( (

Rumi’nin Şiirleri, Hindistan’ın Halk Müziği Ve Sufi Dansı İle Konya’da Buluşuyor

Kültür Sanat 16.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Rumi’nin Şiirleri, Hindistan’ın Halk Müziği Ve Sufi Dansı İle Konya’da Buluşuyor

 Güçlü sahnesi ve etkileyici sesi ile genç yaşta ünlenen Harpreet, Kabir ve Bulleh Shah gibi şairlerden masalımsı şiirlerinden esinlenerek bestelediği epik eserleriyle tanınıyor.  Konya’daki gösteride Rumi’nin şiirlerine ses verecek olan Harpreet’e, Bollywood filmlerinin baş dansçısı ve koreografı Gilles Chuyen eşlik edecek. Çarpıcı dans hareketleri ile tanınan Chuyen’i Konya’da bu gösteriye özel olarak hazırladığı Sufi dansı ileizleyebilirsiniz.  Hindistan Büyükelçiliği, Hindistan’ın öncü sanat ve eğlence şirketlerinden Teamwork Arts,T.C. Dışişleri Bakanlığı ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde, iki ülke arasındaki yakın işbirliğinden güç alan Boğaziçi’ndeki Hindistan - India by the Bosphorus Festivali, Gülermak ana sponsorluğu ve Indorama Ventures, Çelebi, Polyplex TAFE Yüksel Proje ile Reliance ortak sponsorluğunda düzenleniyor.  Tarih: 20 Nisan, Cumartesi Yer: Mevlana Kültür Merkezi, Veled Salonu Saat: 18.00 Etkinlik herkese açık ve ücretsizdir.

 Güçlü sahnesi ve etkileyici sesi ile genç yaşta ünlenen Harpreet, Kabir ve Bulleh Shah gibi şairlerden masalımsı şiirlerinden esinlenerek bestelediği epik eserleriyle tanınıyor.


 Konya’daki gösteride Rumi’nin şiirlerine ses verecek olan Harpreet’e, Bollywood filmlerinin baş dansçısı ve koreografı Gilles Chuyen eşlik edecek. Çarpıcı dans hareketleri ile tanınan Chuyen’i Konya’da bu gösteriye özel olarak hazırladığı Sufi dansı ileizleyebilirsiniz.


 Hindistan Büyükelçiliği, Hindistan’ın öncü sanat ve eğlence şirketlerinden Teamwork Arts,T.C. Dışişleri Bakanlığı ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde, iki ülke arasındaki yakın işbirliğinden güç alan Boğaziçi’ndeki Hindistan - India by the Bosphorus Festivali, Gülermak ana sponsorluğu ve Indorama Ventures, Çelebi, Polyplex TAFE Yüksel Proje ile Reliance ortak sponsorluğunda düzenleniyor.


 Tarih: 20 Nisan, Cumartesi


Yer: Mevlana Kültür Merkezi, Veled Salonu


Saat: 18.00


Etkinlik herkese açık ve ücretsizdir.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (