( (

Öztrak'tan Erdoğan'a Tatil Yanıtı: Darbe Yapılırken Kendileri Marmaris'te Çalışma Kampındaymış

Siyaset 26.08.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Öztrak'tan Erdoğan'a Tatil Yanıtı: Darbe Yapılırken Kendileri Marmaris'te Çalışma Kampındaymış

Öztrak, “Beyefendi hayatında tatil yapmamış. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Terör örgütü bu memlekette askeri darbe yaparken kendileri Marmaris’te çalışma kampındaymış. Darbeyi eniştesinden öğrenen bir Cumhurbaşkanı olur mu?” dedi.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde abasın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ben hayatımda böyle tatil yapmadım” sözlerine yanıt veren Öztrak, “Beyefendi hayatında tatil yapmamış. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Terör örgütü bu memlekette askeri darbe yaparken kendileri Marmaris’te çalışma kampındaymış. Darbeyi eniştesinden öğrenen bir Cumhurbaşkanı olur mu? Tatildeyken oldu sayelerinde. Geçtiğimiz haftalarda neredeydiler? Yazlık sarayda kimleri kabul ettiler? Kardeşim Esat döneminde Esat ailesinde tatil yapan kimdi?” diye konuştu.   “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN UYGULANMASINI İSTİYORUZ”   Emine Bulut cinayeti hakkında da konuşan Öztrak, “Bir türlü uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istiyoruz. RTÜK’ün kadına şiddeti olağanlaştıran dizilere çeki düzen vermesini istiyoruz.” dedi.   KAYYIM ATAMALARI Van, Diyarbakır ve Mardin Belediye Başkanları’nın görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasına değinen Öztrak, şunları söyledi: “Demokrasimizin yazını kışa çeviriyorlar. Saray milletin iradesini yok saymıştır. Sarayın kibir abidesi 31 Mart’tan ders almamıştır. Daha başkanlara mazbataları verilmeden kayyIm süreci başlatıldığı açıktır. Kayyım atayacaksınız neden seçime girmelerine izin verdiniz? Bu karar hukuki değil, siyasidir. İktidar sandıkta yenildiği siyasi rakiplerini elindeki devlet gücünü terörle mücadele gerekçesiyle istismar ederek yargı kararı olmadan tasfiye etmeye kalkarsa buna en hafifinden mızıkçılık denir.”   “BU UÇAKLARIN HURDAYA ÇIKMASINA NASIL MÜSAADE ETTİNİZ?”   İzmir’deki yangında THK’nin uçaklarının kullanılmadığını hatırlatan Öztrak, “Nasıl oluyor da THK bunların sorumluluğunun dışında kalıyor? Bu uçakların hurdaya çıkmasına nasıl müsaade ettiniz? Bu uçaklar son bir yılda hurdaya çıktıysa bu uçaklara uçuşa elverişlilik sertifikası nasıl verildi? ” dedi.   “İDAM NARALARI ATILARAK ÇÖZÜLECEK BİR HUSUS DEĞİL” İdam tartışmaları hakkında da değerlendirmede bulunan Öztrak, “Bu mesele öyle meydanlarda idam naraları atılarak çözülecek bir husus değil. Bu ülkenin çok ciddi kanayan bir yarası. Telafi edilmesiyle ilgili elimizde ciddi düzenlemeler var ama bir türlü uygulanmıyor. Bir an önce bu düzenlemeleri uygulasınlar, bu olayların önüne geçsinler. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Siz her şeyi istediğiniz gibi grubunuza baskı yapıp Meclis’ten geçiriyorsunuz. Bunu mu gerçiremiyorsunuz?” diye konuştu.  
Öztrak, “Beyefendi hayatında tatil yapmamış. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Terör örgütü bu memlekette askeri darbe yaparken kendileri Marmaris’te çalışma kampındaymış. Darbeyi eniştesinden öğrenen bir Cumhurbaşkanı olur mu?” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde abasın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ben hayatımda böyle tatil yapmadım” sözlerine yanıt veren Öztrak, “Beyefendi hayatında tatil yapmamış. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Terör örgütü bu memlekette askeri darbe yaparken kendileri Marmaris’te çalışma kampındaymış. Darbeyi eniştesinden öğrenen bir Cumhurbaşkanı olur mu? Tatildeyken oldu sayelerinde. Geçtiğimiz haftalarda neredeydiler? Yazlık sarayda kimleri kabul ettiler? Kardeşim Esat döneminde Esat ailesinde tatil yapan kimdi?” diye konuştu.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN UYGULANMASINI İSTİYORUZ”

 

Emine Bulut cinayeti hakkında da konuşan Öztrak, “Bir türlü uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istiyoruz. RTÜK’ün kadına şiddeti olağanlaştıran dizilere çeki düzen vermesini istiyoruz.” dedi.

 

KAYYIM ATAMALARI

Van, Diyarbakır ve Mardin Belediye Başkanları’nın görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasına değinen Öztrak, şunları söyledi: “Demokrasimizin yazını kışa çeviriyorlar. Saray milletin iradesini yok saymıştır. Sarayın kibir abidesi 31 Mart’tan ders almamıştır. Daha başkanlara mazbataları verilmeden kayyIm süreci başlatıldığı açıktır. Kayyım atayacaksınız neden seçime girmelerine izin verdiniz? Bu karar hukuki değil, siyasidir. İktidar sandıkta yenildiği siyasi rakiplerini elindeki devlet gücünü terörle mücadele gerekçesiyle istismar ederek yargı kararı olmadan tasfiye etmeye kalkarsa buna en hafifinden mızıkçılık denir.”

 

“BU UÇAKLARIN HURDAYA ÇIKMASINA NASIL MÜSAADE ETTİNİZ?”

 

İzmir’deki yangında THK’nin uçaklarının kullanılmadığını hatırlatan Öztrak, “Nasıl oluyor da THK bunların sorumluluğunun dışında kalıyor? Bu uçakların hurdaya çıkmasına nasıl müsaade ettiniz? Bu uçaklar son bir yılda hurdaya çıktıysa bu uçaklara uçuşa elverişlilik sertifikası nasıl verildi? ” dedi.

 

“İDAM NARALARI ATILARAK ÇÖZÜLECEK BİR HUSUS DEĞİL”

İdam tartışmaları hakkında da değerlendirmede bulunan Öztrak, “Bu mesele öyle meydanlarda idam naraları atılarak çözülecek bir husus değil. Bu ülkenin çok ciddi kanayan bir yarası. Telafi edilmesiyle ilgili elimizde ciddi düzenlemeler var ama bir türlü uygulanmıyor. Bir an önce bu düzenlemeleri uygulasınlar, bu olayların önüne geçsinler. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Siz her şeyi istediğiniz gibi grubunuza baskı yapıp Meclis’ten geçiriyorsunuz. Bunu mu gerçiremiyorsunuz?” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (