( (

Reuters: Türkiye Fon Bulmak İçin Farklı Müttefiklerle Temasa Geçti

Ekonomi (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 15.05.2020 - 11:34, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Reuters: Türkiye Fon Bulmak İçin Farklı Müttefiklerle Temasa Geçti

Türkiye'nin, acil olarak fon bulmak için yabancı müttefiklerine başvuruda bulunduğu iddia edildi.
Britanya merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey kaynaklar, Merkez Bankası(TCMB) ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin bir swap hattı oluşturma talebiyle Britanyalı ve Japon mevkidaşlarıyla görüştüğünü bildirdi.   Yetkililer ayrıca, Ankara'nın mevcut uygulamaları genişletmek için Çin ve Katar ile görüştüğünü de bildirdi.   AKP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz dün swap hatları için görüşeler yapıldığını doğrulamış ve temasta bulunulan tek ülkenin ABD olmadığını ifade etti.   Yetkililerden biri, Ankara'nın görüşmelerin iyi geçtiğini düşündüğünü ancak ne zaman bir anlaşmaya varılacağının bilinmediğini ifade etmişti.   Reuters, analistlerin Türkiye'nin birkaç yıllık süreç içinde ikinci lira krizini yaşayabileceğinden endişe duyduğunu yazdı.
Türkiye'nin, acil olarak fon bulmak için yabancı müttefiklerine başvuruda bulunduğu iddia edildi.

Britanya merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey kaynaklar, Merkez Bankası(TCMB) ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin bir swap hattı oluşturma talebiyle Britanyalı ve Japon mevkidaşlarıyla görüştüğünü bildirdi.

 

Yetkililer ayrıca, Ankara'nın mevcut uygulamaları genişletmek için Çin ve Katar ile görüştüğünü de bildirdi.

 

AKP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz dün swap hatları için görüşeler yapıldığını doğrulamış ve temasta bulunulan tek ülkenin ABD olmadığını ifade etti.

 

Yetkililerden biri, Ankara'nın görüşmelerin iyi geçtiğini düşündüğünü ancak ne zaman bir anlaşmaya varılacağının bilinmediğini ifade etmişti.

 

Reuters, analistlerin Türkiye'nin birkaç yıllık süreç içinde ikinci lira krizini yaşayabileceğinden endişe duyduğunu yazdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (