( (

Şeb-i Arus Törenleri Tertip Komitesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Kültür Sanat 11.06.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Şeb-i Arus Törenleri Tertip Komitesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Her yıl olduğu gibi bu yılda 10-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Hz. Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü ve Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında düzenlenecek etkinlikler öncesi, Tertip Komitesi ilk toplantısını Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında gerçekleştirdi.  Konya Valiliğinde düzenlenen toplantıya, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Babür Özçelik, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Zekeriya Mızırak, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Çağatay Ünüsan, Mevlana’nın 22. kuşak torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Yardımcısı Esin Bayru Çelebi, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Koyuncu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü ve Postnişin Fahri Özçakıl, Devlet Tiyatroları Müdürü Doğan Doğru, Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) Başkanı Ercan Uslu ve diğer yetkililer katıldı. Toplantıda, yapılacak etkinliklerle ilgili planlama ve çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 10-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Hz. Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü ve Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında düzenlenecek etkinlikler öncesi, Tertip Komitesi ilk toplantısını Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak başkanlığında gerçekleştirdi.


 Konya Valiliğinde düzenlenen toplantıya, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Babür Özçelik, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Zekeriya Mızırak, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Çağatay Ünüsan, Mevlana’nın 22. kuşak torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Yardımcısı Esin Bayru Çelebi, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Koyuncu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü ve Postnişin Fahri Özçakıl, Devlet Tiyatroları Müdürü Doğan Doğru, Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) Başkanı Ercan Uslu ve diğer yetkililer katıldı. Toplantıda, yapılacak etkinliklerle ilgili planlama ve çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (