( (

Rektör Özçelik’ten, Supar Motor Parçaları A.Ş.’ye Ziyaret

Gündem 22.11.2019 - 10:27, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Rektör Özçelik’ten, Supar Motor Parçaları A.Ş.’ye Ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya’daki sanayi ziyaretleri kapsamında, Almanya, ABD, İtalya, Rusya, Hollanda, Brezilya, İran, Irak başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerine supap, gayd ve baga ihracatı gerçekleştiren Supar Motor Parçaları A.Ş.’yi ziyaret etti.
Rektör Özçelik’e firma ziyaretinde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Doç. Dr. Özlem Gökdoğan Şahin eşlik etti. Ziyarette, Supar Motor Parçaları A.Ş.’nin üretim tesislerini gezen Prof. Dr. Özçelik, Genel Müdürü Niyazi Ganioğlu, Fabrika Müdürü Sinan Yılmaz ve Muhasebe Müdürü Rahmi Akcan’dan firmaya ilişkin bilgi aldı.   Prof. Dr. Özçelik, yaptığı açıklamada, Konya’nın tarımda olduğu gibi sanayi alanında da önemli bir potansiyeli bünyesinde bulundurduğunu söyledi. Bu kapsamda, üniversite olarak Konya’daki farklı sanayi kuruluşlarıyla gerekli iş birliklerini sağlama adına ziyaretlere devam edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Özçelik, “Anadolu’nun sanayi merkezi haline gelen Konya’da Teknik bir üniversite olarak üzerimize önemli görevler düşmektedir. Dünyanın küresel bir pazara dönüştüğü, ekonomi başta olmak üzere birçok alanda ülkeler arasında sınırların kalktığı ve sınırları bilginin gücünün tayin ettiği günümüz dünyasında, bilgiyi üreten ve ürettiği bilgiyi teknolojik ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde ürüne dönüştüren toplumlar, müreffeh ve güçlü ülkeler haline gelmişlerdir.  Bu da ancak güçlü bir üniversite-sanayi iş birliği ile mümkün olabilir. Üniversite olarak bölgedeki sanayi kuruluşlarıyla iş birliğini geliştirmek, ülkemizin yüksek teknoloji üssü haline gelmesine katkıda bulunacak nitelikli araştırmalar yapılması ve bu araştırmalarla elde edilen bilginin sanayide uygulamaya koyulmasını sağlamak önde gelen hedeflerimizden biridir. Bu bakımdan katma değeri yüksek, ileri teknolojiye sahip üretimin artması ve gelişmesi için üniversite – sanayi iş birliğine büyük önem vermekteyiz” ifadelerini kullandı.
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya’daki sanayi ziyaretleri kapsamında, Almanya, ABD, İtalya, Rusya, Hollanda, Brezilya, İran, Irak başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerine supap, gayd ve baga ihracatı gerçekleştiren Supar Motor Parçaları A.Ş.’yi ziyaret etti.

Rektör Özçelik’e firma ziyaretinde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Doç. Dr. Özlem Gökdoğan Şahin eşlik etti. Ziyarette, Supar Motor Parçaları A.Ş.’nin üretim tesislerini gezen Prof. Dr. Özçelik, Genel Müdürü Niyazi Ganioğlu, Fabrika Müdürü Sinan Yılmaz ve Muhasebe Müdürü Rahmi Akcan’dan firmaya ilişkin bilgi aldı.

 

Prof. Dr. Özçelik, yaptığı açıklamada, Konya’nın tarımda olduğu gibi sanayi alanında da önemli bir potansiyeli bünyesinde bulundurduğunu söyledi. Bu kapsamda, üniversite olarak Konya’daki farklı sanayi kuruluşlarıyla gerekli iş birliklerini sağlama adına ziyaretlere devam edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Özçelik, “Anadolu’nun sanayi merkezi haline gelen Konya’da Teknik bir üniversite olarak üzerimize önemli görevler düşmektedir. Dünyanın küresel bir pazara dönüştüğü, ekonomi başta olmak üzere birçok alanda ülkeler arasında sınırların kalktığı ve sınırları bilginin gücünün tayin ettiği günümüz dünyasında, bilgiyi üreten ve ürettiği bilgiyi teknolojik ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde ürüne dönüştüren toplumlar, müreffeh ve güçlü ülkeler haline gelmişlerdir.  Bu da ancak güçlü bir üniversite-sanayi iş birliği ile mümkün olabilir. Üniversite olarak bölgedeki sanayi kuruluşlarıyla iş birliğini geliştirmek, ülkemizin yüksek teknoloji üssü haline gelmesine katkıda bulunacak nitelikli araştırmalar yapılması ve bu araştırmalarla elde edilen bilginin sanayide uygulamaya koyulmasını sağlamak önde gelen hedeflerimizden biridir. Bu bakımdan katma değeri yüksek, ileri teknolojiye sahip üretimin artması ve gelişmesi için üniversite – sanayi iş birliğine büyük önem vermekteyiz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (