( (

Selçuk Özdağ: Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemine Evet Oyu Verdiğim İçin Özür Diliyorum

Siyaset 07.01.2020 - 09:50, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Özdağ: Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemine Evet Oyu Verdiğim İçin Özür Diliyorum

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Selçuk Özdağ katıldığı bir televizyon proğramında soruları cevapladı.
Selçuk Özdağ, Ak Parti içinde gereken itirazları yaptıklarını, yolsuzlukla, yasaklarla, yoklukla mücadele edilmesini istediklerini ve karşılık olarak disiplin kuruluna verildiklerini söyleyerek şöyle devam etti; “Gelecek Partisi sebep sonuç ilişkisidir. Partimizde her katmandan isimler var, Ermeni, Hiristiyan, Alevi, Kürt her kesim kurucular kurulunda temsil ediliyor. Ak Parti’nin yapamadıklarını yapacağız. Bügün en büyük sorun Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemidir. Parlamenter sistemi savunuyoruz, ya tam başkalık ya parlamenter sistem. Parti başkanının aynı zamanda Cumhurbaşkanı olmasını kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanı bugün hem yürütmenin hem yasamanın hemde yargının başıdır.   Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemine “evet” oyu verdiğim için milletimizden özür diliyorum.   Bu sistem, “ben yaptım oldu sistemidir, sisteme destek verenlerin MHP’de durumlarını yeniden gözden geçirsinler” dedi
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Selçuk Özdağ katıldığı bir televizyon proğramında soruları cevapladı.

Selçuk Özdağ, Ak Parti içinde gereken itirazları yaptıklarını, yolsuzlukla, yasaklarla, yoklukla mücadele edilmesini istediklerini ve karşılık olarak disiplin kuruluna verildiklerini söyleyerek şöyle devam etti; “Gelecek Partisi sebep sonuç ilişkisidir. Partimizde her katmandan isimler var, Ermeni, Hiristiyan, Alevi, Kürt her kesim kurucular kurulunda temsil ediliyor. Ak Parti’nin yapamadıklarını yapacağız. Bügün en büyük sorun Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemidir. Parlamenter sistemi savunuyoruz, ya tam başkalık ya parlamenter sistem. Parti başkanının aynı zamanda Cumhurbaşkanı olmasını kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanı bugün hem yürütmenin hem yasamanın hemde yargının başıdır.

 

Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemine “evet” oyu verdiğim için milletimizden özür diliyorum.

 

Bu sistem, “ben yaptım oldu sistemidir, sisteme destek verenlerin MHP’de durumlarını yeniden gözden geçirsinler” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (