( (

Selçuklu Belediyesi Kütüphane Haftası’nda TYB’li Yazarları Ağırladı

Kültür Sanat 29.03.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuklu Belediyesi Kütüphane Haftası’nda TYB’li Yazarları Ağırladı

 Yazarların yanı sıra kütüphanelerde gönüllülük esasına dayalı olarak çalışan kültür insanları ve öğretmenler yapımı yeni tamamlanan Çocuk Kütüphanesini ziyaret ederek bilgi aldı. Kültür hizmetleriyle ilgili bilgiler veren Selçuklu Belediyesi Kütüphaneler Sorumlusu Osman Özkan ilçeye kazandırdıkları kütüphane sayısının 77’yi bulduğunu kaydederek, “Çocuk Kütüphanemiz KOP’un katkılarıyla 4-12 yaş grubu çocuklarımıza okumayı eğlenceli hale getirecek şekilde tasarlandı. Görme engelli çocuklarımızın da istifade edebileceği kütüphanemiz sahip olduğu özelliklerle Konya’da ilktir ve Türkiye’nin de ilk marka kütüphanesi olmaya adaydır” dedi. Belediye Kültür Müdürü Ali Düz ise çocuklara kütüphane sevgisinin erken yaşlarda kazandırılmasının önemine işaret ederek, “Oyun çağındaki çocukların yeni nesil kütüphanemizde kitaplara ilgisinin daha da artacağını öngörüyoruz. Çocuklar sosyal ve kültürel donatıların bir arada olduğu mekânda sıkılmadan öğrenecek, üstelik öğrenmek eğlenceli hale gelecektir” dedi. Çocuk Kütüphanesi Sorumlusu Serpil Yalçınkaya’da çocukların ihtiyaç duyacakları her türlü materyali kütüphaneye dâhil ettiklerini anlatarak, “Kütüphanemizde yaratıcı drama, oyun terapisi, kukla gösterileri, oyunlu masal anlatımı, sinevizyon gösterimleri, zekâ oyunları ile zihin geliştirme faaliyetleri de bulunuyor. Çocuklarımız internet erişimiyle her türlü araştırmaları yapabileceği gibi ritim ve ses ve resim çalışmalarıyla el becerilerini geliştirebilecek. Böylece çocukların zihinsel ve kültürel gelişimlerinin yanı sıra sosyal gelişimlerini de katkı sağlanacak. Şu anda raflarımızda 6 bin adet kitap bulunmaktadır” dedi. TYB Konya Şubesi Başkanı Hayri ERTEN de uygulanan modern konsept nedeniyle Selçuklu Belediyesi’ni tebrik ederek, “Kültüre verdiği önemle Türkiye’de adından söz ettiren Belediyemiz yine hayranlık uyandıracak bir esere imza atmış,  tebrik ediyoruz. Belediyemiz ilçeyi kütüphanelerle donatarak kültüre büyük katkılar sağladı. Farklı etkinleri içerisinde barındıran çocuk kütüphanelerinin çocuklarımızın kendilerini tanıma ve keşfetmelerine imkân tanıyacak ve kendilerine her yönden gelişmelerine önemli katkılar sunacaktır. Bu konsepte ilköğretim okullarının da geçmelerinin zamanı gelmiştir” dedi. Yazarlar, gönüllü kütüphane çalışanları ve öğretmenler Aydınlıkevler’deki kütüphane ziyaretinin ardından Kelebekler Vadisi’ni gezdi; program yemek ikramıyla son buldu.

 Yazarların yanı sıra kütüphanelerde gönüllülük esasına dayalı olarak çalışan kültür insanları ve öğretmenler yapımı yeni tamamlanan Çocuk Kütüphanesini ziyaret ederek bilgi aldı.


Kültür hizmetleriyle ilgili bilgiler veren Selçuklu Belediyesi Kütüphaneler Sorumlusu Osman Özkan ilçeye kazandırdıkları kütüphane sayısının 77’yi bulduğunu kaydederek, “Çocuk Kütüphanemiz KOP’un katkılarıyla 4-12 yaş grubu çocuklarımıza okumayı eğlenceli hale getirecek şekilde tasarlandı. Görme engelli çocuklarımızın da istifade edebileceği kütüphanemiz sahip olduğu özelliklerle Konya’da ilktir ve Türkiye’nin de ilk marka kütüphanesi olmaya adaydır” dedi.


Belediye Kültür Müdürü Ali Düz ise çocuklara kütüphane sevgisinin erken yaşlarda kazandırılmasının önemine işaret ederek, “Oyun çağındaki çocukların yeni nesil kütüphanemizde kitaplara ilgisinin daha da artacağını öngörüyoruz. Çocuklar sosyal ve kültürel donatıların bir arada olduğu mekânda sıkılmadan öğrenecek, üstelik öğrenmek eğlenceli hale gelecektir” dedi.


Çocuk Kütüphanesi Sorumlusu Serpil Yalçınkaya’da çocukların ihtiyaç duyacakları her türlü materyali kütüphaneye dâhil ettiklerini anlatarak, “Kütüphanemizde yaratıcı drama, oyun terapisi, kukla gösterileri, oyunlu masal anlatımı, sinevizyon gösterimleri, zekâ oyunları ile zihin geliştirme faaliyetleri de bulunuyor. Çocuklarımız internet erişimiyle her türlü araştırmaları yapabileceği gibi ritim ve ses ve resim çalışmalarıyla el becerilerini geliştirebilecek. Böylece çocukların zihinsel ve kültürel gelişimlerinin yanı sıra sosyal gelişimlerini de katkı sağlanacak. Şu anda raflarımızda 6 bin adet kitap bulunmaktadır” dedi.


TYB Konya Şubesi Başkanı Hayri ERTEN de uygulanan modern konsept nedeniyle Selçuklu Belediyesi’ni tebrik ederek, “Kültüre verdiği önemle Türkiye’de adından söz ettiren Belediyemiz yine hayranlık uyandıracak bir esere imza atmış,  tebrik ediyoruz. Belediyemiz ilçeyi kütüphanelerle donatarak kültüre büyük katkılar sağladı. Farklı etkinleri içerisinde barındıran çocuk kütüphanelerinin çocuklarımızın kendilerini tanıma ve keşfetmelerine imkân tanıyacak ve kendilerine her yönden gelişmelerine önemli katkılar sunacaktır. Bu konsepte ilköğretim okullarının da geçmelerinin zamanı gelmiştir” dedi.


Yazarlar, gönüllü kütüphane çalışanları ve öğretmenler Aydınlıkevler’deki kütüphane ziyaretinin ardından Kelebekler Vadisi’ni gezdi; program yemek ikramıyla son buldu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (