( (

Selçuk Üniversitesi’nde TOEFL Sınavları Yapılmaya Başlanacak

Eğitim 23.09.2019 - 19:29, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Üniversitesi’nde TOEFL Sınavları Yapılmaya Başlanacak

Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından TOEFL sınavları konusunda yetkili ETS firmasıyla yapılan anlaşma sonucunda ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan TOEFL sınavları Eylül 2019 itibariyle yapılmaya başlanacak.
Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün tarafından planlanan TOEFL sınavları konusundaki projenin teknik kısmında Öğr. Gör. Selahattin Çilek, yazışma kısmında ise Öğr. Gör Hatice Sezgin destek oldu. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 8 bin kadar üniversitemiz öğrencisine ortak zorunlu yabancı dil derslerini yine 1000 e yakın çeşitli fakülteler başta Edebiyat Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi olmak üzere 9 kadar bölümün zorunlu hazırlık sınıfını yürütüyoruz. Buna ilave olarak son 2 yılın içerisinde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin hocamın büyük yardımlarıyla Mütercim Tercümanlık bölümünü bünyemizde açtık. Buradan şu an eğitim ve öğretime devam eden 2 ana bilim dalımız Mütercim- Tercümanlık İngilizce ve Mütercim- Tercümanlık Arapça yine Rusça ve Çince Mütercim ve Tercümanlık bölümleri içinde en kısa zamanda 3 öğretim görevlisini tamamlayarak öğrenci alımına başlayacağız. Bu arada biz gerek üniversitemize gerekse Konya’mıza, çevre illere ve ülkemize katkı sunmak, hizmet etmek adına yetkili olan ETS firmasıyla anlaşarak üniversitemizde ilk ve Konya’mızda ve çevre illerde bulunmayan TOEFL sınavını yürütmek üzere sınav merkezi olarak ETS firmasından onay aldığımızı bildirmekten mutluluk duyarım. Bu uluslararası arenada geçerli olan bir sınav kurumumuzda ve yüksekokulumuzda olması için bir girişimde bulunduk ve nihayet gerçekleştirdik. İlk sınavda 28 Eylül’de kurumumuzda yapacağız. Güvenlik önlemlerini alarak daha önce belirtilen şekliyle belirli tarihlerde ayda iki veya 3 önümüzdeki günlerde talep doğrultusunda bu sınavı kurumumuzda gerçekleştireceğiz. Konya ve çevresinde bu statüde bulunan tek merkez kurumumuzdur. Yüksekokulumuz tarafından yürütülecek bu sınavla gerek üniversitemiz öğrenci ve personeli, gerekse üniversite dışında ki diğer birim veya kişilerin başka şehirlere gitmelerine gerek kalmayacaktır” diye konuştu. Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ilk TOEFL İBT 28 Eylül 2019 tarihinde yürütülecek olup, sınav için normal kayıtlar sınav tarihinden 7 gün, geç kayıtlar ise gecikme ücreti ile 4 gün öncesine kadar kabul edilecek.
Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından TOEFL sınavları konusunda yetkili ETS firmasıyla yapılan anlaşma sonucunda ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan TOEFL sınavları Eylül 2019 itibariyle yapılmaya başlanacak.

Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün tarafından planlanan TOEFL sınavları konusundaki projenin teknik kısmında Öğr. Gör. Selahattin Çilek, yazışma kısmında ise Öğr. Gör Hatice Sezgin destek oldu.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 8 bin kadar üniversitemiz öğrencisine ortak zorunlu yabancı dil derslerini yine 1000 e yakın çeşitli fakülteler başta Edebiyat Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi olmak üzere 9 kadar bölümün zorunlu hazırlık sınıfını yürütüyoruz. Buna ilave olarak son 2 yılın içerisinde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin hocamın büyük yardımlarıyla Mütercim Tercümanlık bölümünü bünyemizde açtık. Buradan şu an eğitim ve öğretime devam eden 2 ana bilim dalımız Mütercim- Tercümanlık İngilizce ve Mütercim- Tercümanlık Arapça yine Rusça ve Çince Mütercim ve Tercümanlık bölümleri içinde en kısa zamanda 3 öğretim görevlisini tamamlayarak öğrenci alımına başlayacağız. Bu arada biz gerek üniversitemize gerekse Konya’mıza, çevre illere ve ülkemize katkı sunmak, hizmet etmek adına yetkili olan ETS firmasıyla anlaşarak üniversitemizde ilk ve Konya’mızda ve çevre illerde bulunmayan TOEFL sınavını yürütmek üzere sınav merkezi olarak ETS firmasından onay aldığımızı bildirmekten mutluluk duyarım. Bu uluslararası arenada geçerli olan bir sınav kurumumuzda ve yüksekokulumuzda olması için bir girişimde bulunduk ve nihayet gerçekleştirdik. İlk sınavda 28 Eylül’de kurumumuzda yapacağız. Güvenlik önlemlerini alarak daha önce belirtilen şekliyle belirli tarihlerde ayda iki veya 3 önümüzdeki günlerde talep doğrultusunda bu sınavı kurumumuzda gerçekleştireceğiz. Konya ve çevresinde bu statüde bulunan tek merkez kurumumuzdur. Yüksekokulumuz tarafından yürütülecek bu sınavla gerek üniversitemiz öğrenci ve personeli, gerekse üniversite dışında ki diğer birim veya kişilerin başka şehirlere gitmelerine gerek kalmayacaktır” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ilk TOEFL İBT 28 Eylül 2019 tarihinde yürütülecek olup, sınav için normal kayıtlar sınav tarihinden 7 gün, geç kayıtlar ise gecikme ücreti ile 4 gün öncesine kadar kabul edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (