( (

SKM EDK Konferansına Ev Sahipliği Yaptı

Kültür Sanat 24.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

SKM EDK Konferansına Ev Sahipliği Yaptı

Öğretmenlerin gelişimine destek vererek, değişime yön veren eğitimcilerle ve kurumlarla buluşturmak amacıyla düzenlenen konferans 800 davetli ve katılımcıya ev sahipliği yaptı. Eğitimde Değişim Konferansına pek çok önemli isim ve eğitimci katıldı. Konferanstaki konuşmacılar arasında Eğitimde İnovasyon Derneği Başkanı Ahmet Bahadır Özdemir, Milli Eğitim Bakan Danışmanı Dr. Adem Çilek, Zihin Haritaları Uzmanı & Eğitmeni & AyThink Gelişim Kurucusu Aykut Açkalmaz, EDK Türkiye Koordinatörü Didem Çavuşoğlu, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü- Genel Müdür Doç. Dr. Adnan Boyacı, Uluslararası Eğitim Uzmanı Dr. Özgür Şimşek, MATBEG Türkiye Koordinatörü Kenan Çağlar Dükel ve daha pek çok değerli eğitimcinin bulunduğu konferansta çok sayıda öğretmen, meslektaşlarının deneyimlerinden ve fikirlerinden yararlanma imkânı buldular. 4.Eğitimde Değişim Konferansı Anadolu’nun En Büyük Kongre Merkezinde!   “Değişimin Bir Parçası Ol” mottosuyla bir araya gelen Türkiye’nin önde gelen eğitimcileri, akademisyenleri, uzmanlar, eğitim sevdalıları; tecrübelerini, deneyimlerini, hikâyelerini EDK kapsamında Konya’ daki katılımcılarıyla paylaştı.  Selçuklu Kongre Merkezi’nde organize edilen 4. Eğitimde Değişim Konferansı’ nda 27 atölye, 18 sunum ve 5 panel gerçekleştirildi. 65’ den fazla konuşmacının deneyimlerini paylaştığı organizasyona katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Yapılan sunumlarda öğretmenler ilham veren ve fark yaratan uygulamalarını meslektaşlarıyla paylaştılar.  Panel sunumlarıyla katılımcılar alanında uzman, değişimin öncüsü eğitimcilerle buluşarak yeni dünyada eğitim, yeni nesilde öğrenme ve oyunun önemi gibi konuları tartışarak birçok farklı görüşü bir arada öğrenme ve tartışma fırsatı buldu. Atölyelerde ise STEM, robotik, oyunlaştırma, hikayeleştirme, problem çözme becerisi, yaratıcı düşünme, yaratıcı yazma, çocuklar için felsefe, kapsayıcı eğitim, girişimcilik, öğrenci koçluğu, eğitimde teknoloji, farklılaştırma, yabancı dil öğretimi gibi pek çok önemli alanda eğitimciler kendilerini geliştirme ve bilgilerini paylaşma şansını buldular.  Zengin ve fark yaratan içerikleriyle beğeni kazanan atölyelere katılan eğitimciler, istedikleri ya da merak ettiği bir alanda uzmanından eğitim alarak atölye çalışmaları gerçekleştirdiler. Katılımcıların dinlenmesi ve meslektaşları ile birlikte eğlenmeleri için planlanan sürpriz eğlenceler, sosyal toplantılar, kahve molaları, eğlenceli oturum araları ile etkinliğe renk katılarak keyifli zamanlar geçirildi.                 

Öğretmenlerin gelişimine destek vererek, değişime yön veren eğitimcilerle ve kurumlarla buluşturmak amacıyla düzenlenen konferans 800 davetli ve katılımcıya ev sahipliği yaptı. Eğitimde Değişim Konferansına pek çok önemli isim ve eğitimci katıldı.


Konferanstaki konuşmacılar arasında Eğitimde İnovasyon Derneği Başkanı Ahmet Bahadır Özdemir, Milli Eğitim Bakan Danışmanı Dr. Adem Çilek, Zihin Haritaları Uzmanı & Eğitmeni & AyThink Gelişim Kurucusu Aykut Açkalmaz, EDK Türkiye Koordinatörü Didem Çavuşoğlu, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü- Genel Müdür Doç. Dr. Adnan Boyacı, Uluslararası Eğitim Uzmanı Dr. Özgür Şimşek, MATBEG Türkiye Koordinatörü Kenan Çağlar Dükel ve daha pek çok değerli eğitimcinin bulunduğu konferansta çok sayıda öğretmen, meslektaşlarının deneyimlerinden ve fikirlerinden yararlanma imkânı buldular.


4.Eğitimde Değişim Konferansı Anadolu’nun En Büyük Kongre Merkezinde!


  “Değişimin Bir Parçası Ol” mottosuyla bir araya gelen Türkiye’nin önde gelen eğitimcileri, akademisyenleri, uzmanlar, eğitim sevdalıları; tecrübelerini, deneyimlerini, hikâyelerini EDK kapsamında Konya’ daki katılımcılarıyla paylaştı.


 Selçuklu Kongre Merkezi’nde organize edilen 4. Eğitimde Değişim Konferansı’ nda 27 atölye, 18 sunum ve 5 panel gerçekleştirildi. 65’ den fazla konuşmacının deneyimlerini paylaştığı organizasyona katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.


Yapılan sunumlarda öğretmenler ilham veren ve fark yaratan uygulamalarını meslektaşlarıyla paylaştılar.  Panel sunumlarıyla katılımcılar alanında uzman, değişimin öncüsü eğitimcilerle buluşarak yeni dünyada eğitim, yeni nesilde öğrenme ve oyunun önemi gibi konuları tartışarak birçok farklı görüşü bir arada öğrenme ve tartışma fırsatı buldu.


Atölyelerde ise STEM, robotik, oyunlaştırma, hikayeleştirme, problem çözme becerisi, yaratıcı düşünme, yaratıcı yazma, çocuklar için felsefe, kapsayıcı eğitim, girişimcilik, öğrenci koçluğu, eğitimde teknoloji, farklılaştırma, yabancı dil öğretimi gibi pek çok önemli alanda eğitimciler kendilerini geliştirme ve bilgilerini paylaşma şansını buldular.  Zengin ve fark yaratan içerikleriyle beğeni kazanan atölyelere katılan eğitimciler, istedikleri ya da merak ettiği bir alanda uzmanından eğitim alarak atölye çalışmaları gerçekleştirdiler.


Katılımcıların dinlenmesi ve meslektaşları ile birlikte eğlenmeleri için planlanan sürpriz eğlenceler, sosyal toplantılar, kahve molaları, eğlenceli oturum araları ile etkinliğe renk katılarak keyifli zamanlar geçirildi.                 



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (