( (

Paletli Yüzmede Dünya Çapında Başarı

Spor 03.12.2019 - 12:44, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Paletli Yüzmede Dünya Çapında Başarı

CMAS Kulüpler Arası Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası 29 Kasım – 01 Aralık tarihleri arasında Macaristan’ın Kecskemet şehrinde düzenlendi. 13 ülkeden 33 takımın ve 277 sporcunun katıldığı müsabakalarda İstanbul Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübünün (TYK) sporcuları kazandığı altı altın, iki gümüş, iki bronz madalya ile büyük bir başarıya imza attı .
Her yıl düzenlenen Kulüpler Arası Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası bu sene 29 Kasım- 01 Aralık tarihleri arasında Macaristan’da gerçekleşti. 13 ülkeden 277 sporcunun katıldığı yarışmada TYK  kulübünün sporcuları toplamda aldıkları 10 madalya ile  damga vurdu.    10 yaşında iki altın madalya ile dünya şampiyonu   Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü sporcularından 10 yaşındaki  Ali Aras Ödüm  100 ve 200m su üstünde Dünya Şampiyonu, 50m su üstünde Dünya İkincisi oldu.  15 yaşındaki Kaan Kahraman 50m dip ve 50 su üstünde Dünya Şampiyonu,   13 yaşındaki Zeynep Elbir  50m su üstünde Dünya Şampiyonu , 100m su üstünde Dünya Üçüncüsü, 13 yaşında ki Niyazi Kerimoğlu 50m su üstünde Dünya İkincisi oldu.   Bayrak takımı ile bir altın bir bronz kazandılar Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübünün sporcularından oluşan  bayrak takımından 13-14 yaş kategorisinde Zeynep Elbir ,Renan Özgün Yaman, Deniz Mutlu , Niyazi Kerimoğlu 4x50 su üstünde Dünya Şampiyonu  olarak altın madalya kazandılar. 14-15 yaş kategorisinde ise  Kaan Kahraman, Yağmur Özler, Esma Nur Kerimoğlu, Enes Elbir’den oluşan bayrak takımı   4x50m su üstünde Dünya Üçüncüsü olarak bronz madalya aldılar.  TYK Spor Kulübü Teknik Direktörü Eşref Esen kulüp olarak  büyük bir başarı elde ettiklerinin  altını çizerek Paletli Yüzme alanında dünya çapında elde edilen bu başarının Türkiye adına gurur verici olduğunu belirtti. TYK olarak takım halinde çok önemli başarılar elde ettiklerinin altını çizdi. Paletli yüzmenin dünyada çok saygın bir spor dalı olduğunun altını çizen Esen, elde edilen dünya çapındaki başarılarla Türkiye’de de bu sporu yapanların sayısının artmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.   
CMAS Kulüpler Arası Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası 29 Kasım – 01 Aralık tarihleri arasında Macaristan’ın Kecskemet şehrinde düzenlendi. 13 ülkeden 33 takımın ve 277 sporcunun katıldığı müsabakalarda İstanbul Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübünün (TYK) sporcuları kazandığı altı altın, iki gümüş, iki bronz madalya ile büyük bir başarıya imza attı .

Her yıl düzenlenen Kulüpler Arası Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası bu sene 29 Kasım- 01 Aralık tarihleri arasında Macaristan’da gerçekleşti. 13 ülkeden 277 sporcunun katıldığı yarışmada TYK  kulübünün sporcuları toplamda aldıkları 10 madalya ile  damga vurdu. 

 

10 yaşında iki altın madalya ile dünya şampiyonu  

Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü sporcularından 10 yaşındaki  Ali Aras Ödüm  100 ve 200m su üstünde Dünya Şampiyonu, 50m su üstünde Dünya İkincisi oldu.  15 yaşındaki Kaan Kahraman 50m dip ve 50 su üstünde Dünya Şampiyonu,   13 yaşındaki Zeynep Elbir  50m su üstünde Dünya Şampiyonu , 100m su üstünde Dünya Üçüncüsü, 13 yaşında ki Niyazi Kerimoğlu 50m su üstünde Dünya İkincisi oldu.

 

Bayrak takımı ile bir altın bir bronz kazandılar

Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübünün sporcularından oluşan  bayrak takımından 13-14 yaş kategorisinde Zeynep Elbir ,Renan Özgün Yaman, Deniz Mutlu , Niyazi Kerimoğlu 4x50 su üstünde Dünya Şampiyonu  olarak altın madalya kazandılar.

14-15 yaş kategorisinde ise  Kaan Kahraman, Yağmur Özler, Esma Nur Kerimoğlu, Enes Elbir’den oluşan bayrak takımı   4x50m su üstünde Dünya Üçüncüsü olarak bronz madalya aldılar. 

TYK Spor Kulübü Teknik Direktörü Eşref Esen kulüp olarak  büyük bir başarı elde ettiklerinin  altını çizerek Paletli Yüzme alanında dünya çapında elde edilen bu başarının Türkiye adına gurur verici olduğunu belirtti. TYK olarak takım halinde çok önemli başarılar elde ettiklerinin altını çizdi. Paletli yüzmenin dünyada çok saygın bir spor dalı olduğunun altını çizen Esen, elde edilen dünya çapındaki başarılarla Türkiye’de de bu sporu yapanların sayısının artmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (