( (

Selçukya Şairleri Sakaoğlu Hoca’nın Sınavında

Bölge 20.11.2019 - 14:12, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçukya Şairleri Sakaoğlu Hoca’nın Sınavında

Konya'nın kültür dünyasında şiir geceleri ile dikkat çeken Selçukya Kültür Sanat Derneği yeni bir çalışmaya start verdi.
     Selçukya Şiir gecesindeki açılış konuşmasında dernek başkanı Av.Fatma Şeref Polat“Bu hafta Türk Halk Edebiyatı ve Halk Bilimi Duayenlerinden Prof. Dr. Saim Sakaoğlu’nun, 15 günde bir yapılacak 4 bölümlük şiir değerlendirme söyleşi serisine başlamanın heyecanını yaşıyoruz.Şiirimizi daha güzel yerlere taşımak adına vakti elverdiğince bizi yalnız bırakmayan, şair arkadaşlarımız ve derneğimizin çalışmalarında yolumuza ışık olan kıymetli hocamıza geçen yıldan çok önemli gördüğümüz bir talebi iletmiştik. Amatörce ve iddiasız başladığımız şiir gecelerimiz adeta bir şiir atölyesine dönüşmüşken arzu eden şairlerimizin çalışmaları edebi açıdan değerlendirilmesini çok istiyorduk.Büyük bir emek ve zaman isteyen bu talebi, yoğun programına rağmen geri çevirmeyen hocamıza minnettarız dedi.      Prof.Dr. Saim Sakaoğlu ise ilk programda şiir ve şair üzerine genel bir konuşma yaparak, sonraki haftalarda kendisine şiirleri iletilen 12 şairin şiirlerini değerlendirmeye başlayacağını söyledi. Çin kaynaklarından başlayarak günümüze kadar gelen Türk şiiri ve şairler hakkında ilginç anekdotlarla yer yer çocukluğundan başlayan şiir sevdası , şiir defterleri ve ünlü edebiyatçı ve şairlerle olan anılarına da yer verdiği konuşması büyük ilgi ile dinlendi. Konya’da yapılan şiir etkinlikleri ve Konyalı şairlere geniş yer ayırdığı konuşmasını , gelecek programlarda izleyeceği yol hakkında bilgi vererek tamamladı. Daha sonra 2. Hafta şiirleri incelenecek 4 şair kura yolu ile tespit edildi.      Programın ikinci bölümünde ise olağan şiir gecesi akışı devam ederek ; Şair ve yorumcular şiirlerini okudular. Geleneksel Selçukya Ailesi hatıra fotoğrafı ile gece sona erdi.  
Konya'nın kültür dünyasında şiir geceleri ile dikkat çeken Selçukya Kültür Sanat Derneği yeni bir çalışmaya start verdi.

     Selçukya Şiir gecesindeki açılış konuşmasında dernek başkanı Av.Fatma Şeref Polat“Bu hafta Türk Halk Edebiyatı ve Halk Bilimi Duayenlerinden Prof. Dr. Saim Sakaoğlu’nun, 15 günde bir yapılacak 4 bölümlük şiir değerlendirme söyleşi serisine başlamanın heyecanını yaşıyoruz.Şiirimizi daha güzel yerlere taşımak adına vakti elverdiğince bizi yalnız bırakmayan, şair arkadaşlarımız ve derneğimizin çalışmalarında yolumuza ışık olan kıymetli hocamıza geçen yıldan çok önemli gördüğümüz bir talebi iletmiştik. Amatörce ve iddiasız başladığımız şiir gecelerimiz adeta bir şiir atölyesine dönüşmüşken arzu eden şairlerimizin çalışmaları edebi açıdan değerlendirilmesini çok istiyorduk.Büyük bir emek ve zaman isteyen bu talebi, yoğun programına rağmen geri çevirmeyen hocamıza minnettarız dedi.

     Prof.Dr. Saim Sakaoğlu ise ilk programda şiir ve şair üzerine genel bir konuşma yaparak, sonraki haftalarda kendisine şiirleri iletilen 12 şairin şiirlerini değerlendirmeye başlayacağını söyledi. Çin kaynaklarından başlayarak günümüze kadar gelen Türk şiiri ve şairler hakkında ilginç anekdotlarla yer yer çocukluğundan başlayan şiir sevdası , şiir defterleri ve ünlü edebiyatçı ve şairlerle olan anılarına da yer verdiği konuşması büyük ilgi ile dinlendi. Konya’da yapılan şiir etkinlikleri ve Konyalı şairlere geniş yer ayırdığı konuşmasını , gelecek programlarda izleyeceği yol hakkında bilgi vererek tamamladı.

Daha sonra 2. Hafta şiirleri incelenecek 4 şair kura yolu ile tespit edildi.

     Programın ikinci bölümünde ise olağan şiir gecesi akışı devam ederek ; Şair ve yorumcular şiirlerini okudular. Geleneksel Selçukya Ailesi hatıra fotoğrafı ile gece sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (