( (

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Rutin Tedavilere Başlıyor

Sağlık 09.06.2020 - 16:46, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Rutin Tedavilere Başlıyor

Pandemi döneminde alınan önlemler kapsamında acil vakalara müdahale edilen Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde alınan sıkı önlemlerle birlikte rutin tedavilere kalındığı yerden devam ediliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, Sağlık Bakanlığının aldığı koronavirüs tedbirleri kapsamında geçen süreçte acil vakalara müdahale ettiklerini söyleyerek, bundan sonraki süreçte pandemi öncesinde yarım kalmış olan diş tedavilerini tamamlamayı ve ardından da rutin tedavilere başlamayı planladıklarını ifade etti. “Online Randevu ile Diş Hekimlerimizle Görüntülü Görüşme Yapılabilir” Diş hekimlerinin enfeksiyon konusunda ciddi bir eğitim gördüklerini belirten Prof. Dr. Tunçdemir, “Bugüne kadar mevcut önlemlerimizi alıyorduk ama koronavirüs, daha kolay bulaşabilen bir virüs olduğu için önlemlerimizi artırdık. Bunun için de bir dizi hastaların randevu saatleri arasındaki süreyi uzatmak, koronavirüse karşı etkili olan dezenfektanlar kullanmak, hastalarımızı bilgilendirici afişler hazırlamak gibi çalışmalarımız oldu. Bunun haricinde de hastalarımız, fakültemizin web sitesi üzerinden online randevu alabiliyor ve randevu alan hastalar diş hekimlerimizle görüntülü olarak konuşabiliyor. Görüşmede, evde tedavi yapılabilecekse hekimlerimiz tedaviyi anlatıyor, eğer hastanın tedavisi için fakültemize gelmesi gerektiği kanısına varılırsa da hastaya randevusu veriliyor. Böylelikle fakültemizdeki hasta bekleme salonlarındaki yoğunluğu azaltarak hastalığın yayılımının önüne geçmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu. Sağlık Bakanlığının önerileri ışığında alınabilecek tüm önlemleri aldıklarını vurgulayan Dekan Tunçdemir, “Önlemler kapsamında daha az hasta muayene edilebildiği için fakültemizde iki vardiyalı sisteme geçerek mesai saati bitiminden sonra da hastalarımızı kabul etmeyi planlıyoruz” dedi. Fakülteye gelen her hastanın ateşini ölçtürüp form doldurduğunu kaydeden Tunçdemir, “Girişteki işlemler sonrasında durumunda tehlike görülmeyen hastalarımız tedavilerini oluyorlar. Ateşi 38 derece ve daha üstünde olan hastalarımızı Alo 184’e bildirerek en yakın sağlık kuruluşuna ambulansla yönlendiriyoruz. Koronavirüs teşhisi olan hastalarımızın da tedavilerini tüm önlemlerin alındığı Pandemi Kliniğimizde gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Binasına Taşınıyor Tunçdemir son olarak, “Sağlık Bakanlığımızın önerdiği tüm önlemleri fakültemizde aldık. Hastalarımız güvenli bir şekilde gelip rahatlıkla tedavi olabilirler. Ayrıca bir de müjde vermek istiyorum. Yaklaşık bir ay içinde Eski Meram Tıp Fakültesi Yerleşkesindeki Onkoloji Binasının yanında inşaatı devam eden yeni binamıza geçmeyi planlıyoruz. Mevcut fakültemizden iki kat daha büyük olan yeni binamızda, daha teknolojik cihazlarla hastalarımıza daha iyi hizmet vermek için gün sayıyoruz” ifadelerini kullandı.
Pandemi döneminde alınan önlemler kapsamında acil vakalara müdahale edilen Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde alınan sıkı önlemlerle birlikte rutin tedavilere kalındığı yerden devam ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, Sağlık Bakanlığının aldığı koronavirüs tedbirleri kapsamında geçen süreçte acil vakalara müdahale ettiklerini söyleyerek, bundan sonraki süreçte pandemi öncesinde yarım kalmış olan diş tedavilerini tamamlamayı ve ardından da rutin tedavilere başlamayı planladıklarını ifade etti.

“Online Randevu ile Diş Hekimlerimizle Görüntülü Görüşme Yapılabilir”

Diş hekimlerinin enfeksiyon konusunda ciddi bir eğitim gördüklerini belirten Prof. Dr. Tunçdemir, “Bugüne kadar mevcut önlemlerimizi alıyorduk ama koronavirüs, daha kolay bulaşabilen bir virüs olduğu için önlemlerimizi artırdık. Bunun için de bir dizi hastaların randevu saatleri arasındaki süreyi uzatmak, koronavirüse karşı etkili olan dezenfektanlar kullanmak, hastalarımızı bilgilendirici afişler hazırlamak gibi çalışmalarımız oldu. Bunun haricinde de hastalarımız, fakültemizin web sitesi üzerinden online randevu alabiliyor ve randevu alan hastalar diş hekimlerimizle görüntülü olarak konuşabiliyor. Görüşmede, evde tedavi yapılabilecekse hekimlerimiz tedaviyi anlatıyor, eğer hastanın tedavisi için fakültemize gelmesi gerektiği kanısına varılırsa da hastaya randevusu veriliyor. Böylelikle fakültemizdeki hasta bekleme salonlarındaki yoğunluğu azaltarak hastalığın yayılımının önüne geçmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığının önerileri ışığında alınabilecek tüm önlemleri aldıklarını vurgulayan Dekan Tunçdemir, “Önlemler kapsamında daha az hasta muayene edilebildiği için fakültemizde iki vardiyalı sisteme geçerek mesai saati bitiminden sonra da hastalarımızı kabul etmeyi planlıyoruz” dedi.

Fakülteye gelen her hastanın ateşini ölçtürüp form doldurduğunu kaydeden Tunçdemir, “Girişteki işlemler sonrasında durumunda tehlike görülmeyen hastalarımız tedavilerini oluyorlar. Ateşi 38 derece ve daha üstünde olan hastalarımızı Alo 184’e bildirerek en yakın sağlık kuruluşuna ambulansla yönlendiriyoruz. Koronavirüs teşhisi olan hastalarımızın da tedavilerini tüm önlemlerin alındığı Pandemi Kliniğimizde gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Binasına Taşınıyor

Tunçdemir son olarak, “Sağlık Bakanlığımızın önerdiği tüm önlemleri fakültemizde aldık. Hastalarımız güvenli bir şekilde gelip rahatlıkla tedavi olabilirler. Ayrıca bir de müjde vermek istiyorum. Yaklaşık bir ay içinde Eski Meram Tıp Fakültesi Yerleşkesindeki Onkoloji Binasının yanında inşaatı devam eden yeni binamıza geçmeyi planlıyoruz. Mevcut fakültemizden iki kat daha büyük olan yeni binamızda, daha teknolojik cihazlarla hastalarımıza daha iyi hizmet vermek için gün sayıyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (