( (

Selçukya Şiir Akşamları Yeni Dönemin Startını Verdi

Kültür Sanat 04.11.2021 - 14:36, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçukya Şiir Akşamları Yeni Dönemin Startını Verdi

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından 5 yıldır aralıksız olarak devam ettirilen Selçukya Şiir Akşamları İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda yeni dönemin startını verdi.
Şair ve Yazar Elife Mısral'ın veciz sunumu ile başlayan programda konuşan Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat; Zorunlu bir salgın arasından sonra ilk kez yüz yüze yaptığımız programımıza başlamanın heyecanını taşıyorum. Şiir ve şairler ile 5 yıldır çıkmış olduğumuz bu yolda her geçen gün büyüyen kültür ve sanat kervanımızla şehre inci ve gevherler nakşediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada derneğimiz şiirin dışında birçok alanda yerel bir dernek olmanın ötesinde üstün bir performans sergileyerek önemli hizmetlerde bulunuyor.   Görsel okuyup, görsel görüp, görsel düşünüp, görsel konuştuğumuz bu anlamda görsele haps olduğumuz çağımızda anlamlı sesleri anlamlı sözleri anlamlı şiirleri anlamlı eserleri insanlara ulaştırma gayretindeyiz. Selçuklu'nun payitahtında 10 asır sonra  yeniden kültür ve sanatı zirveye taşımak ve şehrin itibarına yakışır bir şekilde İkonyum'u Konya yapan ruhla  çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.    Selçukya Şairleri; Hasan Ukdem, Hasan Karaca, Fatma Çetin Kabadayı, Ahmet İnci, Remzi Samancı, Nesrin Sabuncu, Ahmet Üresin, Ahmet Şener, Sevil Köse,  Şükran Pınarcan, Tayyar Yıldırım, Sema Üzdemir, Yakup Çak, Yücel Uysal, Zeki Türker ve Devriş Ahmet Şahin'in seslendirdikleri şiirler sonrasında yapmış olduğu özverili çalışmalar nedeni ile şair ve yazar Tayyar Yıldırım'a teşekkür plaketi takdim edildi. 
Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından 5 yıldır aralıksız olarak devam ettirilen Selçukya Şiir Akşamları İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda yeni dönemin startını verdi.

Şair ve Yazar Elife Mısral'ın veciz sunumu ile başlayan programda konuşan Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat; Zorunlu bir salgın arasından sonra ilk kez yüz yüze yaptığımız programımıza başlamanın heyecanını taşıyorum. Şiir ve şairler ile 5 yıldır çıkmış olduğumuz bu yolda her geçen gün büyüyen kültür ve sanat kervanımızla şehre inci ve gevherler nakşediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada derneğimiz şiirin dışında birçok alanda yerel bir dernek olmanın ötesinde üstün bir performans sergileyerek önemli hizmetlerde bulunuyor.

 

Görsel okuyup, görsel görüp, görsel düşünüp, görsel konuştuğumuz bu anlamda görsele haps olduğumuz çağımızda anlamlı sesleri anlamlı sözleri anlamlı şiirleri anlamlı eserleri insanlara ulaştırma gayretindeyiz. Selçuklu'nun payitahtında 10 asır sonra  yeniden kültür ve sanatı zirveye taşımak ve şehrin itibarına yakışır bir şekilde İkonyum'u Konya yapan ruhla  çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi. 

 

Selçukya Şairleri; Hasan Ukdem, Hasan Karaca, Fatma Çetin Kabadayı, Ahmet İnci, Remzi Samancı, Nesrin Sabuncu, Ahmet Üresin, Ahmet Şener, Sevil Köse,  Şükran Pınarcan, Tayyar Yıldırım, Sema Üzdemir, Yakup Çak, Yücel Uysal, Zeki Türker ve Devriş Ahmet Şahin'in seslendirdikleri şiirler sonrasında yapmış olduğu özverili çalışmalar nedeni ile şair ve yazar Tayyar Yıldırım'a teşekkür plaketi takdim edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (