( (

Sahteciliğe Karşı TÜRSAB Araç Plakaları Çipli Oluyor

Turizm 26.12.2019 - 16:12, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Sahteciliğe Karşı TÜRSAB Araç Plakaları Çipli Oluyor

Plaka sahteciliğinin önüne geçmek üzere Türsab araç plakalarına elektronik çip sistemi ve özel mekanizma getiriliyor.
Türsab’dan yapılan duyuruya göre plaka sahteciliğinin önüne geçmek üzere Türsab Araç plakalarına elektronik çip sistemi getiriliyor. Duyuruda, “2020 yılı TÜRSAB plakaları ise karekod uygulamasına ek olarak elektronik çip kontrol sistemli olacak ve plakaların güvenilirliği ve denetimi konusunda ilave bir mekanizma daha getirilecektir” denildi. TÜRSAB ARAÇ PLAKASI DUYURUSU ANASAYFADUYURULAR2020 TÜRSAB ARAÇ PLAKASI DUYURUSU Sayın Üyelerimiz; Bilindiği üzere; 2019 yılı Ocak ayından itibaren TÜRSAB üye acentalarının, transfer ve tur araçlarında bulundurulması zorunlu olan TÜRSAB plakalarında denetim ve uygulama etkinliğini sağlamak maksadıyla karekod sistemine geçilmiş ve plakalar, üye acentalarımızın kullanımına sunulmuştur. 2020 yılı TÜRSAB plakaları ise karekod uygulamasına ek olarak elektronik çip kontrol sistemli olacak ve plakaların güvenilirliği ve denetimi konusunda ilave bir mekanizma daha getirilecektir. Bu kapsamda uygulamayla ilgili esaslar aşağıdaki gibidir: 1- 01.01.2020 tarihi itibariyle, 2019 yılında verilmiş olan bütün plakalar geçerliliğini yitirecektir. 2019 yılına ait plakaların 01.02.2020 tarihine kadar TÜRSAB Bölge Temsil Kurulları’na iade edilmesi, temiz çevreye katkı ve üyelerimizin haklarını zedeleyen plaka sahteciliğinin önüne geçilmesi bakımından faydalı olacaktır. 2- 2020 yılında plaka rengi turkuaz olacaktır. 3- 2020 yılında plakalar karekodlu ve elektronik çipli olacaktır. 4- Plaka talepleri, üye acentaların bağlı oldukları TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu aracılığı ile yapılabilecek olup, plakaların üretim sürecinde üye acentalarımızın faaliyetlerini sürdürebilmeleri için kısa süreli geçici yazı hazırlanacaktır. 5- Plakalar, acentaların talebi doğrultusunda bağlı bulunduğu Bölge Temsil Kurulu’na gönderilecektir. 6- TÜRSAB tarafından verilecek olan plaka sayısının tespitinde ekte yer alan Talep ve Taahhüt tutanağında belirtilen belgeler esas alınacak olup, talebin büyüklüğüne göre yeni belge talep edilmesi hakkını TÜRSAB saklı tutar. 7- Yeni plaka birim fiyat ücreti yıllık 75.00 TL’dir (KDV Dahil). Tüm acentalarımızın 2020 yılı plakalarını zamanında temin edebilmek adına en kısa sürede başvurularını yapmalarını rica ederiz. Üyelerimizin bilgilerine sunarız. Saygılarımızla,  
Plaka sahteciliğinin önüne geçmek üzere Türsab araç plakalarına elektronik çip sistemi ve özel mekanizma getiriliyor.

Türsab’dan yapılan duyuruya göre plaka sahteciliğinin önüne geçmek üzere Türsab Araç plakalarına elektronik çip sistemi getiriliyor.
Duyuruda, “2020 yılı TÜRSAB plakaları ise karekod uygulamasına ek olarak elektronik çip kontrol sistemli olacak ve plakaların güvenilirliği ve denetimi konusunda ilave bir mekanizma daha getirilecektir” denildi.

tursab-plakasi-001.jpg
TÜRSAB ARAÇ PLAKASI DUYURUSU

ANASAYFADUYURULAR2020 TÜRSAB ARAÇ PLAKASI DUYURUSU

Sayın Üyelerimiz;

Bilindiği üzere; 2019 yılı Ocak ayından itibaren TÜRSAB üye acentalarının, transfer ve tur araçlarında bulundurulması zorunlu olan TÜRSAB plakalarında denetim ve uygulama etkinliğini sağlamak maksadıyla karekod sistemine geçilmiş ve plakalar, üye acentalarımızın kullanımına sunulmuştur. 2020 yılı TÜRSAB plakaları ise karekod uygulamasına ek olarak elektronik çip kontrol sistemli olacak ve plakaların güvenilirliği ve denetimi konusunda ilave bir mekanizma daha getirilecektir.
Bu kapsamda uygulamayla ilgili esaslar aşağıdaki gibidir:

1- 01.01.2020 tarihi itibariyle, 2019 yılında verilmiş olan bütün plakalar geçerliliğini yitirecektir. 2019 yılına ait plakaların 01.02.2020 tarihine kadar TÜRSAB Bölge Temsil Kurulları’na iade edilmesi, temiz çevreye katkı ve üyelerimizin haklarını zedeleyen plaka sahteciliğinin önüne geçilmesi bakımından faydalı olacaktır.

2- 2020 yılında plaka rengi turkuaz olacaktır.

3- 2020 yılında plakalar karekodlu ve elektronik çipli olacaktır.

4- Plaka talepleri, üye acentaların bağlı oldukları TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu aracılığı ile yapılabilecek olup, plakaların üretim sürecinde üye acentalarımızın faaliyetlerini sürdürebilmeleri için kısa süreli geçici yazı hazırlanacaktır.

5- Plakalar, acentaların talebi doğrultusunda bağlı bulunduğu Bölge Temsil Kurulu’na gönderilecektir.

6- TÜRSAB tarafından verilecek olan plaka sayısının tespitinde ekte yer alan Talep ve Taahhüt tutanağında belirtilen belgeler esas alınacak olup, talebin büyüklüğüne göre yeni belge talep edilmesi hakkını TÜRSAB saklı tutar.

7- Yeni plaka birim fiyat ücreti yıllık 75.00 TL’dir (KDV Dahil).

Tüm acentalarımızın 2020 yılı plakalarını zamanında temin edebilmek adına en kısa sürede başvurularını yapmalarını rica ederiz.

Üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (