( (

Papatyalara Bürünen Side Antik Kenti’ne Gelin-Damat Akını

Turizm 12.03.2020 - 15:43, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Papatyalara Bürünen Side Antik Kenti’ne Gelin-Damat Akını

Yeni evliler fotoğraflarını çocuklarına hatıra olarak bırakmak için Side Antik Kenti’ni seçiyorlar
Eskiden Anadolu'da kış soğunun azalması ilkbaharın yavaş yavaş geldiğini anlatmak için söylenen cemrenin (kor ateş) düşmesi çiçekli günlerin müjdecisidir. Cemrenin 20 şubatt'ta havaya, 27 şubat'ta suya ve 6 mart'ta toprağa düşmesiyle birlikte ilkbahar yüzünü gösterir. Yeni evliler fotoğraflarını çocuklarına hatıra olarak bırakmak ve uğurlu olduğuna inandıkları Side Antik Kenti’ni seçiyorlar PAPATYALAR AÇTI Her yıl yaklaşık 5,5 milyon yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı tarihi ören yeri Side Antik Kent'ti de yüzünü gösteren ilkbahar ile çiçeklendi. Papatyaların yüzünü güneşe göstermesiyle ören yeri Side Antik Kenti beyazlara büründü. YENİ EVLİ ÇİFTLERİN AKINI İlbaharın papatya örtüsüyle kaplanan antik kent yeni evli çiftlerin uğrak yeri haline geldi. Genç gelinler ve damatlar fotoğraf çekimi için antik kente akın ediyorlar. Çiçek açan badem ağaçları ve papatyalar arasında fotoğraf çektirerek mutlu günlerini ölümsüzleştiriyorlar. SİDE ANTİK KENTİ GÖZDE Düğün fotoğrafçılığı yapan Hamdi Hadi Uyan, Side Antik Kent'inin ilkbaharda papatyalar, kırmızı anemon lalesi ile badem ağaçlarının çiçek açması ile gelinlik kız gibi süslendiğini söyledi. Uyan''Yerli ve yerleşik yabancıların evlilik fotoğraflarını gelecekte çocuklarına güzel bir hatıra olarak bırakmak için Side Antik Kenti’ni seçiyorlar. Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatro, Bizans Hastanesi Avlusu, Portikli Yol, Bazilika Sarayi ve Doğu Nekropolü'nde açan papatyalar arasında fotoğraf çektiriyorlar”dedi.   ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
Yeni evliler fotoğraflarını çocuklarına hatıra olarak bırakmak için Side Antik Kenti’ni seçiyorlar
Eskiden Anadolu'da kış soğunun azalması ilkbaharın yavaş yavaş geldiğini anlatmak için söylenen cemrenin (kor ateş) düşmesi çiçekli günlerin müjdecisidir. Cemrenin 20 şubatt'ta havaya, 27 şubat'ta suya ve 6 mart'ta toprağa düşmesiyle birlikte ilkbahar yüzünü gösterir. Yeni evliler fotoğraflarını çocuklarına hatıra olarak bırakmak ve uğurlu olduğuna inandıkları Side Antik Kenti’ni seçiyorlar


side-antik-kenti’ne gelin-damat-akini.jpgPAPATYALAR AÇTI
Her yıl yaklaşık 5,5 milyon yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı tarihi ören yeri Side Antik Kent'ti de yüzünü gösteren ilkbahar ile çiçeklendi. Papatyaların yüzünü güneşe göstermesiyle ören yeri Side Antik Kenti beyazlara büründü.

side-antik-kenti’ne gelin-damat-akini-001.jpgYENİ EVLİ ÇİFTLERİN AKINI
İlbaharın papatya örtüsüyle kaplanan antik kent yeni evli çiftlerin uğrak yeri haline geldi. Genç gelinler ve damatlar fotoğraf çekimi için antik kente akın ediyorlar. Çiçek açan badem ağaçları ve papatyalar arasında fotoğraf çektirerek mutlu günlerini ölümsüzleştiriyorlar.

side-antik-kenti’ne gelin-damat-akini-002.jpg
side-antik-kenti’ne gelin-damat-akini-003.jpgSİDE ANTİK KENTİ GÖZDE

Düğün fotoğrafçılığı yapan Hamdi Hadi Uyan, Side Antik Kent'inin ilkbaharda papatyalar, kırmızı anemon lalesi ile badem ağaçlarının çiçek açması ile gelinlik kız gibi süslendiğini söyledi.
Uyan''Yerli ve yerleşik yabancıların evlilik fotoğraflarını gelecekte çocuklarına güzel bir hatıra olarak bırakmak için Side Antik Kenti’ni seçiyorlar. Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatro, Bizans Hastanesi Avlusu, Portikli Yol, Bazilika Sarayi ve Doğu Nekropolü'nde açan papatyalar arasında fotoğraf çektiriyorlar”dedi.
 

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (