( (

Şehit Öğretmenlerin Dikilen Fidanlarda Yaşayacak

Bölge 13.11.2019 - 13:13, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Şehit Öğretmenlerin Dikilen Fidanlarda Yaşayacak

Konya’nın Yunak Kıllar Mahallesi’nde bulunan ilkokulda, Van depreminde hayatını kaybeden ve teröristlerce şehit edilen öğretmenler için fidanlar toprakla buluştu.
 Tarım ve Orman Bakanlığının  "Geleceğe Nefes" kapsamında başlatılan araç dikme seferberliğine   Yunak’ın kıllar mahallesindeki Kıllar İlkokulu öğrencileri de 250 fidanla destek  verdi. Öğretmenler ve öğrenciler ilçeden getirdikleri fidanların 50' sini evlerinin önüne, diğerlerini ise okul bahçesine diktiler. Dikilen fidanlardan 70 tanesine terör yüzünden hayatını kaybetmiş şehit öğretmenler ile Van Depreminde şehit olmuş öğretmenlerin isimlerini verdiler. Diktikleri bu fidanlarla geleceğe nefes olma yolunda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiler. Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, kampanya kapsamında İlçe geneline 12 bin 600 fidan dikildiğini, en büyük desteğin de eğitim camiasından; öğretmenler ve öğrencilerden geldiğini kaydetti. Tüm okul bahçelerini yeşillendirme çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen İşcan, Kıllar İlkokulunda dikilen fidanlara, genç yaşta yitirilen fidanların yani şehit olan öğretmenlerin isimlerinin verildiğini, bunun ise kampanyaya ayrı bir anlam kattığını ifade etti. İşcan,  "Van depreminde ve görevi basında şehit olan öğretmenlerimiz için Kıllar İlkokulu bahçesinde öğretmen ve öğrencilerce fidan dikimi yapıldı. Şimdi Kıllar Mahallemizde de şehitlerimizin dikili ağaçları oldu, isimlerini burada yaşatmaktan onur duyuyoruz. Sonraki nesillere yeşil bir doğa bırakma adına ve bu ülkeye hizmet uğruna hayatlarını kaybeden öğretmenlerimiz adına da güzel bir etkinlik oldu. Katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, öğretmenlerimizi ve yavrularımızı tebrik  ediyorum" dedi.
Konya’nın Yunak Kıllar Mahallesi’nde bulunan ilkokulda, Van depreminde hayatını kaybeden ve teröristlerce şehit edilen öğretmenler için fidanlar toprakla buluştu.

 Tarım ve Orman Bakanlığının  "Geleceğe Nefes" kapsamında başlatılan araç dikme seferberliğine   Yunak’ın kıllar mahallesindeki Kıllar İlkokulu öğrencileri de 250 fidanla destek  verdi. Öğretmenler ve öğrenciler ilçeden getirdikleri fidanların 50' sini evlerinin önüne, diğerlerini ise okul bahçesine diktiler. Dikilen fidanlardan 70 tanesine terör yüzünden hayatını kaybetmiş şehit öğretmenler ile Van Depreminde şehit olmuş öğretmenlerin isimlerini verdiler. Diktikleri bu fidanlarla geleceğe nefes olma yolunda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiler.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, kampanya kapsamında İlçe geneline 12 bin 600 fidan dikildiğini, en büyük desteğin de eğitim camiasından; öğretmenler ve öğrencilerden geldiğini kaydetti. Tüm okul bahçelerini yeşillendirme çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen İşcan, Kıllar İlkokulunda dikilen fidanlara, genç yaşta yitirilen fidanların yani şehit olan öğretmenlerin isimlerinin verildiğini, bunun ise kampanyaya ayrı bir anlam kattığını ifade etti.

İşcan,  "Van depreminde ve görevi basında şehit olan öğretmenlerimiz için Kıllar İlkokulu bahçesinde öğretmen ve öğrencilerce fidan dikimi yapıldı. Şimdi Kıllar Mahallemizde de şehitlerimizin dikili ağaçları oldu, isimlerini burada yaşatmaktan onur duyuyoruz. Sonraki nesillere yeşil bir doğa bırakma adına ve bu ülkeye hizmet uğruna hayatlarını kaybeden öğretmenlerimiz adına da güzel bir etkinlik oldu. Katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, öğretmenlerimizi ve yavrularımızı tebrik  ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (