( (

NEÜ’den TEKNOFEST’te 23 Takım Yarışacak

Teknoloji 28.06.2020 - 14:06, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

NEÜ’den TEKNOFEST’te 23 Takım Yarışacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde kurulan 23 takım, Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen yarışmalara katılmaya hak kazandı.
NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden oluşan takımlardan, Roket Tasarımı Yarışması kategorisinde 4, Jet Motoru Tasarımı kategorisinde 4, Helikopter Tasarımı kategorisinde 1, Çevre ve Enerji kategorisinde 1, İHA tasarımı yarışmaları kategorisinde 9, İnsansız Sualtı Aracı Tasarımı kategorisinde 1, Uçan Hava Aracı Tasarımı kategorisinde 1, Uydu Tasarımı kategorisinde 2 ekip ön elemeleri geçmeyi başardı.   Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Doğan, “Ülkemizin savunma sanayi ve havacılık alanındaki çalışmalara hız verdiği günümüzde, üniversitemiz öğrenci grupları, savunma sanayi ve havacılık alanında düzenlenen yarışmalar ve etkinliklerde başarılı sonuçlar almaktadır. Bu başarı fakültemizin bir kültürü ve geleneği haline dönüşmüştür. Öğrencilerimiz, artık kendileriyle yarışır hale gelmiştir. Gösterdikleri gayret ve elde ettikleri başarılardan dolayı tüm öğrencileri kutluyorum. Fakülte ve üniversite olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.   Fakülte Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Dündar ise, “Öğrencilerimizin derslerde gördükleri teorik bilgileri uygulamaya aktarmak ve kazanımlarını sürekli geliştirmek adına takım faaliyetlerimize çok önem veriyoruz. Bu konuda da Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu hocamızdan da büyük destek alıyoruz. Takımlarımıza alt takımlar kurarak ekip çalışma ruhunu geliştiriyor bir yandan da alt sınıfları uygulama çalışmalarına yönlendiriyoruz. Ülkemizin geleceğine yönelik teknik eleman yetiştirme ve mezun oldukları zaman piyasa şartlarına hazırlama adına yapılan uygulama çalışmalarını bilimsel araştırma projeleriyle de destekleyip öğrencilerimize katkılar sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde kurulan 23 takım, Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen yarışmalara katılmaya hak kazandı.

NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden oluşan takımlardan, Roket Tasarımı Yarışması kategorisinde 4, Jet Motoru Tasarımı kategorisinde 4, Helikopter Tasarımı kategorisinde 1, Çevre ve Enerji kategorisinde 1, İHA tasarımı yarışmaları kategorisinde 9, İnsansız Sualtı Aracı Tasarımı kategorisinde 1, Uçan Hava Aracı Tasarımı kategorisinde 1, Uydu Tasarımı kategorisinde 2 ekip ön elemeleri geçmeyi başardı.

 

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Doğan, “Ülkemizin savunma sanayi ve havacılık alanındaki çalışmalara hız verdiği günümüzde, üniversitemiz öğrenci grupları, savunma sanayi ve havacılık alanında düzenlenen yarışmalar ve etkinliklerde başarılı sonuçlar almaktadır. Bu başarı fakültemizin bir kültürü ve geleneği haline dönüşmüştür. Öğrencilerimiz, artık kendileriyle yarışır hale gelmiştir. Gösterdikleri gayret ve elde ettikleri başarılardan dolayı tüm öğrencileri kutluyorum. Fakülte ve üniversite olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Fakülte Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Dündar ise, “Öğrencilerimizin derslerde gördükleri teorik bilgileri uygulamaya aktarmak ve kazanımlarını sürekli geliştirmek adına takım faaliyetlerimize çok önem veriyoruz. Bu konuda da Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu hocamızdan da büyük destek alıyoruz. Takımlarımıza alt takımlar kurarak ekip çalışma ruhunu geliştiriyor bir yandan da alt sınıfları uygulama çalışmalarına yönlendiriyoruz. Ülkemizin geleceğine yönelik teknik eleman yetiştirme ve mezun oldukları zaman piyasa şartlarına hazırlama adına yapılan uygulama çalışmalarını bilimsel araştırma projeleriyle de destekleyip öğrencilerimize katkılar sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (