( (

Selçukya Sohbetlerinde Konya Kitap Günleri Konuşuldu

Kültür Sanat 30.10.2021 - 11:47, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçukya Sohbetlerinde Konya Kitap Günleri Konuşuldu

Selçukya Kültür Sanat Derneği ve Karatay Belediyesi’nin katkıları ile organize edilen Online Selçukya Sohbetleri’nde bu hafta Konya Kitap Günleri konuşuldu.
Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin ;programa Cumhuriyetin ilanının 98.kuruluş yıldönümü münasebeti ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları ve vatan için serdengeçen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum diyerek başladı. Şahin konuşmasını ; 450 yazar, 250 yayınevinin katıldığı 15-24 Ekim Konya Kitap Günlerinde   ziyaretçi sayısı 802 bin 104 olarak gerçekleşmiş. Bu sayı 2019 yılındaki kitap günleriyle kıyaslandığında o zamanki sayının yüzde altmış beş daha fazla olduğunu gösteriyor. Pandemiye rağmen müthiş bir katılım gerçekleşti diyerek sonlandırdı. Program konuğu Şair ve Yazar Tayyar Yıldırım ; Konya Büyükşehir Belediyemizin bu muhteşem etkinliği öyle kolay yapılabilecek, buna karşılık birkaç teşekkür ve övgü cümlesiyle geçiştirilebilecek bir etkinlik değildi. Bu tür faaliyetleri düşünmek ve icra etmek gerçekten de tabiri caiz ise eğer, babayiğitlik ister, cesaret ister, bilgi ve beceri ister. Bu yüzdendir ki başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Her şey halkın gözü önünde seyretti ve güzellikleri hep birlikte yaşadık. Başkanımızın, on günlük sürede en az sekiz gün süreyle stantların önünde binlerce kişiyle tek tek selamlaşması, fotoğraf çektirmesi bu etkinliğe verdiği önemin en önemli göstergesiydi. Elbette bu tür büyük organizasyonlarda göze çarpan eksiklikler de oluyor. Bunlardan bence en önemlisi, “bence” dedim ama aslında Konyalı yazar ve şairlerimizin tamamının da düşüncesinin aynı doğrultuda olduğunu biliyorum ve  ki en önemli eksiklik, yerli yazar ve şairlerimizin geri planda bırakılmış olmasıdır. Ne şehirdeki reklam panolarında ne de afişlerde Konyalı yazarlarımızın isim ve resimlerine yer verilmemiş olması bizim için bir üzüntü kaynağı olmuştur. Program Konuğu Şair ve Yazar Elife Mısral ise 10 gün boyunca devam eden fuarda Selçukya Kültür Sanat Derneği olarak bu yıl 62 yazar ağırladık.ve derneğimizin önerisi ile 8 söyleşi gerçekleştirdik.Karatay Belediyesi katkıları ile yayınlanan Selçukya Şairleri Güldestesini imzalı olarak kitapseverlere hediye ettik.Selçukya Kültür Sanat Derneği 2019 yılında olduğu gibi bu yılda yapmış olduğu özverili ve samimi çalışmalarla fuara damgasını vurdu dersek mübalağa etmiş olmayız.İnşallah önümüzdeki fuarda daha güzel etkinlikere imza atarız diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi
Selçukya Kültür Sanat Derneği ve Karatay Belediyesi’nin katkıları ile organize edilen Online Selçukya Sohbetleri’nde bu hafta Konya Kitap Günleri konuşuldu.

Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin ;programa Cumhuriyetin ilanının 98.kuruluş yıldönümü münasebeti ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları ve vatan için serdengeçen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum diyerek başladı.

Şahin konuşmasını ; 450 yazar, 250 yayınevinin katıldığı 15-24 Ekim Konya Kitap Günlerinde   ziyaretçi sayısı 802 bin 104 olarak gerçekleşmiş. Bu sayı 2019 yılındaki kitap günleriyle kıyaslandığında o zamanki sayının yüzde altmış beş daha fazla olduğunu gösteriyor. Pandemiye rağmen müthiş bir katılım gerçekleşti diyerek sonlandırdı.

Program konuğu Şair ve Yazar Tayyar Yıldırım ; Konya Büyükşehir Belediyemizin bu muhteşem etkinliği öyle kolay yapılabilecek, buna karşılık birkaç teşekkür ve övgü cümlesiyle geçiştirilebilecek bir etkinlik değildi. Bu tür faaliyetleri düşünmek ve icra etmek gerçekten de tabiri caiz ise eğer, babayiğitlik ister, cesaret ister, bilgi ve beceri ister. Bu yüzdendir ki başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Her şey halkın gözü önünde seyretti ve güzellikleri hep birlikte yaşadık. Başkanımızın, on günlük sürede en az sekiz gün süreyle stantların önünde binlerce kişiyle tek tek selamlaşması, fotoğraf çektirmesi bu etkinliğe verdiği önemin en önemli göstergesiydi. Elbette bu tür büyük organizasyonlarda göze çarpan eksiklikler de oluyor. Bunlardan bence en önemlisi, “bence” dedim ama aslında Konyalı yazar ve şairlerimizin tamamının da düşüncesinin aynı doğrultuda olduğunu biliyorum ve  ki en önemli eksiklik, yerli yazar ve şairlerimizin geri planda bırakılmış olmasıdır. Ne şehirdeki reklam panolarında ne de afişlerde Konyalı yazarlarımızın isim ve resimlerine yer verilmemiş olması bizim için bir üzüntü kaynağı olmuştur.

Program Konuğu Şair ve Yazar Elife Mısral ise 10 gün boyunca devam eden fuarda Selçukya Kültür Sanat Derneği olarak bu yıl 62 yazar ağırladık.ve derneğimizin önerisi ile 8 söyleşi gerçekleştirdik.Karatay Belediyesi katkıları ile yayınlanan Selçukya Şairleri Güldestesini imzalı olarak kitapseverlere hediye ettik.Selçukya Kültür Sanat Derneği 2019 yılında olduğu gibi bu yılda yapmış olduğu özverili ve samimi çalışmalarla fuara damgasını vurdu dersek mübalağa etmiş olmayız.İnşallah önümüzdeki fuarda daha güzel etkinlikere imza atarız diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi
Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (