( (

Niyaz Usta’ dan Kan Bağışı Desteği

Yaşam 07.11.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Niyaz Usta’ dan Kan Bağışı Desteği

 Kan bağışının, çocuklarda hayat kurtarabilme bilincini oluşturduğu ifade eden, Türk Kızılayı Konya Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kaya Levent, bu tür etkinliklerin toplumumuzda davranışa dönüşme yönünde büyük katkı sağladığını söyledi.    Meram Niyaz Usta İlkokulu ve Türk Kızılayı işbirliğiyle, “Eğitimde Öncü, Bağışta Birinci Olmaya Varmısınız?” sloganıyla “Kan Can Kurtarır” temalı kan bağışı kampanyası düzenledi. Okul binasında düzenlenen etkinlikte konuşan Niyaz Usta İlkokulu Müdürü Osman Terzi, öğrencilerimize Kızılay’ı tanıtmak, kan bağışının önemine vurgu yapmak amacıyla böyle bir kampanyanın düzenlendiğini belirterek, kan bağışına katılarak destek olan okul idarecilerine, öğretmenlere, öğrenci ve velilerine teşekkür etti. Terzi ayrıca etkinliğin düzenlenmesinde desteğini esirgemeyen Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’a hassasiyetinden dolayı teşekkür ederek, plaket takdiminde bulundu.  “Kan bağışı, çocuklarda hayat kurtarabilme bilincini oluşturuyor” Kan bağışının, çocuklarda hayat kurtarabilme bilincini oluşturduğu ifade eden, Türk Kızılayı Konya Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kaya Levent ise konuşmasında, bu tür etkinliklerin, toplumumuzda davranışa dönüşme yönünde büyük katkı sağladığını belirterek, Okullarda yapılan kan bağışı kampanyalarında öğrencilerin velilerine ve yakınlarına ulaşarak kan bağışının önemini anlattıklarını söyledi. Levent, kampanya hazırlıkları aşamasında ve kampanya gününde okulda adeta bir bayram havası estirilerek, okulun Türk Kızılayı resimleriyle, balonlarla, bayraklarla donatılarak süslendiğini ve bunun da kendilerini çok memnun ettiğini söyledi. Levent, kan bağışçılarını bir misafir gibi ağırlayan okul yönetimine, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere bağışladıkları her damla kan ile kurtardıkları hayatlar adına teşekkür etti.  Bal ve süt geleneği sürdürülüyor Niyaz Usta İlkokulundaki bir diğer önemli etkinlik ise bal ve süt geleneğinin halen devam ettiriliyor olması. Okul Müdürü Osman Terzi, besleyici özelliği ile bir Osmanlı geleneği de olan bal ve sütün, okuldaki çeşmelerden dağıtımının sürdürüldüğünü belirterek, öğrencilerin derslerine daha zinde ve motive olmuş şekilde devam ettiklerini söyledi.

 Kan bağışının, çocuklarda hayat kurtarabilme bilincini oluşturduğu ifade eden, Türk Kızılayı Konya Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kaya Levent, bu tür etkinliklerin toplumumuzda davranışa dönüşme yönünde büyük katkı sağladığını söyledi.  


 Meram Niyaz Usta İlkokulu ve Türk Kızılayı işbirliğiyle, “Eğitimde Öncü, Bağışta Birinci Olmaya Varmısınız?” sloganıyla “Kan Can Kurtarır” temalı kan bağışı kampanyası düzenledi. Okul binasında düzenlenen etkinlikte konuşan Niyaz Usta İlkokulu Müdürü Osman Terzi, öğrencilerimize Kızılay’ı tanıtmak, kan bağışının önemine vurgu yapmak amacıyla böyle bir kampanyanın düzenlendiğini belirterek, kan bağışına katılarak destek olan okul idarecilerine, öğretmenlere, öğrenci ve velilerine teşekkür etti. Terzi ayrıca etkinliğin düzenlenmesinde desteğini esirgemeyen Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’a hassasiyetinden dolayı teşekkür ederek, plaket takdiminde bulundu.


 “Kan bağışı, çocuklarda hayat kurtarabilme bilincini oluşturuyor”


Kan bağışının, çocuklarda hayat kurtarabilme bilincini oluşturduğu ifade eden, Türk Kızılayı Konya Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kaya Levent ise konuşmasında, bu tür etkinliklerin, toplumumuzda davranışa dönüşme yönünde büyük katkı sağladığını belirterek, Okullarda yapılan kan bağışı kampanyalarında öğrencilerin velilerine ve yakınlarına ulaşarak kan bağışının önemini anlattıklarını söyledi. Levent, kampanya hazırlıkları aşamasında ve kampanya gününde okulda adeta bir bayram havası estirilerek, okulun Türk Kızılayı resimleriyle, balonlarla, bayraklarla donatılarak süslendiğini ve bunun da kendilerini çok memnun ettiğini söyledi. Levent, kan bağışçılarını bir misafir gibi ağırlayan okul yönetimine, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere bağışladıkları her damla kan ile kurtardıkları hayatlar adına teşekkür etti.


 Bal ve süt geleneği sürdürülüyor


Niyaz Usta İlkokulundaki bir diğer önemli etkinlik ise bal ve süt geleneğinin halen devam ettiriliyor olması. Okul Müdürü Osman Terzi, besleyici özelliği ile bir Osmanlı geleneği de olan bal ve sütün, okuldaki çeşmelerden dağıtımının sürdürüldüğünü belirterek, öğrencilerin derslerine daha zinde ve motive olmuş şekilde devam ettiklerini söyledi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (