri kapsamında İdlib’in Meşet ruhin beldesinde briket evlerin yapımına başlandı. Türkiye’de ve dünyada yetim ve öksüzler ile ailelerine yönelik eğitim ve psikososyal destek faaliyetleri ile insani yardım çalışmaları yürüten Yetim Vakfı ile insani yardım kuruluşu Fetih-Der’in birlikte yürüttüğü proje ile öncelikli olarak yetim aileleri olmak üzere 500 kişiye barınma imkanı sağlanacak.   BİRİKET EVLER HAYAT KURTARACAK Proje, Suriye’nin İdlib şehrine bağlı Meşet Ruhin beldesinde çadırlarda yaşayan ve Esed rejiminin saldırılarına maruz kaldıkları için Türkiye’nin insani yardımları sayesinde hayatta kalmaya çalışan Suriyeli aileleri kapsıyor. Kötü hava koşulları ve insani kriz nedeniyle hiçbir koruma sağlamayan çadırların yerine Türkiye’nin desteğiyle Suriye’nin farklı noktalarında briket evler yapılmaya başlanmıştı. Yetim Vakfı’nın kalıcı ve sürdürülebilir destek faaliyetlerinin bir parçası olarak Meşet Ruhin beldesinde 50 briket evin yapımına başladı.   YAKLAŞIK 500 KİŞİ FAYDALANACAK İnşaatı devam eden evler, çok yakında çadırlarda yaşam mücadelesi veren ailelere teslim edilecek. 48 metrekare olacak olan evlerde yaşayacaklar için her şey düşünüldü. Ebeveyn odası, banyo ve tuvalet ile oturma odasının da yer aldığı evlerde ikişer ailenin kalması planlanıyor. Yaklaşık 500 kişi bu evlerden faydalanabilecek. İnşa edilen briket evler tamamlandıktan sonra evlere öncelikli olarak yetim aileleri yerleştirilecek. Yetim ailelerinin psikososyal destek süreçleri ve yetim çocukların eğitimleri yine Yetim Vakfı tarafından üstlenilecek. Yetim Vakfı, her biri 3000 TL’ye mal olan briket evlerde yaşam başladıktan sonra yetim ailelerinin geçimlerini temin etmeleri amacıyla farklı branşlarda atölyeler kurmayı da planlıyor.
Yetim Vakfı’nca İdlib’teki Meşet Ruhin beldesinde öncelikli olarak yetim ailelerinin kalacağı ve 500 kişinin faydalanacağı briket evlerin yapımına başlandı. Briket evlere yerleştirilecek yetimlerin eğitim ve psikososyal destek ihtiyaçları Yetim Vakfı tarafından karşılanacak.

Yetim Vakfı’nın yetimlere ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik imzaladığı işbirliği protokolleri kapsamında İdlib’in Meşet ruhin beldesinde briket evlerin yapımına başlandı. Türkiye’de ve dünyada yetim ve öksüzler ile ailelerine yönelik eğitim ve psikososyal destek faaliyetleri ile insani yardım çalışmaları yürüten Yetim Vakfı ile insani yardım kuruluşu Fetih-Der’in birlikte yürüttüğü proje ile öncelikli olarak yetim aileleri olmak üzere 500 kişiye barınma imkanı sağlanacak.

 

BİRİKET EVLER HAYAT KURTARACAK

Proje, Suriye’nin İdlib şehrine bağlı Meşet Ruhin beldesinde çadırlarda yaşayan ve Esed rejiminin saldırılarına maruz kaldıkları için Türkiye’nin insani yardımları sayesinde hayatta kalmaya çalışan Suriyeli aileleri kapsıyor. Kötü hava koşulları ve insani kriz nedeniyle hiçbir koruma sağlamayan çadırların yerine Türkiye’nin desteğiyle Suriye’nin farklı noktalarında briket evler yapılmaya başlanmıştı. Yetim Vakfı’nın kalıcı ve sürdürülebilir destek faaliyetlerinin bir parçası olarak Meşet Ruhin beldesinde 50 briket evin yapımına başladı.

 

YAKLAŞIK 500 KİŞİ FAYDALANACAK

İnşaatı devam eden evler, çok yakında çadırlarda yaşam mücadelesi veren ailelere teslim edilecek. 48 metrekare olacak olan evlerde yaşayacaklar için her şey düşünüldü. Ebeveyn odası, banyo ve tuvalet ile oturma odasının da yer aldığı evlerde ikişer ailenin kalması planlanıyor. Yaklaşık 500 kişi bu evlerden faydalanabilecek. İnşa edilen briket evler tamamlandıktan sonra evlere öncelikli olarak yetim aileleri yerleştirilecek. Yetim ailelerinin psikososyal destek süreçleri ve yetim çocukların eğitimleri yine Yetim Vakfı tarafından üstlenilecek. Yetim Vakfı, her biri 3000 TL’ye mal olan briket evlerde yaşam başladıktan sonra yetim ailelerinin geçimlerini temin etmeleri amacıyla farklı branşlarda atölyeler kurmayı da planlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (