( (

Selçuk Tıp’ta Sağlık Çalışanlarına ‘CoronaVac’ Aşısı Uygulanıyor

Sağlık 22.01.2021 - 15:27, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Tıp’ta Sağlık Çalışanlarına ‘CoronaVac’ Aşısı Uygulanıyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılan inaktive SARS-CoV-2- CoronaVac aşısının ilk dozu yapılmaya devam ediyor. Bu çerçevede, bir haftalık süre içerisinde 2 bin 180 sağlık çalışanı aşı oldu.
SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının kamu, üniversite ve özel hastanelere gönderdiği yazı çerçevesinde aşı odalarının oluşturulmasının istendiğini söyledi. Bu doğrultuda, hastane personeli için 7 aşı odasının hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. Koplay, “İl Sağlık Müdürlüğünden sağlık çalışanlarımız için belirttiğimiz sayı miktarında aşı talebinde bulunduk. Aşıların gelmesinin ardından, ayın 14’ü itibarıyla aşılama çalışmamız başladı. Aşılama odalarımızın her birine bir doktor arkadaşımızı görevlendirdik. Aynı zamanda her polikliniğe hemşire görevlendirilmeleri yapıldı. Bu anlamda, yan etki görülme ihtimaline karşı odalarımızda da tıbbi cihazlarımızı ve malzemelerimizi bulunduruyoruz. Aşılamalarımız, nöbete gelen arkadaşlarımızın da rahatça aşı olabilmesi için 08.00 – 24.00 saatleri arasında devam etmektedir. Şu ana kadar 2 bin 180 personelimize aşılama yapıldı. Akut hastalığı olan, özellikle 3 aylık gebeliği bulunan, yakın zamanda kovid-19 salgını geçirmiş veya son 10 gün içerisinde kovid-19 hastası kişilerle teması olan personelimize aşılamada bulunamadık. Bu kişiler için de ilerleyen süreçte aşılama planlamasında bulunacağız. Şu ana kadar yaptığımız aşı uygulamalarında herhangi bir yan etki görülmedi.” diye konuştu. Prof. Dr. Koplay, SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi olarak sağlık personeli için oluşturulan aşı odalarının haricinde, Sağlık Bakanlığının gerçekleştireceği diğer aşı programlamalarına yönelik de 20 aşı odasını hazırlamakta olduklarını sözlerine ekledi. SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nda görevli Uzm. Dr. Bahar Ürün Ünal ise hastanede gerçekleştirilen aşılama sayılarından oldukça memnun kaldıklarını belirterek, “Bizim için çok yüz güldürücü bir rakam oldu. Talep çok fazlaydı. Sonuçlardan oldukça memnunuz. Şu an için aşılamalarımız esnasında sağlık çalışanlarımızda herhangi bir yan etki gözlemlemedik. Halkımıza bu bağlamda olumlu anlamda örnek olmayı umut ediyoruz. İnşallah onlardan da güzel bir oran bekliyoruz. Ayrıca bugün itibarıyla 85 yaş üstünün aşılamasına başladık.” dedi. Aşı uygulamaları için SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhemşire Yardımcısı Evren Özden de aşı sonrasında olumsuz bir durum yaşamadığını anlatarak, herkese aşı olması konusunda tavsiyede bulundu.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kullanılan inaktive SARS-CoV-2- CoronaVac aşısının ilk dozu yapılmaya devam ediyor. Bu çerçevede, bir haftalık süre içerisinde 2 bin 180 sağlık çalışanı aşı oldu.

SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının kamu, üniversite ve özel hastanelere gönderdiği yazı çerçevesinde aşı odalarının oluşturulmasının istendiğini söyledi. Bu doğrultuda, hastane personeli için 7 aşı odasının hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. Koplay, “İl Sağlık Müdürlüğünden sağlık çalışanlarımız için belirttiğimiz sayı miktarında aşı talebinde bulunduk. Aşıların gelmesinin ardından, ayın 14’ü itibarıyla aşılama çalışmamız başladı. Aşılama odalarımızın her birine bir doktor arkadaşımızı görevlendirdik. Aynı zamanda her polikliniğe hemşire görevlendirilmeleri yapıldı. Bu anlamda, yan etki görülme ihtimaline karşı odalarımızda da tıbbi cihazlarımızı ve malzemelerimizi bulunduruyoruz. Aşılamalarımız, nöbete gelen arkadaşlarımızın da rahatça aşı olabilmesi için 08.00 – 24.00 saatleri arasında devam etmektedir. Şu ana kadar 2 bin 180 personelimize aşılama yapıldı. Akut hastalığı olan, özellikle 3 aylık gebeliği bulunan, yakın zamanda kovid-19 salgını geçirmiş veya son 10 gün içerisinde kovid-19 hastası kişilerle teması olan personelimize aşılamada bulunamadık. Bu kişiler için de ilerleyen süreçte aşılama planlamasında bulunacağız. Şu ana kadar yaptığımız aşı uygulamalarında herhangi bir yan etki görülmedi.” diye konuştu.

Prof. Dr. Koplay, SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi olarak sağlık personeli için oluşturulan aşı odalarının haricinde, Sağlık Bakanlığının gerçekleştireceği diğer aşı programlamalarına yönelik de 20 aşı odasını hazırlamakta olduklarını sözlerine ekledi.

SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nda görevli Uzm. Dr. Bahar Ürün Ünal ise hastanede gerçekleştirilen aşılama sayılarından oldukça memnun kaldıklarını belirterek, “Bizim için çok yüz güldürücü bir rakam oldu. Talep çok fazlaydı. Sonuçlardan oldukça memnunuz. Şu an için aşılamalarımız esnasında sağlık çalışanlarımızda herhangi bir yan etki gözlemlemedik. Halkımıza bu bağlamda olumlu anlamda örnek olmayı umut ediyoruz. İnşallah onlardan da güzel bir oran bekliyoruz. Ayrıca bugün itibarıyla 85 yaş üstünün aşılamasına başladık.” dedi.

Aşı uygulamaları için SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhemşire Yardımcısı Evren Özden de aşı sonrasında olumsuz bir durum yaşamadığını anlatarak, herkese aşı olması konusunda tavsiyede bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (