( (

Selçuk’ta “Bilinmeyeni Bulmak İçin ”Söyleşisi Yapıldı

Eğitim 20.12.2019 - 13:54, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk’ta “Bilinmeyeni Bulmak İçin ”Söyleşisi Yapıldı

Selçuk Üniversitesi Avicenna Bilim Topluluğu tarafından düzenlenen “Bilinmeyeni Bulmak İçin” söyleşisi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut’un konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyhekim Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve eşi Saliha Karabulut, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftçi, doktorlar ve öğrenciler katıldı. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, “Konuşmak ve yazmaktan muradın ne olduğunu bildiğiniz sürece ne için konuştuğunuzu, ne için yazdığınızı, niçin söylediğinizi, ne için şiir yazdığınızı bildiğiniz sürece konuşmakta ve yazmakta sıkıntı yok. Eskiler insanı kâmil edecek olan istikamet üzeri olmayı sıratı müstakim üzeri olmayı tarif ederlerken, eski tabiriyle kulun azalarını ve yönlerini yaratılış gayesine uygun olarak kullanması ve bu halin sürekli olması gerekir demişlerdir. Yani Allah bize şunu diyor. Ben sana “Hay” sıfatımla bir hayat verdim, Kelam sıfatımla konuşuyorsun, Semi sıfatımla işitiyorsun, Basar sıfatıyla görüyorsun. Allah’ın bu sıfatlarının üzerimizdeki tecellisi bir an inkıtaya uğrarsa konuşamayız. O halde Rabbimizin bize verdiği bu nimetleri Allah’ın razı olduğu o şekliyle, o inançla, o niyetle kullandığımız sürece istikamet üzereyiz. Soracağımız soru şudur: Allah ne der? Karşıma kul hakkıyla gelmeyin diyor, zalim olmayın diyor, zulüm etmeyin diyor. Ve o Allah ki kalplere nazar eder. Siz bir garibin gönlünde yer edinmişseniz ve sizden hiçbir beklentisi olmadan size dua ediyorsa, gıyabınızda Allah razı olsun diyorsa, iyi olduğunuza şehadet ediyorsa siz dünyada zaten oturabilecek en üst makamdasınızdır. Allah’ın bizatihi perdesiz nazar ettiği bir yerdesinizdir. Bundan yüksek makam var mı? O zaman iyi olacağız. Pazarda ne satılıp satılmadığına bakmayacağız. Pazarda hangi tezgâhların döndüğüne bakmayacağız. Başkalarının kötülükleri bize örnek olmayacak. İnsanlara kin de tutmayacağız. Bizim dinimiz merhamet dinidir. Ben demeyeceksiniz. ‘Gurur vurur, kibir kabirdir’. Kabre gittiğinde kimsenin kibri de, hiçbir şeyi de kalmıyor. Toprak, kabrin başına gelince herkesi eşitliyor. Davet ettiğiniz için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Söyleşi sonunda Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftçi tarafından Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut’a hediye takdimi yapıldı.  Söyleşi toplu fotoğrafla sona erdi.
Selçuk Üniversitesi Avicenna Bilim Topluluğu tarafından düzenlenen “Bilinmeyeni Bulmak İçin” söyleşisi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut’un konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyhekim Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve eşi Saliha Karabulut, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftçi, doktorlar ve öğrenciler katıldı.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, “Konuşmak ve yazmaktan muradın ne olduğunu bildiğiniz sürece ne için konuştuğunuzu, ne için yazdığınızı, niçin söylediğinizi, ne için şiir yazdığınızı bildiğiniz sürece konuşmakta ve yazmakta sıkıntı yok. Eskiler insanı kâmil edecek olan istikamet üzeri olmayı sıratı müstakim üzeri olmayı tarif ederlerken, eski tabiriyle kulun azalarını ve yönlerini yaratılış gayesine uygun olarak kullanması ve bu halin sürekli olması gerekir demişlerdir. Yani Allah bize şunu diyor. Ben sana “Hay” sıfatımla bir hayat verdim, Kelam sıfatımla konuşuyorsun, Semi sıfatımla işitiyorsun, Basar sıfatıyla görüyorsun. Allah’ın bu sıfatlarının üzerimizdeki tecellisi bir an inkıtaya uğrarsa konuşamayız. O halde Rabbimizin bize verdiği bu nimetleri Allah’ın razı olduğu o şekliyle, o inançla, o niyetle kullandığımız sürece istikamet üzereyiz. Soracağımız soru şudur: Allah ne der? Karşıma kul hakkıyla gelmeyin diyor, zalim olmayın diyor, zulüm etmeyin diyor. Ve o Allah ki kalplere nazar eder. Siz bir garibin gönlünde yer edinmişseniz ve sizden hiçbir beklentisi olmadan size dua ediyorsa, gıyabınızda Allah razı olsun diyorsa, iyi olduğunuza şehadet ediyorsa siz dünyada zaten oturabilecek en üst makamdasınızdır. Allah’ın bizatihi perdesiz nazar ettiği bir yerdesinizdir. Bundan yüksek makam var mı? O zaman iyi olacağız. Pazarda ne satılıp satılmadığına bakmayacağız. Pazarda hangi tezgâhların döndüğüne bakmayacağız. Başkalarının kötülükleri bize örnek olmayacak. İnsanlara kin de tutmayacağız. Bizim dinimiz merhamet dinidir. Ben demeyeceksiniz. ‘Gurur vurur, kibir kabirdir’. Kabre gittiğinde kimsenin kibri de, hiçbir şeyi de kalmıyor. Toprak, kabrin başına gelince herkesi eşitliyor. Davet ettiğiniz için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Söyleşi sonunda Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftçi tarafından Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut’a hediye takdimi yapıldı.

 Söyleşi toplu fotoğrafla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (