( (

SÜ - Büyükşehir İş Birliğinde Kırsalda Verimin Artırılması Hedefleniyor

Bölge 09.03.2021 - 22:31, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

SÜ - Büyükşehir İş Birliğinde Kırsalda Verimin Artırılması Hedefleniyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Konya Büyükşehir Belediyesi, çiftçi ve besicilerin üretimini bilimsel anlamda geliştirmek amacıyla yapılan iş birliği protokolü kapsamında, TİGEM Gözlü İşletme Müdürlüğünden alınan 25 büyükbaş hayvanı, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Orhan Düzgüneş Araştırma ve Uygulama Tesisine yerleştirdi. Proje ile Konya’da hayvancılığın geliştirilmesi, çiftçi ve öğrencilere eğitimin verilmesi hedefleniyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptığı açıklamada, Konya’nın birçok alanda öne çıkan bir şehir olduğunu belirterek, “Konya aynı zamanda birçok üniversitesi olan bir şehir. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizdeki üniversitelerimizle bu anlamda birçok iş birliği içerisindeyiz. Bugün kırsaldaki insanlarımızın yaşamına önemli katkı sağlayacak bir projeyi Selçuk Üniversitemizle birlikte hayata geçiriyoruz. TİGEM Gözlü İşletme Müdürlüğünden alınan 25 büyükbaş hayvanımızı, Selçuk Üniversitesi ile yürüteceğimiz proje için ahırlara yerleştirmiş bulunmaktayız. Amacımız; özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin eğitimini gerçekleştirmek. Geleneksel hayvancılık yöntemleriyle üreticilik yapılıyor ama burada bilimin katkısıyla verimin oldukça artacağını düşünüyoruz. Bu merkez; sadece Konya’daki çiftçilere değil, inşallah tüm Türkiye’nin ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olarak Türk Dünyası’ndaki birçok ülkeden çiftçimizin, hayvan yetiştiricimizin gelişimine önemli katkı sağlayacak. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kırsalda yaşayan insanlarımız için en önemli gayemiz onların gelirlerini arttırabilmek. Burada aldıkları eğitimle inşallah yarınları için çok büyük kazanç elde edecekler. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.   Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da protokol kapsamında alınan büyükbaş hayvanların, çiftçi ve stajyer öğrencilerin gelişimine önemli katkıda bulunacağını söyledi. Eğitimin geliştirilmesi, bilimsel temelli üretimin sağlanarak verimin artırılması amacıyla farklı ırklardan hayvan alımları gerçekleştirdiklerini anlatan Prof. Dr. Aksoy, “Öğrencilerimizin eğitimlerini ve stajlarını burada yapması, bu ırklar üzerinde tecrübe kazanma kolaylığını sağlayacak. Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz protokol çalışmaları, Üniversitemizin daha hızlı şekilde yükselişine katkı sağlıyor. Bu kapsamda, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İlçe Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Kendilerinin katkılarıyla bu tür birimlerimiz daha kolay ve kullanılabilir hâle geliyor. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. Programa, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile öğretim elemanları katıldı.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Konya Büyükşehir Belediyesi, çiftçi ve besicilerin üretimini bilimsel anlamda geliştirmek amacıyla yapılan iş birliği protokolü kapsamında, TİGEM Gözlü İşletme Müdürlüğünden alınan 25 büyükbaş hayvanı, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Orhan Düzgüneş Araştırma ve Uygulama Tesisine yerleştirdi. Proje ile Konya’da hayvancılığın geliştirilmesi, çiftçi ve öğrencilere eğitimin verilmesi hedefleniyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptığı açıklamada, Konya’nın birçok alanda öne çıkan bir şehir olduğunu belirterek, “Konya aynı zamanda birçok üniversitesi olan bir şehir. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizdeki üniversitelerimizle bu anlamda birçok iş birliği içerisindeyiz. Bugün kırsaldaki insanlarımızın yaşamına önemli katkı sağlayacak bir projeyi Selçuk Üniversitemizle birlikte hayata geçiriyoruz. TİGEM Gözlü İşletme Müdürlüğünden alınan 25 büyükbaş hayvanımızı, Selçuk Üniversitesi ile yürüteceğimiz proje için ahırlara yerleştirmiş bulunmaktayız. Amacımız; özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin eğitimini gerçekleştirmek. Geleneksel hayvancılık yöntemleriyle üreticilik yapılıyor ama burada bilimin katkısıyla verimin oldukça artacağını düşünüyoruz. Bu merkez; sadece Konya’daki çiftçilere değil, inşallah tüm Türkiye’nin ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olarak Türk Dünyası’ndaki birçok ülkeden çiftçimizin, hayvan yetiştiricimizin gelişimine önemli katkı sağlayacak. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kırsalda yaşayan insanlarımız için en önemli gayemiz onların gelirlerini arttırabilmek. Burada aldıkları eğitimle inşallah yarınları için çok büyük kazanç elde edecekler. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da protokol kapsamında alınan büyükbaş hayvanların, çiftçi ve stajyer öğrencilerin gelişimine önemli katkıda bulunacağını söyledi. Eğitimin geliştirilmesi, bilimsel temelli üretimin sağlanarak verimin artırılması amacıyla farklı ırklardan hayvan alımları gerçekleştirdiklerini anlatan Prof. Dr. Aksoy, “Öğrencilerimizin eğitimlerini ve stajlarını burada yapması, bu ırklar üzerinde tecrübe kazanma kolaylığını sağlayacak. Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz protokol çalışmaları, Üniversitemizin daha hızlı şekilde yükselişine katkı sağlıyor. Bu kapsamda, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İlçe Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Kendilerinin katkılarıyla bu tür birimlerimiz daha kolay ve kullanılabilir hâle geliyor. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Programa, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile öğretim elemanları katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (