( (

Saadet Partili Milletvekili Karaduman'dan Konya Metrosu İçin Soru Önergesi

Gündem 08.10.2019 - 11:50, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Saadet Partili Milletvekili Karaduman'dan Konya Metrosu İçin Soru Önergesi

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman geçtiğimiz günlerde davet usulü yapılan, Türkiye'nin en yüksek ihale bedeline sahip olan Konya Metrosu ile alakalı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi.
İlk olarak 2004 Mahalli İdareler Seçiminde o zamanın Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Akyürek ve daha sonra 2015 yılında dönemin Başbakanı ve Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu tarafından vadedilen Konya metrosu ile ilgili Konya halkı büyük bir beklenti içerisindeydi. 2015 yılında dönemin Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Hilmi Bilgin tarafından Ekim 2015 yılında ihalesine çıkılacağını açıklanan Konya metrosu ile alakalı 2019 Mahalli İdareler seçiminden sonra Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Konya metrosu ile alakalı müjdeyi vermiş ki daha sonra eylül ayındaki Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı sırasında Uğur İbrahim Altay tarafından Metro ihalesini eylül ayı içerisinde çıkılacağını söylemişti. Bununla birlikte Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam 29 Eylül'de yapılan il divan toplantısında ihalenin hala nasıl niye çıkmadı ile alakalı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay soru yöneltmişti. Daha sonra 2 Ekim 2019 tarihinde Türkiye'nin en büyük davet usulü ihalesi olma özelliği taşıyan Konya metrosu ile alakalı 6 şirket davet edildiği bu şirketlerden 3 tanesi fiyat teklifi verdiği kamoyuna yansıdı. İşte bütün bunlarla ilgili Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya milletvekili Abdulkadir Karaduman meclise soru önergesi verdi. Önergede Ulaştırma ve altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turha’a 3 soru soruldu. Sorulan sorular 1.Konya Metrosu İhalesi” hangi gerekçe ile kamuoyundan gizlenmiştir? 2. İhaleye kaç firma katılmıştır? 3. İhale için ayrılan bütçe ve ortaklara ödenmesi öngörülen ücretleri kapsayan detaylar halkın bilgisine sunulacak mı?  2004 yılından bugüne kadar Konya halkının büyük bir beklenti ile takip ettiği Konya metrosu ile alakalı soru lan bu sorular sorulara bakalım Ulaştırma ve altyapı Bakanı nasıl cevap verecek.   TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA   Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan tarafından Anayasanın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 04.10.2019         Abdulkadir KARADUMAN Konya Milletvekili     Konya’da, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce; “Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Belediyesi Hafif Raylı Hattı ve Elektromekanik Sistemleri ile Araçlarının Temin Montaj ve İşletmeye Alma İşleri” başlıklı ihale hakkındaki haberler yerel ve ulusal basında yer almıştır. Söz konusu ihalenin 13 Ekim 2019 tarihinde açılması beklenirken, ilk tekliflerin 3 Ekim 2019 tarihinde alındığı ve davet usulü ihale yapıldığı bilgisi edinilmiştir. Bu bağlamda; “Konya Metrosu İhalesi” hangi gerekçe ile kamuoyundan gizlenmiştir? İhaleye kaç firma katılmıştır? İhale için ayrılan bütçe ve ortaklara ödenmesi öngörülen ücretleri kapsayan detaylar halkın bilgisine sunulacak mı?
Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman geçtiğimiz günlerde davet usulü yapılan, Türkiye'nin en yüksek ihale bedeline sahip olan Konya Metrosu ile alakalı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi.

İlk olarak 2004 Mahalli İdareler Seçiminde o zamanın Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Akyürek ve daha sonra 2015 yılında dönemin Başbakanı ve Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu tarafından vadedilen Konya metrosu ile ilgili Konya halkı büyük bir beklenti içerisindeydi.

2015 yılında dönemin Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Hilmi Bilgin tarafından Ekim 2015 yılında ihalesine çıkılacağını açıklanan Konya metrosu ile alakalı 2019 Mahalli İdareler seçiminden sonra Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Konya metrosu ile alakalı müjdeyi vermiş ki daha sonra eylül ayındaki Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı sırasında Uğur İbrahim Altay tarafından Metro ihalesini eylül ayı içerisinde çıkılacağını söylemişti. Bununla birlikte Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam 29 Eylül'de yapılan il divan toplantısında ihalenin hala nasıl niye çıkmadı ile alakalı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay soru yöneltmişti.

Daha sonra 2 Ekim 2019 tarihinde Türkiye'nin en büyük davet usulü ihalesi olma özelliği taşıyan Konya metrosu ile alakalı 6 şirket davet edildiği bu şirketlerden 3 tanesi fiyat teklifi verdiği kamoyuna yansıdı. İşte bütün bunlarla ilgili Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya milletvekili Abdulkadir Karaduman meclise soru önergesi verdi.

Önergede Ulaştırma ve altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turha’a 3 soru soruldu. Sorulan sorular 1.Konya Metrosu İhalesi” hangi gerekçe ile kamuoyundan gizlenmiştir? 2. İhaleye kaç firma katılmıştır? 3. İhale için ayrılan bütçe ve ortaklara ödenmesi öngörülen ücretleri kapsayan detaylar halkın bilgisine sunulacak mı?

 2004 yılından bugüne kadar Konya halkının büyük bir beklenti ile takip ettiği Konya metrosu ile alakalı soru lan bu sorular sorulara bakalım Ulaştırma ve altyapı Bakanı nasıl cevap verecek.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan tarafından Anayasanın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 04.10.2019

 

 

 

  Abdulkadir KARADUMAN

Konya Milletvekili

 

 

Konya’da, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce; “Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Belediyesi Hafif Raylı Hattı ve Elektromekanik Sistemleri ile Araçlarının Temin Montaj ve İşletmeye Alma İşleri” başlıklı ihale hakkındaki haberler yerel ve ulusal basında yer almıştır.

Söz konusu ihalenin 13 Ekim 2019 tarihinde açılması beklenirken, ilk tekliflerin 3 Ekim 2019 tarihinde alındığı ve davet usulü ihale yapıldığı bilgisi edinilmiştir.

Bu bağlamda;

  1. “Konya Metrosu İhalesi” hangi gerekçe ile kamuoyundan gizlenmiştir?
  2. İhaleye kaç firma katılmıştır?
  3. İhale için ayrılan bütçe ve ortaklara ödenmesi öngörülen ücretleri kapsayan detaylar halkın bilgisine sunulacak mı?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (