( (

Selçuk Üniversitesinden İş Dünyasına Yüksek Lisans İmkânı

Eğitim 07.10.2020 - 12:07, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Üniversitesinden İş Dünyasına Yüksek Lisans İmkânı

Hayata geçirdiği projelerle üniversite - sanayi iş birliğinin öncü kurumlarından biri haline gelen Selçuk Üniversitesi, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile “Tezsiz Yüksek Lisans ve Eğitim İş Birliği” protokolü imzaladı. Yerel dinamiklerin ufkunu genişletecek olan protokol ile Oda üyeleri, işletme programında yüksek lisans yapma imkânına sahip olacak.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VE BEYŞEHİR TSO ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI Kısa vadeli planların, geleceğin şekillenmesine katkı sunamayacağından yola çıkarak ekonomik ve sosyal alanda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini ortaya koyan Türkiye’nin gelişmiş ülkeler arasındaki yerini almasında eğitim kurumlarının rolü yadsınamaz. Belirlenen hedefe giden yoldaki engelleri ortadan kaldırmak, ülkemizin kalkınmasına destek vermek ve güçlü bir Türkiye’nin tahsisi için bütün birimleriyle el birliği yapan Selçuk Üniversitesi, ekonominin temelini oluşturan yerel dinamikleri teşvik etmeye ve iş birliğine büyük önem veriyor. Bu kapsamda bir adım daha atıldı ve Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile “Tezsiz Yüksek Lisans ve Eğitim İş Birliği” protokolü imzalandı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık’ın attığı imzalar, Oda üyelerine Sosyal Bilimler Enstitüsündeki işletme programında master yapma imkânı sunuyor.   ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ Üniversite-sanayi iş birliği ile bilimsel bilginin ürüne dönüşebileceğini ve ekonomik alt yapının güçlendirileceğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, imzalanan protokol ile hem Selçuk Üniversitesinin hem de Beyşehir’in kazanım elde edeceğini söyledi. Konya’nın lokomotifi konumundaki Selçuk Üniversitesinin, yerel unsurların gelişimi noktasında önemli adımlar attığını belirten Prof. Dr. Aksoy, “Bugüne kadar pek çok kurumla protokol imzaladık. Sosyal Bilimler Enstitüsünde eğitim gören öğrenci sayısı 3900’e yaklaştı. Yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısının artırılması için gayret ediyoruz. Bu noktada iş birliklerine de önem veriyoruz. Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Bu protokol; Üniversitemize, Beyşehir’e ve bölgeye ayrı bir katkı sağlayacak.” dedi.   PROTOKOL, İLİM ADAMLARININ YETİŞMESİNE DE KATKI SUNACAK Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık da “Selçuk Üniversitesi ile imzalanan protokolün bölgemize hayırlı olmasını diler, desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a teşekkür ederim. Değerli ilim adamlarının yetişmesine katkı sunacağına inandığım bu çalışmanın örnek olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fehmi Karasioğlu ile Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Mangır ve Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Metehan Ortakarpuz’un da eşlik ettiği programın sonunda Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a nacak hediye etti.  
Hayata geçirdiği projelerle üniversite - sanayi iş birliğinin öncü kurumlarından biri haline gelen Selçuk Üniversitesi, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile “Tezsiz Yüksek Lisans ve Eğitim İş Birliği” protokolü imzaladı. Yerel dinamiklerin ufkunu genişletecek olan protokol ile Oda üyeleri, işletme programında yüksek lisans yapma imkânına sahip olacak.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VE BEYŞEHİR TSO ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Kısa vadeli planların, geleceğin şekillenmesine katkı sunamayacağından yola çıkarak ekonomik ve sosyal alanda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini ortaya koyan Türkiye’nin gelişmiş ülkeler arasındaki yerini almasında eğitim kurumlarının rolü yadsınamaz. Belirlenen hedefe giden yoldaki engelleri ortadan kaldırmak, ülkemizin kalkınmasına destek vermek ve güçlü bir Türkiye’nin tahsisi için bütün birimleriyle el birliği yapan Selçuk Üniversitesi, ekonominin temelini oluşturan yerel dinamikleri teşvik etmeye ve iş birliğine büyük önem veriyor. Bu kapsamda bir adım daha atıldı ve Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile “Tezsiz Yüksek Lisans ve Eğitim İş Birliği” protokolü imzalandı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık’ın attığı imzalar, Oda üyelerine Sosyal Bilimler Enstitüsündeki işletme programında master yapma imkânı sunuyor.

 

ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

Üniversite-sanayi iş birliği ile bilimsel bilginin ürüne dönüşebileceğini ve ekonomik alt yapının güçlendirileceğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, imzalanan protokol ile hem Selçuk Üniversitesinin hem de Beyşehir’in kazanım elde edeceğini söyledi. Konya’nın lokomotifi konumundaki Selçuk Üniversitesinin, yerel unsurların gelişimi noktasında önemli adımlar attığını belirten Prof. Dr. Aksoy, “Bugüne kadar pek çok kurumla protokol imzaladık. Sosyal Bilimler Enstitüsünde eğitim gören öğrenci sayısı 3900’e yaklaştı. Yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısının artırılması için gayret ediyoruz. Bu noktada iş birliklerine de önem veriyoruz. Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Bu protokol; Üniversitemize, Beyşehir’e ve bölgeye ayrı bir katkı sağlayacak.” dedi.

 

PROTOKOL, İLİM ADAMLARININ YETİŞMESİNE DE KATKI SUNACAK

Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık da “Selçuk Üniversitesi ile imzalanan protokolün bölgemize hayırlı olmasını diler, desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a teşekkür ederim. Değerli ilim adamlarının yetişmesine katkı sunacağına inandığım bu çalışmanın örnek olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fehmi Karasioğlu ile Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Mangır ve Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Metehan Ortakarpuz’un da eşlik ettiği programın sonunda Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a nacak hediye etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (