( (

Selçuk’ta Mehmet Akif Ersoy Anısına sergi açıldı

Kültür Sanat 24.12.2019 - 15:30, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk’ta Mehmet Akif Ersoy Anısına sergi açıldı

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde M. Akif Ersoy Anısına “İpek Yolunda Özbekistan-Türk Dünyası Kültür Başkenti Hive” başlıklı Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık’a ait kişisel fotoğraf sergi açılışı gerçekleştirildi
Serginin açılışına; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Ahmet Ay, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Nurgül Kılınç, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Ramazan Altıntaş, Türkiyat Ar. Enstitüsü Müdürü Hasan Bahar, Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Tugay, Kadınhanı Meslek Yüksekokulu Müdürü Uğur Uslu, Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Ali Temizel, dekan yardımcıları ve çeşitli bölümlerden çok sayıda akademisyen katıldı. Sergi açılışında konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Bu sergiyi, karakter abidesi, ahlak adamı Millî Şairimizi M. Akif Ersoy haftası anısına özellikle öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenliyoruz. M. Akif Ersoy’a dokunan sevgi eli, ana eli Emine Şerife Hanım Buharalı bir aileden gelmektedir.  Dolayısıyla İmam Buhari, İmam Matüridi, Nakşibendi hazretleri ve Uluğ Bey gibi Gönül Coğrafyamızın değerlerini 8 bine yakın öğrencisi olan Edebiyat Fakültesinde öğrencilerimizle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Güçlü bir medeniyetin çocukları olduklarını bilmeliler ve bu onurla daha çok çalışmalıdırlar” ifadelerini kullandı. Özbekistan’ın Hive, Buhara, Taşkent ve Semerkand fotoğraflarından oluşan sergi Edebiyat Fakültesinde iki gün açık kalacak.
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde M. Akif Ersoy Anısına “İpek Yolunda Özbekistan-Türk Dünyası Kültür Başkenti Hive” başlıklı Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık’a ait kişisel fotoğraf sergi açılışı gerçekleştirildi

Serginin açılışına; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir Koçak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Ahmet Ay, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Nurgül Kılınç, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Ramazan Altıntaş, Türkiyat Ar. Enstitüsü Müdürü Hasan Bahar, Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Tugay, Kadınhanı Meslek Yüksekokulu Müdürü Uğur Uslu, Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Ali Temizel, dekan yardımcıları ve çeşitli bölümlerden çok sayıda akademisyen katıldı.

Sergi açılışında konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Bu sergiyi, karakter abidesi, ahlak adamı Millî Şairimizi M. Akif Ersoy haftası anısına özellikle öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenliyoruz. M. Akif Ersoy’a dokunan sevgi eli, ana eli Emine Şerife Hanım Buharalı bir aileden gelmektedir.  Dolayısıyla İmam Buhari, İmam Matüridi, Nakşibendi hazretleri ve Uluğ Bey gibi Gönül Coğrafyamızın değerlerini 8 bine yakın öğrencisi olan Edebiyat Fakültesinde öğrencilerimizle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Güçlü bir medeniyetin çocukları olduklarını bilmeliler ve bu onurla daha çok çalışmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

Özbekistan’ın Hive, Buhara, Taşkent ve Semerkand fotoğraflarından oluşan sergi Edebiyat Fakültesinde iki gün açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (