( (

Selçuk Özdağ: "Bu mu Sizin Devlet Yönetim Şekliniz?"

Siyaset (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 11.04.2020 - 11:21, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Özdağ: "Bu mu Sizin Devlet Yönetim Şekliniz?"

İçişleri Bakanlığı'nın 31 ilde 2 gün uygulanacak sokağa çıkma yasağı kararını geç saatlerde açıklaması eleştiri konusu oldu.
Geç alınan bir karanın yanlış uygulandığına dikkat çekilirken, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’dan da konuya ilişkin olarak “El yordamıyla devlet yönetmek böyle bir şey. 18 yıllık tecrübenin sonu bu mu olmalıydı? Devlet yönetmek bir bilgi ve ahlak işidir. Bilgi yok. Siyasi ahlak zaafiyeti de var” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Medya Notu’na konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdağ’ın açıklamaları şu şekilde; Sokağa çıkma yasağını doğru buluyoruz. Çok önceden ilan edilmeliydi. Gelecek Partisi olarak bu konuyu çok önceden gündeme getirdik. Hükümet olayların hep arkasından gitti. Her seferde virüsün yayılmasına vesile oldu. Bütün Türkiye’yi bir telaş aldı Aniden gece 10’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Gece 24’ten itibaren. Bütün Türkiye’yi bir telaş aldı. Bu önceden söylenir, marketler, bakkallar, fırınlar kapanmadan söylenir. Gündüz ilan edilebilirdi. Alışverişinizi yaparken sosyal mesafeye dikkat edin denir. Geceden itibaren de sokağa çıkma yasağı ilan edilirdi. 18 yıllık tecrübenin sonu bu mu olmalıydı El yordamıyla devlet yönetmek böyle bir şey. 18 yıllık tecrübenin sonu bu mu olmalıydı? Devlet yönetmek bir bilgi ve ahlak işidir. Bilgi yok. Siyasi ahlak zaafiyeti de var. Yapılan uygulamalar nedeniyle yüzlerce insan virüs kapacak. Virüsle mi savaşıyoruz yoksa virüsü yaygınlaştırmak için mi çalışıyorsunuz. Sokağa çıkma yasağı gündüz duyurulmalıydı Gündüzün suyu mu çıktı? Gündüz bunu duyursaydınız olmaz mıydı? Vatandaş da marketler açıkken istediği alışverişi yapabilirdi. Birliğimizi biz bozmuyoruz birliğimizi ve dirliğimizi bu tür alelacele kararlar bozuyor. Hükümet yetkilileri bozuyor. Bir kez daha ferasete, akıllı olmaya, bir kez daha doğru kararlar vermeye, zamanında kararlar vermeye davet ediyoruz. Binlerce insan açık olan içkili yerlerin önünde sıralara girmiş durumda. Neden insanları bu kadar telaşa verdiniz. Gündüz ilan edilseydi bunlar yaşanmazdı. Bu mu sizin devlet adamlığınız? Bu mu sizin devlet yönetim şekliniz?
İçişleri Bakanlığı'nın 31 ilde 2 gün uygulanacak sokağa çıkma yasağı kararını geç saatlerde açıklaması eleştiri konusu oldu.

Geç alınan bir karanın yanlış uygulandığına dikkat çekilirken, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’dan da konuya ilişkin olarak “El yordamıyla devlet yönetmek böyle bir şey. 18 yıllık tecrübenin sonu bu mu olmalıydı? Devlet yönetmek bir bilgi ve ahlak işidir. Bilgi yok. Siyasi ahlak zaafiyeti de var” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Medya Notu’na konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdağ’ın açıklamaları şu şekilde;


Sokağa çıkma yasağını doğru buluyoruz. Çok önceden ilan edilmeliydi. Gelecek Partisi olarak bu konuyu çok önceden gündeme getirdik. Hükümet olayların hep arkasından gitti. Her seferde virüsün yayılmasına vesile oldu.


Bütün Türkiye’yi bir telaş aldı


Aniden gece 10’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Gece 24’ten itibaren. Bütün Türkiye’yi bir telaş aldı. Bu önceden söylenir, marketler, bakkallar, fırınlar kapanmadan söylenir. Gündüz ilan edilebilirdi. Alışverişinizi yaparken sosyal mesafeye dikkat edin denir. Geceden itibaren de sokağa çıkma yasağı ilan edilirdi.


18 yıllık tecrübenin sonu bu mu olmalıydı


El yordamıyla devlet yönetmek böyle bir şey. 18 yıllık tecrübenin sonu bu mu olmalıydı? Devlet yönetmek bir bilgi ve ahlak işidir. Bilgi yok. Siyasi ahlak zaafiyeti de var. Yapılan uygulamalar nedeniyle yüzlerce insan virüs kapacak. Virüsle mi savaşıyoruz yoksa virüsü yaygınlaştırmak için mi çalışıyorsunuz.


Sokağa çıkma yasağı gündüz duyurulmalıydı


Gündüzün suyu mu çıktı? Gündüz bunu duyursaydınız olmaz mıydı? Vatandaş da marketler açıkken istediği alışverişi yapabilirdi.


Birliğimizi biz bozmuyoruz birliğimizi ve dirliğimizi bu tür alelacele kararlar bozuyor. Hükümet yetkilileri bozuyor. Bir kez daha ferasete, akıllı olmaya, bir kez daha doğru kararlar vermeye, zamanında kararlar vermeye davet ediyoruz.
Binlerce insan açık olan içkili yerlerin önünde sıralara girmiş durumda. Neden insanları bu kadar telaşa verdiniz. Gündüz ilan edilseydi bunlar yaşanmazdı. Bu mu sizin devlet adamlığınız? Bu mu sizin devlet yönetim şekliniz?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (