( (

Side Antik Kent'i Papatyalarla Anemonlara Kaldı

Turizm 07.04.2020 - 10:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Side Antik Kent'i Papatyalarla Anemonlara Kaldı

Turizm canlılığıyla tanınan Side, korona virüsü tehlikesi nedeniyle boşalınca hayalet kente döndü.
 Türk turizminin kalbi Antalya Side'de korona virüsü tehlikesi boşalınca hayalet kente döndü. Turizme hizmet veren esnafın tarihi Side Çarşısı'nda kepenk kapatması üzerine aktif turizm sezonunda 'iğne atsan yere düşmez sözü' havada kaldı. Her mevsimde turist kaynayan Side Antik Kent'ti de bahar aylarının habercisi olarak açan sarı-beyaz renkli papatyalar ile kıpkırmızı açan anemonlara kaldı GÜVENLİK EKİPLERİ DENETİM YAPIYOR Antalya Valiliği'nin yeni karona virüsünün (covid) yayılmaması için ''evde kal,'' çağrısı kapsamında ve bazı yaş gruplarının sokağa çıkma yasağı uygulamasıyla Side Yürüyüş Yolu ve tarihi ören yerinde Manavgat Belediyesi zabıta ekipleri ile jandarma ekipleri sürekli denetim yapıyor. 1947 yılında Izmir Efes Antik Kent'ten sonra Türkiye'de ikinci kazı çalışması yapılan Side Antik Kent'te yalnızlığın ve terk edilmişliğin canlı şahitleri tarihi Bizans Hastanesi, Piskoposluk Sarayı yolu üzerinde bulunan yolda açan kırmızı anemon çiçekleri (dağ lalesi), çiçek açan badem ağaçları ve gelinlik gibi beyaza bürünen papatyalar oldu. Side Esnaf Birliği (Sebd) Başkanı Mehmet Ergen Side'de 40 yıldır kuyumculuk yaptığını ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Mehmet Ergen,''Covid 19 salgından önce bu dönemde Side turist sesiyle yavaş yavaş canlanmaya başlardı. Özellikle başta Almanlar olmak üzere batı Avrupa ülke vatandaşlarinin tatil yaptığı bir dönem. Öyle bir dönemdeyiz ki, Side'de yaşayan yerleşik yabancilar bile tarihi ören yerinde doğa yürüyüşü yapardı. Turist olarak onlar bile yok. Side yalnız kent oldu. Umarım bu salgından kısa sürede kurtuluruz'' dedi. ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
Turizm canlılığıyla tanınan Side, korona virüsü tehlikesi nedeniyle boşalınca hayalet kente döndü.
 Türk turizminin kalbi Antalya Side'de korona virüsü tehlikesi boşalınca hayalet kente döndü. Turizme hizmet veren esnafın tarihi Side Çarşısı'nda kepenk kapatması üzerine aktif turizm sezonunda 'iğne atsan yere düşmez sözü' havada kaldı. Her mevsimde turist kaynayan Side Antik Kent'ti de bahar aylarının habercisi olarak açan sarı-beyaz renkli papatyalar ile kıpkırmızı açan anemonlara kaldı


GÜVENLİK EKİPLERİ DENETİM YAPIYOR
Antalya Valiliği'nin yeni karona virüsünün (covid) yayılmaması için ''evde kal,'' çağrısı kapsamında ve bazı yaş gruplarının sokağa çıkma yasağı uygulamasıyla Side Yürüyüş Yolu ve tarihi ören yerinde Manavgat Belediyesi zabıta ekipleri ile jandarma ekipleri sürekli denetim yapıyor.

side-006.jpg1947 yılında Izmir Efes Antik Kent'ten sonra Türkiye'de ikinci kazı çalışması yapılan Side Antik Kent'te yalnızlığın ve terk edilmişliğin canlı şahitleri tarihi Bizans Hastanesi, Piskoposluk Sarayı yolu üzerinde bulunan yolda açan kırmızı anemon çiçekleri (dağ lalesi), çiçek açan badem ağaçları ve gelinlik gibi beyaza bürünen papatyalar oldu.

side-antik-kenti-papatyalarla-anemonlara-kaldi.jpg
side-antik-kenti-papatyalarla-anemonlara-kaldi-001.jpg
side-antik-kenti-papatyalarla-anemonlara-kaldi-002.jpgSide Esnaf Birliği (Sebd) Başkanı Mehmet Ergen Side'de 40 yıldır kuyumculuk yaptığını ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.


Mehmet Ergen,''Covid 19 salgından önce bu dönemde Side turist sesiyle yavaş yavaş canlanmaya başlardı. Özellikle başta Almanlar olmak üzere batı Avrupa ülke vatandaşlarinin tatil yaptığı bir dönem. Öyle bir dönemdeyiz ki, Side'de yaşayan yerleşik yabancilar bile tarihi ören yerinde doğa yürüyüşü yapardı. Turist olarak onlar bile yok. Side yalnız kent oldu. Umarım bu salgından kısa sürede kurtuluruz'' dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (