( (

Selçukya'da 11 Ayın Sultanı Ramazan Konuşuldu

Kültür Sanat 05.04.2022 - 14:15, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçukya'da 11 Ayın Sultanı Ramazan Konuşuldu

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen Selçukya Sohbetlerinde bu hafta 11 ayın Sultanı Ramazan konuşuldu.
Koordinatörlüğünü Devriş Ahmet Şahin'in yaptığı programda konuşan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Ceviz konuşmasında şu ifadelere yer verdi;Bizleri rahmet deryasının yoğun olduğu,hayır yollarının zengin olduğu,şeytanların  bağlanıp Cehennem kapılarının kapandığı ve Cennet kapılarının sonuna kadar açıldığı, rahmet ve bereket ayına kavuşturan Rabbimize hamd ve şükürler olsun.Rabbimiz bu zaman diliminde rahmetinden istifade etmeyi cümlemize nasip etsin.   Ramazan ayı, Müslümanlar için hidayet kaynağı olan  Kur’an-ı Kerim’in indirildiği kulluğun ifade edildiği bir aydır. “Ramazan ayı ,insanlara yol gösterici ,doğrunun ve doğruya eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’anın indirildiği aydır...”(Bakara 185)  Peygamberimiz:” Ramazan geldiği zaman cennetin kapıları açılır,cehennemin  kapıları  kapanır,  şeytanlar da bağlanır.” Ramazan ayında bin aydan daha hayırlı olan “KADİR GECESİ” vardır.Kadr süresinde  Anlatılmaktadır.Ramazan ayında günahlar affolunur,hatalar bağışlanır. Peygamberimiz:“Kim inanarak ve mükafatını Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa geçmiş bütün günahları affolur.” buyurmaktadır. Ramazan ayı doğabilecek fitneleri ortadan kaldırır. Ramazan ayında sadakaların sevabı daha fazla olur.Sadaka-i fıtır;Bakmakla yükümlü olduğumuz aile fertleri sayısınca her kişi için en az 40  TL verilmelidir.oruç tutamayanlar için fidye olarak bildiğimiz her gün için 40 TL olmak üzere verilmelidir.Ancak aslolan oruç tutmaktır.hastalığımız tutamayacak kadar sıkıntı oluyorsa,ancak o zaman fidye verilmelidir.kişi sağlığına kavuşunca kılamamış olduğu günler sayısınca kaza etmesi gerekir.Ömür boyu tutulan nafile oruçlar,Allahın farz kıldığı ramazanda tutulan orucun bir gününe bile denk değildir.       Oruç ahlakı güzelleştirir.Kişiyi kötülüklerden uzak tutar.Nimetlerin kıymetini bilip şükretmemizi hatırlatır.Sabrı öğretir.Topluma faydalı olmayı ,yoksulları görüp gözetmeyi,fakirin sofralarına  katkı yapmayı öğretir.İnsanın sağlığını korur.  Başı rahmet,ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan;ramazanı şerif tüm Müslümanlara hayırlar getirsin.Tutacağımız oruçlarımızı ve yapacağımız hayırları Allah kabul eylesin. Program sonunda Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av.Fatma Şeref Polat ve Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin tarafından İlahiyatçı-Yazar Mehmet Ceviz'e günün anısına plaket takdim edildi.
Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen Selçukya Sohbetlerinde bu hafta 11 ayın Sultanı Ramazan konuşuldu.

Koordinatörlüğünü Devriş Ahmet Şahin'in yaptığı programda konuşan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Ceviz konuşmasında şu ifadelere yer verdi;Bizleri rahmet deryasının yoğun olduğu,hayır yollarının zengin olduğu,şeytanların  bağlanıp Cehennem kapılarının kapandığı ve Cennet kapılarının sonuna kadar açıldığı, rahmet ve bereket ayına kavuşturan Rabbimize hamd ve şükürler olsun.Rabbimiz bu zaman diliminde rahmetinden istifade etmeyi cümlemize nasip etsin.

  Ramazan ayı, Müslümanlar için hidayet kaynağı olan  Kur’an-ı Kerim’in indirildiği kulluğun ifade edildiği bir aydır. “Ramazan ayı ,insanlara yol gösterici ,doğrunun ve doğruya eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’anın indirildiği aydır...”(Bakara 185)  Peygamberimiz:” Ramazan geldiği zaman cennetin kapıları açılır,cehennemin  kapıları  kapanır,  şeytanlar da bağlanır.”

Ramazan ayında bin aydan daha hayırlı olan “KADİR GECESİ” vardır.Kadr süresinde  Anlatılmaktadır.Ramazan ayında günahlar affolunur,hatalar bağışlanır. Peygamberimiz:“Kim inanarak ve mükafatını Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa geçmiş bütün günahları affolur.” buyurmaktadır. Ramazan ayı doğabilecek fitneleri ortadan kaldırır.

Ramazan ayında sadakaların sevabı daha fazla olur.Sadaka-i fıtır;Bakmakla yükümlü olduğumuz aile fertleri sayısınca her kişi için en az 40  TL verilmelidir.oruç tutamayanlar için fidye olarak bildiğimiz her gün için 40 TL olmak üzere verilmelidir.Ancak aslolan oruç tutmaktır.hastalığımız tutamayacak kadar sıkıntı oluyorsa,ancak o zaman fidye verilmelidir.kişi sağlığına kavuşunca kılamamış olduğu günler sayısınca kaza etmesi gerekir.Ömür boyu tutulan nafile oruçlar,Allahın farz kıldığı ramazanda tutulan orucun bir gününe bile denk değildir.

      Oruç ahlakı güzelleştirir.Kişiyi kötülüklerden uzak tutar.Nimetlerin kıymetini bilip şükretmemizi hatırlatır.Sabrı öğretir.Topluma faydalı olmayı ,yoksulları görüp gözetmeyi,fakirin sofralarına  katkı yapmayı öğretir.İnsanın sağlığını korur.  Başı rahmet,ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan;ramazanı şerif tüm Müslümanlara hayırlar getirsin.Tutacağımız oruçlarımızı ve yapacağımız hayırları Allah kabul eylesin.

Program sonunda Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av.Fatma Şeref Polat ve Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin tarafından İlahiyatçı-Yazar Mehmet Ceviz'e günün anısına plaket takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (