( (

Selçuk Üniversitesi ile Meram Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü

Bölge 19.08.2020 - 15:15, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Üniversitesi ile Meram Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Meram Belediyesi arasında kurumlar arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve çeşitli alanlarda ortak projeler geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
Protokolle; bilimsel, kültürel, sosyal alanlardaki kurumsal ilişkilerin sürdürülebilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, taraflar arasında ortak proje geliştirilmesi, araştırma, eğitim, danışmanlık faaliyetleri düzenlenmesi, ortak çalışma alanlarında konferans, fuar, seminer, çalıştay gibi etkinliklerin gerçekleştirilmesi, kentsel ve kırsal mekânlarla ilgili çalışmaların hazırlanması amaçlanıyor. Protokol çerçevesinde ürün geliştirme, Ar-Ge faaliyetleri ve mentorluk çalışmaları da yer alıyor.   Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy rektörlük binasında düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, Karatay Belediyesinin ardından Meram Belediyesi ile iş birliği protokolü imzaladıklarını ifade etti. Bu anlamda, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi ile de iş birliği protokolüne hazır olduklarını belirten Rektör Aksoy, “Konya Ovası adına KOP projeleri kapsamında, KOP ile imzalamış olduğumuz birçok proje bulunuyor. Bu tür protokollerin, yerel dinamiklerle iş birliği anlamında, eğitim, sosyal-kültürel faaliyetler kapsamında önem arz ettiğini düşünüyoruz. Üniversite olarak Meram Belediyesine her türlü desteği sağlamaya hazırız. Üniversitemiz ve Meram Belediyesi için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.   Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise Selçuk Üniversitesinin Konya adına önemli bir güç olduğunu belirterek, “Selçuk Üniversitesi, Konya ve bölgesi için çok kıymetli, değerli bir üniversite. Diğer üniversitelerimiz hep onun bünyesinden bölünerek büyüdü. Hem şehre hem de Selçuk Üniversitesine değer kattılar. Dolayısıyla protokolümüzün hem eğitim-araştırma hem danışmanlık konusunda hem sizler hem de bizler açısından bereketli, güzel ve doğru sonuçlara vesile olacağını umut ediyorum. Teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.   Konuşmaların ardından, Selçuk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, iş birliği protokolünü imzaladı.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Meram Belediyesi arasında kurumlar arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve çeşitli alanlarda ortak projeler geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Protokolle; bilimsel, kültürel, sosyal alanlardaki kurumsal ilişkilerin sürdürülebilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, taraflar arasında ortak proje geliştirilmesi, araştırma, eğitim, danışmanlık faaliyetleri düzenlenmesi, ortak çalışma alanlarında konferans, fuar, seminer, çalıştay gibi etkinliklerin gerçekleştirilmesi, kentsel ve kırsal mekânlarla ilgili çalışmaların hazırlanması amaçlanıyor. Protokol çerçevesinde ürün geliştirme, Ar-Ge faaliyetleri ve mentorluk çalışmaları da yer alıyor.

 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy rektörlük binasında düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, Karatay Belediyesinin ardından Meram Belediyesi ile iş birliği protokolü imzaladıklarını ifade etti. Bu anlamda, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi ile de iş birliği protokolüne hazır olduklarını belirten Rektör Aksoy, “Konya Ovası adına KOP projeleri kapsamında, KOP ile imzalamış olduğumuz birçok proje bulunuyor. Bu tür protokollerin, yerel dinamiklerle iş birliği anlamında, eğitim, sosyal-kültürel faaliyetler kapsamında önem arz ettiğini düşünüyoruz. Üniversite olarak Meram Belediyesine her türlü desteği sağlamaya hazırız. Üniversitemiz ve Meram Belediyesi için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise Selçuk Üniversitesinin Konya adına önemli bir güç olduğunu belirterek, “Selçuk Üniversitesi, Konya ve bölgesi için çok kıymetli, değerli bir üniversite. Diğer üniversitelerimiz hep onun bünyesinden bölünerek büyüdü. Hem şehre hem de Selçuk Üniversitesine değer kattılar. Dolayısıyla protokolümüzün hem eğitim-araştırma hem danışmanlık konusunda hem sizler hem de bizler açısından bereketli, güzel ve doğru sonuçlara vesile olacağını umut ediyorum. Teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından, Selçuk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, iş birliği protokolünü imzaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (