( (

Ordulu İşçiler Konya’da Mağdur Edildiler

Bölge 17.04.2020 - 20:39, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Ordulu İşçiler Konya’da Mağdur Edildiler

Konya’nın Meram Mevkiinde işverenliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünü yaptığı Bozkır Barajı İskanı İnşaatı isimli şantiyede çalışan 50’ye yakın işçi, yüklenici ana firma ve taşeron firma tarafından mağdur ediliyor.
Edinilen bilgiye göre Bozkır Barajı İskanı İnşaatı isimli şantiyede çalışan 50’ye yakın işçi 2 aydır ücretlerini alamıyor ve şimdi ise ana firma olan Yapı Ve Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile taşeron firma olan Ankara Çizgi İnşaat arasında yaşanan anlaşmazlıktan dolayı işçiler hiçbir sebep gösterilmeksizin işten çıkarılmak isteniyor.   Son olarak şantiye içinde bulunan koğuştan polis ekipleri tarafından çıkarılmak istenen işçiler, bu sıkıntılı dönemde 2 aylık ücretleri verilmediği gibi üstüne işçileri polis ekipleri tarafından şantiye dışına çıkartılmak isteniyor.   Ana firma olan Yapı Ve Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile taşeron firma olan Ankara Çizgi İnşaat tarafından çalıştıkları 2 aylık süre boyunca paralarını alamayan ve polis ekipleri tarafından şantiyeden çıkartılmak istenen işçiler, bu zor günlerde sadece hak ettikleri paranın verilmesini, paralarının verilmemesi halinden şantiye dışına çıkmayacaklarını belirttiler.   Çoğunluğu Ordulu olduklarını ve Konya’ya ekmek parası kazanmak için geldiklerini, ailelerinden uzak bir şekilde hayatlarını sürdürmek için inşaatta çalıştıklarını ifade eden işçiler, emeklerinin karşılığı olan paraları alamadıkları gibi, ceplerinde memleketlerine dönme parası bile olmadan işten çıkartılmak istendiklerini belirtiler. Şu anda şantiyede elektrikler kesildi yemek vermiyor. Burada rezil durumdayız , açıkla parasızlıkla mücadele edelim yoksa virüsle mi bilemiyoruz. Durumunuz ortada bize sahip çıkan yok. Başta Cumhurbaşkanımıza ve Ordulu Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve diğer Ordulu siyasilerden ve tüm yetkililerden yardım istediklerini ifade ettiler.
Konya’nın Meram Mevkiinde işverenliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünü yaptığı Bozkır Barajı İskanı İnşaatı isimli şantiyede çalışan 50’ye yakın işçi, yüklenici ana firma ve taşeron firma tarafından mağdur ediliyor.

Edinilen bilgiye göre Bozkır Barajı İskanı İnşaatı isimli şantiyede çalışan 50’ye yakın işçi 2 aydır ücretlerini alamıyor ve şimdi ise ana firma olan Yapı Ve Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile taşeron firma olan Ankara Çizgi İnşaat arasında yaşanan anlaşmazlıktan dolayı işçiler hiçbir sebep gösterilmeksizin işten çıkarılmak isteniyor.

 

Son olarak şantiye içinde bulunan koğuştan polis ekipleri tarafından çıkarılmak istenen işçiler, bu sıkıntılı dönemde 2 aylık ücretleri verilmediği gibi üstüne işçileri polis ekipleri tarafından şantiye dışına çıkartılmak isteniyor.

 

Ana firma olan Yapı Ve Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile taşeron firma olan Ankara Çizgi İnşaat tarafından çalıştıkları 2 aylık süre boyunca paralarını alamayan ve polis ekipleri tarafından şantiyeden çıkartılmak istenen işçiler, bu zor günlerde sadece hak ettikleri paranın verilmesini, paralarının verilmemesi halinden şantiye dışına çıkmayacaklarını belirttiler.

 

Çoğunluğu Ordulu olduklarını ve Konya’ya ekmek parası kazanmak için geldiklerini, ailelerinden uzak bir şekilde hayatlarını sürdürmek için inşaatta çalıştıklarını ifade eden işçiler, emeklerinin karşılığı olan paraları alamadıkları gibi, ceplerinde memleketlerine dönme parası bile olmadan işten çıkartılmak istendiklerini belirtiler. Şu anda şantiyede elektrikler kesildi yemek vermiyor. Burada rezil durumdayız , açıkla parasızlıkla mücadele edelim yoksa virüsle mi bilemiyoruz. Durumunuz ortada bize sahip çıkan yok. Başta Cumhurbaşkanımıza ve Ordulu Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve diğer Ordulu siyasilerden ve tüm yetkililerden yardım istediklerini ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (