( (

Ressam Zerrin Enveroğlu Selçukya'da Minyatürlerini Sergiledi.

Kültür Sanat 02.10.2019 - 11:57, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Ressam Zerrin Enveroğlu Selçukya'da Minyatürlerini Sergiledi.

Yapmış olduğu çeşitli etkinliklerle kültür ve sanat dünyasına yeni bir ivme kazandıran Selçukya Kültür Sanat Derneği bu hafta Ressam Zerrin Enveroğlu'nu ağırladı.
Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat,Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı  ve Selçukya  Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin,Ressam Muhsin Kaleli, Tarihçi Prof. Dr. Alaattin Aköz,Aydınlar Ocağı ,Tanıtım Elçileri Derneği ve Konfad yöneticileri başta olmak üzere bir çok şair yazar ve sanatseverin  yoğun ilgi gösterdiği sergiye   Ressam Zerrin Enveroğlu'nun eşi Prof.Dr. İlham Enveroğlu da eşlik etti. Acem Çengisi Maverdi Kolbaşı, Acem Gelini, Çalgı Çalan Dört Kadın-Sazendeler, Genç Rakkase-Raks Eden Çengi , Dader Banu , Feraceli Kadın, İpek Eğiren Kadın, Frenk Kadın, Saçını Toplayan Kadın ve  Uyuyan Genç Kadın temalı Levni minyatürünün sergilendiği programda konuşan Ressam Zerrin Enveroğlu ; 18.asırda yaşayan ve  özellikle Lale Devri ile tanınan Osmanlı minyatür sanatının son büyük temsilcisi olan Ressam  Levni'nin kadın minyatürlerini kolaj tekniği ile çağdaş bir şekilde yorumladığını belirterek,Atatürk'ün ''Geleneğini bimeyen toplumlar çağdaş olamazlar '' sözüne atıfta bulundu. Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat ise ;köklü bir tarihe ve kadim bir medeniyete sahip olan Türk milletinin  minyatür  sanatında da usta olduğunu sizlerin sayesinde bir kez daha tescil ettik,umarım daha sonraki çalışmalarınızda Selçuklu  eserlerinide yer verme  fırsatınız olur  diyerek Ressam Zerrin Enveroğlu'na günün anısına plaket takdim etti.Program  çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.  
Yapmış olduğu çeşitli etkinliklerle kültür ve sanat dünyasına yeni bir ivme kazandıran Selçukya Kültür Sanat Derneği bu hafta Ressam Zerrin Enveroğlu'nu ağırladı.

Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat,Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı  ve Selçukya  Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin,Ressam Muhsin Kaleli, Tarihçi Prof. Dr. Alaattin Aköz,Aydınlar Ocağı ,Tanıtım Elçileri Derneği ve Konfad yöneticileri başta olmak üzere bir çok şair yazar ve sanatseverin  yoğun ilgi gösterdiği sergiye   Ressam Zerrin Enveroğlu'nun eşi Prof.Dr. İlham Enveroğlu da eşlik etti.

Acem Çengisi Maverdi Kolbaşı, Acem Gelini, Çalgı Çalan Dört Kadın-Sazendeler, Genç Rakkase-Raks Eden Çengi , Dader Banu , Feraceli Kadın, İpek Eğiren Kadın, Frenk Kadın, Saçını Toplayan Kadın ve  Uyuyan Genç Kadın temalı Levni minyatürünün sergilendiği programda konuşan Ressam Zerrin Enveroğlu ; 18.asırda yaşayan ve  özellikle Lale Devri ile tanınan Osmanlı minyatür sanatının son büyük temsilcisi olan Ressam  Levni'nin kadın minyatürlerini kolaj tekniği ile çağdaş bir şekilde yorumladığını belirterek,Atatürk'ün ''Geleneğini bimeyen toplumlar çağdaş olamazlar '' sözüne atıfta bulundu.

Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat ise ;köklü bir tarihe ve kadim bir medeniyete sahip olan Türk milletinin  minyatür  sanatında da usta olduğunu sizlerin sayesinde bir kez daha tescil ettik,umarım daha sonraki çalışmalarınızda Selçuklu  eserlerinide yer verme  fırsatınız olur  diyerek Ressam Zerrin Enveroğlu'na günün anısına plaket takdim etti.Program  çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (