( (

Selçukya Çocuk Etkinlikleri Büyük İlgi Gördü

Gündem 29.06.2022 - 10:06, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçukya Çocuk Etkinlikleri Büyük İlgi Gördü

Selçukya Kültür Sanat Derneği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Meram Meram İlçe Halk Kütüphanesi işbirliği ile düzenlenen Gönüllü Kültür Sanat Etkinlikleri 4. Haftayı geride bırakırken, çocuklar ve kitapseverler tarafından artan bir ilgi ile karşılandı.
Kütüphane görevlisi, Sibel Uysal’ın sunduğu programda dernek adına açılış konuşması yapan Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat: “ Kitap ve kütüphane sevgisinin küçük yaşlarda kazanılmasının önemi tartışmasız bir gerçek . Çağımızda bu konuda işimiz daha zor olsa da yapılması gereken anlamlı faaliyetler ve imkanlarımız da oldukça fazla. Çocuklarımıza sadece ders kitapları ya da test sınavları ile insani , milli, manevi değerleri öğretmenin de mümkün olmadığını biliyoruz. Bu yüzde kültür, sanat , edebiyat etkinliklerini  çok önemli buluyoruz . Bu anlamda bize bu fırsatı verdikleri için başta İl Kültür Müdürümüz Sayın Abdüssettar Yarar’a , İl Halk Kütüphanesi ve Meram İlçe Halk Kütüphanesi’nin kıymetli idareci ve personeline şahsım ve derneğim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.   Bir ay boyunca süren etkinlikte çocuk kitabı yazarları, Fatma Çetin Kabadayı, Sevil Köse, Ayşe Karaca,  Fatma Tutak söyleşi yaptı. Eğitimci yazar Fatma Çetin Kabadayı Palyaçodan masallar ve eğitici oyunlarla çocukların gönlünü kazandı. Yazar Sevil Köse ve küçük oyuncu Sevim Nur Köse , skeç , halk oyunları ve yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi. Yazar Nesrin Erkan Sabuncu masal canlandırma etkinliği yaptı. Halk müziği sanatçıları Bayram Kabadayı, Cengiz Çelik ve  İbrahim Demirtaş türküler ve hikayeleri ile müzik ziyafeti sundu. Selçukya Şairleri Devriş Ahmet Şahin, Hasan Ukdem , Seyit Ali Oruç, Ahmet Şener, Mustafa Remzi Samancı, Nesrin Erkan Sabuncu ve Şükran Pınarcan çocuk şiirleri okudu.   Konya İl Kültür Müdür Yardımcısı Erdoğan Erdoğmuş’un da katıldığı kapanış programda, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Barış Başoğlu  bir teşekkür konuşması yaparak : “Etkin kütüphane, başlığı altında kitapseverlerle yazar , şair , müzisyen , tiyatro sanatçısı gibi kültür dünyasından insanları bir araya getirip yaz sezonunu değerlendirmek ve özellikle çocuklarımızı kütüphaneye gitme alışkanlığı kazandırmak istedik. Ve görüyorum ki bir aylık etkinlik bile bu konuda kayda değer bir başarı ile sonuçlandı. Dolayısı ile yaz tatillerinden, çocuklar için gönüllü olarak feragat edip bu etkinlikte emeği geçen Selçukya Kültür Sanat Derneğinin kıymetli mensuplarına , sayın başkanları nezdinde teşekkür ederim ve Meram İlçe Halk Kütüphanemizin fedakar personelini de kutlarım.” Dedi.   Kurum adına söz alan Meram İlçe Halk Kütüphanesi Personel Şefi Özcan Tüfekçi ve etkinlik sorumlusu Havva Bölükbaş’ın da teşekkür konuşması yaptığı program katılımcılara , teşekkür belgesi sunulması ve hatıra fotoğraflarından sonra sona erdi.
Selçukya Kültür Sanat Derneği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Meram Meram İlçe Halk Kütüphanesi işbirliği ile düzenlenen Gönüllü Kültür Sanat Etkinlikleri 4. Haftayı geride bırakırken, çocuklar ve kitapseverler tarafından artan bir ilgi ile karşılandı.

Kütüphane görevlisi, Sibel Uysal’ın sunduğu programda dernek adına açılış konuşması yapan Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat: “ Kitap ve kütüphane sevgisinin küçük yaşlarda kazanılmasının önemi tartışmasız bir gerçek . Çağımızda bu konuda işimiz daha zor olsa da yapılması gereken anlamlı faaliyetler ve imkanlarımız da oldukça fazla. Çocuklarımıza sadece ders kitapları ya da test sınavları ile insani , milli, manevi değerleri öğretmenin de mümkün olmadığını biliyoruz. Bu yüzde kültür, sanat , edebiyat etkinliklerini  çok önemli buluyoruz . Bu anlamda bize bu fırsatı verdikleri için başta İl Kültür Müdürümüz Sayın Abdüssettar Yarar’a , İl Halk Kütüphanesi ve Meram İlçe Halk Kütüphanesi’nin kıymetli idareci ve personeline şahsım ve derneğim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bir ay boyunca süren etkinlikte çocuk kitabı yazarları, Fatma Çetin Kabadayı, Sevil Köse, Ayşe Karaca,  Fatma Tutak söyleşi yaptı. Eğitimci yazar Fatma Çetin Kabadayı Palyaçodan masallar ve eğitici oyunlarla çocukların gönlünü kazandı. Yazar Sevil Köse ve küçük oyuncu Sevim Nur Köse , skeç , halk oyunları ve yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi. Yazar Nesrin Erkan Sabuncu masal canlandırma etkinliği yaptı. Halk müziği sanatçıları Bayram Kabadayı, Cengiz Çelik ve  İbrahim Demirtaş türküler ve hikayeleri ile müzik ziyafeti sundu. Selçukya Şairleri Devriş Ahmet Şahin, Hasan Ukdem , Seyit Ali Oruç, Ahmet Şener, Mustafa Remzi Samancı, Nesrin Erkan Sabuncu ve Şükran Pınarcan çocuk şiirleri okudu.

 

Konya İl Kültür Müdür Yardımcısı Erdoğan Erdoğmuş’un da katıldığı kapanış programda, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Barış Başoğlu  bir teşekkür konuşması yaparak : “Etkin kütüphane, başlığı altında kitapseverlerle yazar , şair , müzisyen , tiyatro sanatçısı gibi kültür dünyasından insanları bir araya getirip yaz sezonunu değerlendirmek ve özellikle çocuklarımızı kütüphaneye gitme alışkanlığı kazandırmak istedik. Ve görüyorum ki bir aylık etkinlik bile bu konuda kayda değer bir başarı ile sonuçlandı. Dolayısı ile yaz tatillerinden, çocuklar için gönüllü olarak feragat edip bu etkinlikte emeği geçen Selçukya Kültür Sanat Derneğinin kıymetli mensuplarına , sayın başkanları nezdinde teşekkür ederim ve Meram İlçe Halk Kütüphanemizin fedakar personelini de kutlarım.” Dedi.

 

Kurum adına söz alan Meram İlçe Halk Kütüphanesi Personel Şefi Özcan Tüfekçi ve etkinlik sorumlusu Havva Bölükbaş’ın da teşekkür konuşması yaptığı program katılımcılara , teşekkür belgesi sunulması ve hatıra fotoğraflarından sonra sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (