( (

Selçuk Üniversitesinde Genç Turizmciler Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Turizm 30.06.2021 - 15:11, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Üniversitesinde Genç Turizmciler Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.
Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Çiftci, Keykubad Köşkü önünde düzenlenen törende, öğrencilerin dört yıllık meşakkatli, bir o kadar da keyifli eğitimlerini tamamlamasının ardından Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında yer alan Selçuk Üniversitesinden mezun olduğunu söyledi. Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin eğitim sürecinin bir bölümünü pandemi gölgesinde geçirmesine rağmen, ülkesine daha iyi hizmet edebilme düşüncesiyle elinden gelen çabayı gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Çiftci, “Gösterdiğiniz gayret neticesinde her biriniz, bu fakülteden mezun olmayı sonuna kadar hak ediyorsunuz. Selçuk Üniversitesinde almış olduğunuz eğitim sayesinde, eşdeğer bölümlerden mezun olanların çok daha ilerisinde yer alıyorsunuz. Bu ayrıcalığı bundan sonraki meslek hayatınızda yakinen tecrübe edecek, ne kadar donanımlı ve yetkin olduğunuzu o zaman fark edeceksiniz. Sizlere verilen diplomalar, meslek hayatınızın kapılarını aralayacak birer anahtardır. Geleceğe yönelik hedeflerini belirlemiş, milletine ve tüm insanlığa faydalı olmayı şiar edinmiş ve bu amaç uğruna hareket etmekten geri durmayan gençlerimize bu anahtarın hayırlı kapılar açacağından eminim.” diye konuştu.        “HAYALİNİZDEKİ İŞTE ÇALIŞMAYI SONUNA KADAR HAK EDİYORSUNUZ” Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vural Çağlıyan da Turizm Fakültesinde eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin, Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinden birisi olan Selçuk Üniversitesinden mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, şunları kaydetti: “Her biriniz; SÜ Turizm Fakültesinden mezun olmayı ve hayalinizdeki işte çalışmayı sonuna kadar hak ediyorsunuz. Üniversite hayatının sadece eğitimle sınırlı olmadığını, bulunduğunuz ortamda kazandığınız vizyon ve değerlerin de bu eğitimin ayrı bir parçası olduğunu unutmamanız gerekir. Selçuk Üniversitesini tercih ederken kapısından girdiğiniz o ilk günün heyecanı ile bugünkü mezuniyet coşkusu hafızalarınızda kalacak ve bu heyecanı hayatınızın sonuna kadar hissedeceksiniz. Bunun bilincinde olmanız ve mesleğinize karşı aynı saygınlıkla yaklaşmanız önemli ve gereklidir. Ulu önder Atatürk’ün ‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.’ sözünü kendinize rehber edinmeniz temennisiyle üniversite yıllarını unutmadığınız başarılarla dolu bir gelecek diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” Konuşmaların ardından, dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi. Sonrasında, öğrencilere diplomaları takdim edildi. Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, öğretim elemanları ve ailelerin katıldığı tören, kep atma seremonisiyle sona erdi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Çiftci, Keykubad Köşkü önünde düzenlenen törende, öğrencilerin dört yıllık meşakkatli, bir o kadar da keyifli eğitimlerini tamamlamasının ardından Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında yer alan Selçuk Üniversitesinden mezun olduğunu söyledi. Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinin eğitim sürecinin bir bölümünü pandemi gölgesinde geçirmesine rağmen, ülkesine daha iyi hizmet edebilme düşüncesiyle elinden gelen çabayı gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Çiftci, “Gösterdiğiniz gayret neticesinde her biriniz, bu fakülteden mezun olmayı sonuna kadar hak ediyorsunuz. Selçuk Üniversitesinde almış olduğunuz eğitim sayesinde, eşdeğer bölümlerden mezun olanların çok daha ilerisinde yer alıyorsunuz. Bu ayrıcalığı bundan sonraki meslek hayatınızda yakinen tecrübe edecek, ne kadar donanımlı ve yetkin olduğunuzu o zaman fark edeceksiniz. Sizlere verilen diplomalar, meslek hayatınızın kapılarını aralayacak birer anahtardır. Geleceğe yönelik hedeflerini belirlemiş, milletine ve tüm insanlığa faydalı olmayı şiar edinmiş ve bu amaç uğruna hareket etmekten geri durmayan gençlerimize bu anahtarın hayırlı kapılar açacağından eminim.” diye konuştu.

       “HAYALİNİZDEKİ İŞTE ÇALIŞMAYI SONUNA KADAR HAK EDİYORSUNUZ”

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vural Çağlıyan da Turizm Fakültesinde eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin, Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinden birisi olan Selçuk Üniversitesinden mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, şunları kaydetti: “Her biriniz; SÜ Turizm Fakültesinden mezun olmayı ve hayalinizdeki işte çalışmayı sonuna kadar hak ediyorsunuz. Üniversite hayatının sadece eğitimle sınırlı olmadığını, bulunduğunuz ortamda kazandığınız vizyon ve değerlerin de bu eğitimin ayrı bir parçası olduğunu unutmamanız gerekir. Selçuk Üniversitesini tercih ederken kapısından girdiğiniz o ilk günün heyecanı ile bugünkü mezuniyet coşkusu hafızalarınızda kalacak ve bu heyecanı hayatınızın sonuna kadar hissedeceksiniz. Bunun bilincinde olmanız ve mesleğinize karşı aynı saygınlıkla yaklaşmanız önemli ve gereklidir. Ulu önder Atatürk’ün ‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.’ sözünü kendinize rehber edinmeniz temennisiyle üniversite yıllarını unutmadığınız başarılarla dolu bir gelecek diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Konuşmaların ardından, dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi. Sonrasında, öğrencilere diplomaları takdim edildi. Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, öğretim elemanları ve ailelerin katıldığı tören, kep atma seremonisiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (