( (

Prof. Dr. Feride Bahar Işın: Kovid-19 Salgınından En Çok Turizm Etkilendi

Turizm 08.04.2020 - 21:03, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Prof. Dr. Feride Bahar Işın: Kovid-19 Salgınından En Çok Turizm Etkilendi

Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feride Bahar Işın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok turizm ve ağırlama, hava yolları etkilendi.
Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feride Bahar Işın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok turizm ve ağırlama, hava yolları, otomotiv ve tüketici ürünleri sektörleri etkilendi. Salgın sonrasında çok ülkeli üretim felsefesi, yerini istikrarlı arz, daha yüksek maliyetler, az kar ama risksiz büyüme modellerine bırakacağını söyleyen Prof. Dr. Işın “Dijital dönüşümü etkin ve etkili kullanabilecek ülkeler daha başarılı olacak" dedi. Işın ülkelerin özellikle vize vermede sıkışılaştırma gibi önlemlerinin turizmi zarar verebileceğini sözlerine ekledi.   EN ÇOK ETKİLENEN TURİZM OLDU Kovid-19 salgınından etkilenen sektörlere ve salgın sonrası döneme ilişkin değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Feride Bahar Işın, "Şu ana kadar bundan en çok etkilenen sektör turizm ve ağırlama oldu. Bunu hava yolları, otomotiv ve tüketici ürünleri sektörleri takip ediyor. Salgınla ortaya çıkan bu süreçten, müşterilere dokunan işletmeler başarılı çıkabilir." diye konuştu.   DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİREN BAŞARILI OLACAK   Işın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan sonra daha milliyetçi, daha kendine yeten ekonomiler olacağı beklentileri var. Kovid-19 salgını sonrasında 'çok ülkeli üretim' felsefesi yerini, istikrarlı arz, daha yüksek maliyetler, az kar ama risksiz büyüme modellerine bırakacak. Bu durumda dijital dönüşümü etkin ve etkili kullanabilen ülkeler daha başarılı olacak. Kısa bir zaman önce, dijital dönüşümü ülkeler nasıl içselleştirecek diye düşünürken, pandeminin vuruşuyla küresel boyutta, dijital dönüşümün merkezine daldık."   AB’YE GÜVEN SARSILDI   Işın, işletmelerin çalışma şekilleri ve imaj çalışmalarının değişime uğrayacağını belirterek, "Krizi fırsata dönüştürüyor algısı yaratmayan, tüketiciye dokunan işletmeler bu salgının kazananları olacaktır" dedi.   SALGIN SONRASI VİZE ALMA ZORLAŞABİLİR   Avrupa Birliği'nin salgın sırasında başarılı olamayışının İspanya ve İtalya'da birliğe karşı olumsuz bir algı oluşturduğunu belirterek ülkelerin salgın sonrası vize vermede zorlaştırıcı olacaklarını söyleyen Işın "Ülkelere giriş yapacak kişilerden sağlıklı olduğuna, virüs taşımadığına dair bir test bile istenebilir. Bu durum, ticaret ve turizm sektörlerini olumsuz etkileyecektir" şeklinde konuştu.
Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feride Bahar Işın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok turizm ve ağırlama, hava yolları etkilendi.

Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feride Bahar Işın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok turizm ve ağırlama, hava yolları, otomotiv ve tüketici ürünleri sektörleri etkilendi. Salgın sonrasında çok ülkeli üretim felsefesi, yerini istikrarlı arz, daha yüksek maliyetler, az kar ama risksiz büyüme modellerine bırakacağını söyleyen Prof. Dr. Işın “Dijital dönüşümü etkin ve etkili kullanabilecek ülkeler daha başarılı olacak" dedi. Işın ülkelerin özellikle vize vermede sıkışılaştırma gibi önlemlerinin turizmi zarar verebileceğini sözlerine ekledi.

 

EN ÇOK ETKİLENEN TURİZM OLDU


Kovid-19 salgınından etkilenen sektörlere ve salgın sonrası döneme ilişkin değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Feride Bahar Işın, "Şu ana kadar bundan en çok etkilenen sektör turizm ve ağırlama oldu. Bunu hava yolları, otomotiv ve tüketici ürünleri sektörleri takip ediyor. Salgınla ortaya çıkan bu süreçten, müşterilere dokunan işletmeler başarılı çıkabilir." diye konuştu.

 

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİREN BAŞARILI OLACAK

 

Işın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan sonra daha milliyetçi, daha kendine yeten ekonomiler olacağı beklentileri var. Kovid-19 salgını sonrasında 'çok ülkeli üretim' felsefesi yerini, istikrarlı arz, daha yüksek maliyetler, az kar ama risksiz büyüme modellerine bırakacak. Bu durumda dijital dönüşümü etkin ve etkili kullanabilen ülkeler daha başarılı olacak. Kısa bir zaman önce, dijital dönüşümü ülkeler nasıl içselleştirecek diye düşünürken, pandeminin vuruşuyla küresel boyutta, dijital dönüşümün merkezine daldık."

 

AB’YE GÜVEN SARSILDI

 

Işın, işletmelerin çalışma şekilleri ve imaj çalışmalarının değişime uğrayacağını belirterek, "Krizi fırsata dönüştürüyor algısı yaratmayan, tüketiciye dokunan işletmeler bu salgının kazananları olacaktır" dedi.

 

SALGIN SONRASI VİZE ALMA ZORLAŞABİLİR

 

Avrupa Birliği'nin salgın sırasında başarılı olamayışının İspanya ve İtalya'da birliğe karşı olumsuz bir algı oluşturduğunu belirterek ülkelerin salgın sonrası vize vermede zorlaştırıcı olacaklarını söyleyen Işın "Ülkelere giriş yapacak kişilerden sağlıklı olduğuna, virüs taşımadığına dair bir test bile istenebilir. Bu durum, ticaret ve turizm sektörlerini olumsuz etkileyecektir" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (