( (

Rektör Prof. Dr. Özçelik’ten, Anka Teknik ve RAC-LAB’a Ziyaret

Eğitim 15.01.2020 - 14:30, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Rektör Prof. Dr. Özçelik’ten, Anka Teknik ve RAC-LAB’a Ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Anka Teknik Takımı ve Robotik-Otomasyon-Kontrol Araştırma Laboratuvarı’nı (RAC-LAB) ziyaret etti. Özçelik, ziyarette çalışmalarla ilgili öğrencilerden bilgi aldı.
Prof. Dr. Özçelik, ülke olarak dışa bağımlılığı azaltma noktasında sorumluluk sahibi olduklarının altını çizerek, bu konuda savunma sanayii ile iş birliği protokolü imzaladıklarını hatırlattı. Protokolün, ilerde yapılacak çalışmalar için ümit vaat edici olduğunu belirten Özçelik, amaçlarının savunma sanayii şirketlerine projeler yapmak olduğunu, bununla hem ülkemizin gelişmesine katkı sağlanacağını hem de bu sayede öğrencilerin kendilerini yetiştirmesine imkan verileceğini ifade etti. Özçelik, öğrenci toplulukları ve takımlarının çalışma, proje ve faaliyetlerine büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Elde edilen başarı ve ödüllerin hem üniversite hem de öğrencilerin kendi gelecekleri için önemli bir kazanım olduğunu anlatan Prof. Dr. Özçelik, üniversite olarak öğrenci takımlarının düzenlenecek yarışmalara katılımı noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.   Son olarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Özçelik, “Öğrencilerimizin kendilerini yetiştirme adına alanlarıyla ilgili program ve yazılımı bilmeleri gerekiyor. İnanıyorum ki bunun yanında her türlü teknolojik donanıma sahip olmaları da meslek hayatlarında büyük bir kazanım sağlayacaktır. Bu bağlamda üniversite olarak öğrencilerimizi geleceğe yetiştirme gayreti ve çabasında olacağız” dedi.
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Anka Teknik Takımı ve Robotik-Otomasyon-Kontrol Araştırma Laboratuvarı’nı (RAC-LAB) ziyaret etti. Özçelik, ziyarette çalışmalarla ilgili öğrencilerden bilgi aldı.

Prof. Dr. Özçelik, ülke olarak dışa bağımlılığı azaltma noktasında sorumluluk sahibi olduklarının altını çizerek, bu konuda savunma sanayii ile iş birliği protokolü imzaladıklarını hatırlattı. Protokolün, ilerde yapılacak çalışmalar için ümit vaat edici olduğunu belirten Özçelik, amaçlarının savunma sanayii şirketlerine projeler yapmak olduğunu, bununla hem ülkemizin gelişmesine katkı sağlanacağını hem de bu sayede öğrencilerin kendilerini yetiştirmesine imkan verileceğini ifade etti. Özçelik, öğrenci toplulukları ve takımlarının çalışma, proje ve faaliyetlerine büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Elde edilen başarı ve ödüllerin hem üniversite hem de öğrencilerin kendi gelecekleri için önemli bir kazanım olduğunu anlatan Prof. Dr. Özçelik, üniversite olarak öğrenci takımlarının düzenlenecek yarışmalara katılımı noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

 

Son olarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Özçelik, “Öğrencilerimizin kendilerini yetiştirme adına alanlarıyla ilgili program ve yazılımı bilmeleri gerekiyor. İnanıyorum ki bunun yanında her türlü teknolojik donanıma sahip olmaları da meslek hayatlarında büyük bir kazanım sağlayacaktır. Bu bağlamda üniversite olarak öğrencilerimizi geleceğe yetiştirme gayreti ve çabasında olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (