( (

Seydişehir'de Yatırımlar Görüşüldü

Bölge 10.09.2019 - 20:20, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Seydişehir'de Yatırımlar Görüşüldü

Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, STK başkanları ile biraraya gelerek yatırımlar ve Seydişehir'e yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Şaban Cengiz Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Tutal,Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları, Belediye Birim Müdürleri, ETİ A.Ş. Selçukgaz, Medaş ve Koski yetkilileri katıldı. Seydişehir’in üretim ve istihdamını artırmaya yönelik görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi vererek Termal Bölgesi’nde,Termal Fizik Tedavi Merkezi’nin açılması ve soğuk hava deposunun kurulması konusunda Altunyaldız'dan destek istedi. Üretimin hane bazında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Altunyaldız;"Bozkır, Beyşehir ve Seydişehir’de üretilen ürünlerin ekonomiye kazandırılıp hem ülkemizde hem de yurt dışına gönderilmesiyle bölgemizin kalkınmasını sağlamalıyız. Siz katılımcılardan aldığımız bilgiler ve fikirler ile  verimliliği ve enerjisi yüksek bir toplantı oldu. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Hamdolsun uzun yıllardır ülkemizde pozitif bir iktidar var. Bu ülke için olmazsa olmaz. Ama bunun beraberinde ekonomik istikrarın da oluşması gerekir. Bu nedenle üretimi çok önemsiyorum" dedi. Alüminyumun Seydişehir’in ekonomisi için önceliği olduğunun altını çizen Altunyaldız; "Seydişehir’de alüminyum yatırımlarının artması gerekli.Belediye Başkanımızın söylediği gibi Termal, sağlık ve turizm açısından Seydişehir için oldukça önemli. Bu konuda yeni bir açılımın sağlandığını görüyoruz. Organize Sanayi’nin faal üretme sayısının bir an evvel çoğaltılması üretim için ana noktalardan biri olarak gözüküyor. Bunun yanında alüminyum ikliminde bir bölgemiz var. Katma değeri yüksek alanlara yönelmek için alüminyuma bağlı yan ürünlerin kümelenmesi büyük bir imkân. Bu alanın yenilemeye açık olduğunu da görüyoruz. Burada hep birlikte üretimin artırılmasını konuştuk. Daha önce de üretime yönelik sizlerle beraber toplantılar yapmıştık. Bundan sonra ki toplantılarda dosya bazlı bir çalışmanın yapılması ve toplantılardan çıkan kararların zaman zaman güncellenmesi gerekir. Durmadan, usanmadan, bıkmadan bizler ve siz katılımcılar burada konuşulanların takipçisi olmalıyız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise “Sayın vekilimiz, daha önce de bu tür toplantılar yaparak bölgemizin ve Seydişehir’in üretiminin artırılması noktasında bizlere önemli yardımlarda bulunmuşlardı. Bu toplantıya da katılımlarından ve duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Milletvekili Ziya Altunyaldız ve beraberindekilerle birlikte  Termal Bölgesi’ne geçerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.  
Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, STK başkanları ile biraraya gelerek yatırımlar ve Seydişehir'e yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Şaban Cengiz Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Tutal,Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları, Belediye Birim Müdürleri, ETİ A.Ş. Selçukgaz, Medaş ve Koski yetkilileri katıldı.

Seydişehir’in üretim ve istihdamını artırmaya yönelik görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi vererek Termal Bölgesi’nde,Termal Fizik Tedavi Merkezi’nin açılması ve soğuk hava deposunun kurulması konusunda Altunyaldız'dan destek istedi.

Üretimin hane bazında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Altunyaldız;"Bozkır, Beyşehir ve Seydişehir’de üretilen ürünlerin ekonomiye kazandırılıp hem ülkemizde hem de yurt dışına gönderilmesiyle bölgemizin kalkınmasını sağlamalıyız. Siz katılımcılardan aldığımız bilgiler ve fikirler ile  verimliliği ve enerjisi yüksek bir toplantı oldu. Katılımcılara teşekkür ediyorum.

Hamdolsun uzun yıllardır ülkemizde pozitif bir iktidar var. Bu ülke için olmazsa olmaz. Ama bunun beraberinde ekonomik istikrarın da oluşması gerekir. Bu nedenle üretimi çok önemsiyorum" dedi.

Alüminyumun Seydişehir’in ekonomisi için önceliği olduğunun altını çizen Altunyaldız; "Seydişehir’de alüminyum yatırımlarının artması gerekli.Belediye Başkanımızın söylediği gibi Termal, sağlık ve turizm açısından Seydişehir için oldukça önemli. Bu konuda yeni bir açılımın sağlandığını görüyoruz. Organize Sanayi’nin faal üretme sayısının bir an evvel çoğaltılması üretim için ana noktalardan biri olarak gözüküyor. Bunun yanında alüminyum ikliminde bir bölgemiz var. Katma değeri yüksek alanlara yönelmek için alüminyuma bağlı yan ürünlerin kümelenmesi büyük bir imkân. Bu alanın yenilemeye açık olduğunu da görüyoruz. Burada hep birlikte üretimin artırılmasını konuştuk. Daha önce de üretime yönelik sizlerle beraber toplantılar yapmıştık. Bundan sonra ki toplantılarda dosya bazlı bir çalışmanın yapılması ve toplantılardan çıkan kararların zaman zaman güncellenmesi gerekir. Durmadan, usanmadan, bıkmadan bizler ve siz katılımcılar burada konuşulanların takipçisi olmalıyız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise “Sayın vekilimiz, daha önce de bu tür toplantılar yaparak bölgemizin ve Seydişehir’in üretiminin artırılması noktasında bizlere önemli yardımlarda bulunmuşlardı. Bu toplantıya da katılımlarından ve duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Milletvekili Ziya Altunyaldız ve beraberindekilerle birlikte  Termal Bölgesi’ne geçerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (