( (

SÜ’de Spor Turizmi ve Geleceğe Bakış Konferansı Yapıldı

Turizm 30.10.2019 - 16:24, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

SÜ’de Spor Turizmi ve Geleceğe Bakış Konferansı Yapıldı

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından “Spor Turizmi ve Geleceğe Bakış Konferansı” gerçekleştirildi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa; Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Doktor Öğretim Üyesi Alaattin Başoda, Doktora Öğretim Üyesi Semih Büyükipekci, Turizm Fakültesi Sekreteri Mustafa Kırbıyık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Saniye Gül Güneş, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tugay Arat, Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Spor turizmi bugün dünyanın çok gelişen alanlarından bir tanesidir. Turizm alanında, bilim dalı olarak alınır. Birçok alternatifi içinde barındırarak gelişmeye devam ediyor. Gerek turizm gerek spor ve sağlık açısından çok önemli bir alandır. Ve temsil ettiği bisiklet alanı açısından turizm alanına da çok ciddi katkı sağlıyor. Güzel bir dinin mensupları olarak Kuran-ı Kerim bizim için şifa kaynağıdır. Aynı burada olduğu gibi sporda beyne, vücuda şifadır. İnşallah Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak birçok başarılı organizasyonlara imza atacağımı düşünüyorum. Bunun ilk meyvesi olarak 20 Kasım’da bisiklet yarışını kampüste başlatıp Zazadin Han’ında bitireceğiz. Böylece spor turizmi alanında ilk adımımı atmış olacağız. Katılan herkese saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Turizm biliyorsunuz gezmek, dolaşmak, tanımak gibi anlamlara gelirken aynı zamanda da sosyal, kültürel ve politik anlamda da her geçen gün önem arttırarak devam etmektedir. Spor turizmi bir müsabakayı izlemek üzere veya müsabakaya katılmak üzere yapılan etkinliklerdir. Spor turizminin eğitici ve dinlendirici tarafı da her gün kitleler tarafından söyleniyor. Bizde her geçen gün bisiklet yollarımızı arttırarak ilerliyoruz. Bugün Konya 495 km bisiklet yolu kullanıyor. Bisikletin diğer branşlardan farklı çıkan yanları da var. Kitlelere bisiklet turunu sevdirmeye çalışıyoruz ve aynı zamanda bisiklet üreticilerinin de satışlarında yüzde 50 artış olduğunu duyuyoruz. Diğer taraftan bisiklet branşı sağlık içinden önemli olan sporlarından başında geliyor. Ya yürüyeceksiniz, ya yüzeceksiniz ya da bisiklete bineceksiniz. Sağlığın karşılığı budur. Vücut belli bir süreden sonra koşmayı çok kabul etmiyor. Bundan dolayı bisiklet kullanımları artarak devam etmeliyiz ” ifadelerini kullandı. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık tarafından Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’ ya plaket takdimi edildi. Konferans toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.  
Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından “Spor Turizmi ve Geleceğe Bakış Konferansı” gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa; Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcıları Doktor Öğretim Üyesi Alaattin Başoda, Doktora Öğretim Üyesi Semih Büyükipekci, Turizm Fakültesi Sekreteri Mustafa Kırbıyık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Saniye Gül Güneş, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tugay Arat, Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Spor turizmi bugün dünyanın çok gelişen alanlarından bir tanesidir. Turizm alanında, bilim dalı olarak alınır. Birçok alternatifi içinde barındırarak gelişmeye devam ediyor. Gerek turizm gerek spor ve sağlık açısından çok önemli bir alandır. Ve temsil ettiği bisiklet alanı açısından turizm alanına da çok ciddi katkı sağlıyor. Güzel bir dinin mensupları olarak Kuran-ı Kerim bizim için şifa kaynağıdır. Aynı burada olduğu gibi sporda beyne, vücuda şifadır. İnşallah Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak birçok başarılı organizasyonlara imza atacağımı düşünüyorum. Bunun ilk meyvesi olarak 20 Kasım’da bisiklet yarışını kampüste başlatıp Zazadin Han’ında bitireceğiz. Böylece spor turizmi alanında ilk adımımı atmış olacağız. Katılan herkese saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Turizm biliyorsunuz gezmek, dolaşmak, tanımak gibi anlamlara gelirken aynı zamanda da sosyal, kültürel ve politik anlamda da her geçen gün önem arttırarak devam etmektedir. Spor turizmi bir müsabakayı izlemek üzere veya müsabakaya katılmak üzere yapılan etkinliklerdir. Spor turizminin eğitici ve dinlendirici tarafı da her gün kitleler tarafından söyleniyor. Bizde her geçen gün bisiklet yollarımızı arttırarak ilerliyoruz. Bugün Konya 495 km bisiklet yolu kullanıyor. Bisikletin diğer branşlardan farklı çıkan yanları da var. Kitlelere bisiklet turunu sevdirmeye çalışıyoruz ve aynı zamanda bisiklet üreticilerinin de satışlarında yüzde 50 artış olduğunu duyuyoruz. Diğer taraftan bisiklet branşı sağlık içinden önemli olan sporlarından başında geliyor. Ya yürüyeceksiniz, ya yüzeceksiniz ya da bisiklete bineceksiniz. Sağlığın karşılığı budur. Vücut belli bir süreden sonra koşmayı çok kabul etmiyor. Bundan dolayı bisiklet kullanımları artarak devam etmeliyiz ” ifadelerini kullandı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık tarafından Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’ ya plaket takdimi edildi.

Konferans toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (