( (

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Ödül

Eğitim 15.11.2019 - 13:59, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Ödül

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel, sanatsal, kültürel alandaki pek çok farklı yarışma ve platformlarda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor
Bu kapsamda son olarak İMMİB 2019 Endüstriyel Tasarım yarışmasında Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Süha Süzen ve öğrencisi Ferhat Küçükşakalak’ın ortak projesi; “ Mahir”, metalden mamul kamp ekipmanları profesyonel kategoride Mansiyon Ödülü almaya hak kazanırken yine bölüm öğrencisi Begüm Kılınç,  tasarladığı “Light Factor” ürünü ile medikal sektöründe insana dokunan Fonksiyonel Plastikler Öğrenci Kategorisinde üçüncülük ödülü aldı. Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun 1981 yılından bu yana düzenlediği, Türkiye’nin en köklü grafik tasarım etkinliklerinden biri olan Grafik Tasarım Sergisi’nin 38’incisi, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. 236 grafik tasarımcının 676 ürün ile başvurduğu etkinlikte, 26 kategoride 7 özel ödül verildi. Etkinliğe katılan Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Asena Dirik’in, Arş. Gör. Pembe Aktürk tarafından yürütülen İleri Tipografi Dersi “Tipografik Festival Afişleri Projesi” kapsamında hazırladığı “Çocuk Film Festivali” konulu afiş tasarımı Öğrenci Projeleri kategorisinde “En İyi Tasarım’ Ödülüne layık görülürken, üçüncü sınıf öğrencisi Azmi Dalbudak ise yine Arş. Gör. Pembe Aktürk tarafından yürütülen Tipografi Dersi “Fobi Afişleri Projesi” kapsamında hazırladığı “Vermifobi” afiş tasarımıyla aynı kategoride “Başarı Ödülüne” layık görüldü. Yine,  Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Enes Ali Sağdıç, Prof. Dr. Ahmet Dalkıran’ın Sanat Teknolojileri ve Uygulamaları dersinde hazırladığı “Çift Beden Tek Ruh” isimli eseri, katılmış olduğu Colortone 2019 Resim Yarışmasında üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.             Tüm bu başarıların tesadüf olmadığının altını çizen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Dalkıran, “Güzel Sanatlar Fakültemiz, son yıllarda öğretim kalitesini önemli ölçüde arttırarak katıldığı gerek ulusal gerekse uluslararası pek çok platformda adından söz ettirmektedir. Bunun sonucu olarak da katıldığımız hemen hemen tüm yarışmalarda ödüllerle dönmekteyiz. Bu başarılar elbette ki tesadüfi değildir. Planlı bir çalışmanın ve ekip ruhunun ürünüdür. Artık Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bir markadır. Önümüzdeki dönemlerde inanıyoruz ki fakülte olarak farklı platformlarda adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı olarak öğretim elemanımızı ve öğrencilerimizi elde ettikleri bu başarılardan ötürü tebrik ediyoruz” dedi.
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel, sanatsal, kültürel alandaki pek çok farklı yarışma ve platformlarda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor

Bu kapsamda son olarak İMMİB 2019 Endüstriyel Tasarım yarışmasında Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Süha Süzen ve öğrencisi Ferhat Küçükşakalak’ın ortak projesi; “ Mahir”, metalden mamul kamp ekipmanları profesyonel kategoride Mansiyon Ödülü almaya hak kazanırken yine bölüm öğrencisi Begüm Kılınç,  tasarladığı “Light Factor” ürünü ile medikal sektöründe insana dokunan Fonksiyonel Plastikler Öğrenci Kategorisinde üçüncülük ödülü aldı.

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun 1981 yılından bu yana düzenlediği, Türkiye’nin en köklü grafik tasarım etkinliklerinden biri olan Grafik Tasarım Sergisi’nin 38’incisi, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. 236 grafik tasarımcının 676 ürün ile başvurduğu etkinlikte, 26 kategoride 7 özel ödül verildi. Etkinliğe katılan Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Asena Dirik’in, Arş. Gör. Pembe Aktürk tarafından yürütülen İleri Tipografi Dersi “Tipografik Festival Afişleri Projesi” kapsamında hazırladığı “Çocuk Film Festivali” konulu afiş tasarımı Öğrenci Projeleri kategorisinde “En İyi Tasarım’ Ödülüne layık görülürken, üçüncü sınıf öğrencisi Azmi Dalbudak ise yine Arş. Gör. Pembe Aktürk tarafından yürütülen Tipografi Dersi “Fobi Afişleri Projesi” kapsamında hazırladığı “Vermifobi” afiş tasarımıyla aynı kategoride “Başarı Ödülüne” layık görüldü.

Yine,  Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Enes Ali Sağdıç, Prof. Dr. Ahmet Dalkıran’ın Sanat Teknolojileri ve Uygulamaları dersinde hazırladığı “Çift Beden Tek Ruh” isimli eseri, katılmış olduğu Colortone 2019 Resim Yarışmasında üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

            Tüm bu başarıların tesadüf olmadığının altını çizen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Dalkıran, “Güzel Sanatlar Fakültemiz, son yıllarda öğretim kalitesini önemli ölçüde arttırarak katıldığı gerek ulusal gerekse uluslararası pek çok platformda adından söz ettirmektedir. Bunun sonucu olarak da katıldığımız hemen hemen tüm yarışmalarda ödüllerle dönmekteyiz. Bu başarılar elbette ki tesadüfi değildir. Planlı bir çalışmanın ve ekip ruhunun ürünüdür. Artık Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bir markadır. Önümüzdeki dönemlerde inanıyoruz ki fakülte olarak farklı platformlarda adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı olarak öğretim elemanımızı ve öğrencilerimizi elde ettikleri bu başarılardan ötürü tebrik ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (