( (

SÜ Turizm Fakültesi, “Mutfak Atölyesi” Etkinliği Düzenledi

Eğitim 21.11.2019 - 13:42, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

SÜ Turizm Fakültesi, “Mutfak Atölyesi” Etkinliği Düzenledi

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, İngiltere-Londra'da faaliyet gösteren Sofra Restoran Şefi Hüseyin Özer ile “Mutfak Atölyesi” etkinliğinde bir araya geldi.
Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen programa; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Saniye Gül Güneş, Sofra Restoran sahibi Şef Hüseyin Özer, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Milli gururumuz Hüseyin Özer, İngiltere’de ülkemizi,  özellikle yemek kültürümüzü üst düzeyde temsil ediyor. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin de bu ufuk, vizyon ve özgüvenle yetişmeleri için biz kendisinin burada öğrencilerimizle beraber bir çalışma yapmasını arzu ettik. Bu da gerçekleşti. Bu açıdan kendisine minnettarız. Biz, iradesi ve kültürü çok güçlü olan bir milletiz, buradan yetişen çocuklarda aynı şekilde dünyanın dört bir tarafında başarıyla ülkemizi temsil edecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüze teşekkür ediyoruz. Geleneksel mutfağımızı yaşatmaya çalışarak dünya markası haline getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda bir marka olan Milli Şefimiz Hüseyin Özer’e teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Mutfak kültürümüzü, uluslararası alana kültürel mirasla taşımak istiyoruz” diye konuştu. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Saniye Gül Güneş, “Öğrencilerimizin şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz gerçekten çok önemli bir yerde eğitim veriyoruz. Üniversitemiz 50 yıla yaklaşıyor artık öğrencilerimiz çok güzel bir üniversitede eğitim alıyorlar. Altın madalyalar almaya başladık. Konya’dayız çok şanslıyız gençlere büyük bir gelecek vaat etmek için burada emek veriyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Sofra Restoran sahibi Şef Hüseyin Özer, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle “Mutfak Atölyesi” etkinliğinde beraber yaptıkları Tokat Kebabını misafirlere ikram ettiler.  
Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, İngiltere-Londra'da faaliyet gösteren Sofra Restoran Şefi Hüseyin Özer ile “Mutfak Atölyesi” etkinliğinde bir araya geldi.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen programa; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Saniye Gül Güneş, Sofra Restoran sahibi Şef Hüseyin Özer, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Milli gururumuz Hüseyin Özer, İngiltere’de ülkemizi,  özellikle yemek kültürümüzü üst düzeyde temsil ediyor. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin de bu ufuk, vizyon ve özgüvenle yetişmeleri için biz kendisinin burada öğrencilerimizle beraber bir çalışma yapmasını arzu ettik. Bu da gerçekleşti. Bu açıdan kendisine minnettarız. Biz, iradesi ve kültürü çok güçlü olan bir milletiz, buradan yetişen çocuklarda aynı şekilde dünyanın dört bir tarafında başarıyla ülkemizi temsil edecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüze teşekkür ediyoruz. Geleneksel mutfağımızı yaşatmaya çalışarak dünya markası haline getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda bir marka olan Milli Şefimiz Hüseyin Özer’e teşriflerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Mutfak kültürümüzü, uluslararası alana kültürel mirasla taşımak istiyoruz” diye konuştu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Saniye Gül Güneş, “Öğrencilerimizin şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz gerçekten çok önemli bir yerde eğitim veriyoruz. Üniversitemiz 50 yıla yaklaşıyor artık öğrencilerimiz çok güzel bir üniversitede eğitim alıyorlar. Altın madalyalar almaya başladık. Konya’dayız çok şanslıyız gençlere büyük bir gelecek vaat etmek için burada emek veriyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sofra Restoran sahibi Şef Hüseyin Özer, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileriyle “Mutfak Atölyesi” etkinliğinde beraber yaptıkları Tokat Kebabını misafirlere ikram ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (