( (

NEÜ’de Turizmde Yükselen Eğilimler Ele Alınacak

Turizm 17.06.2021 - 16:41, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

NEÜ’de Turizmde Yükselen Eğilimler Ele Alınacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ev sahipliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi’, turizm alanında güncel bilimsel araştırmaların değerlendirilmesi, akademisyenlerin fikir alışverişinde bulunması için zemin hazırlayarak konunun uzmanlarını bir araya getirecek.
30 Eylül - 02 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongrede, turizm işletmeciliği, turizm ekonomisi, turizm rehberliği, gastronomi ve mutfak sanatları, rekreasyon ve turizm endüstrisine yönelik ilgili diğer konularda; yeni pazarlama, organizasyon, işbirlikleri, gelişen ve dönüşen teknolojik yaklaşımlar, farklılaşan tüketici eğilimleri, yeni oluşumlar, yeni fikirler ve araştırma sonuçlarının tartışılması hedefleniyor. “Covid-19 Salgınının Değiştirdiği Turizm Uygulamaları Tartışılacak” Kongre hakkında bilgiler veren NEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan, turizm sektörünün kırılgan ve hassas bir yapıya sahip olduğunu, Covid-19 salgını gibi durumların turizm sektörünü güçlü şekilde etkilediğini vurgulayarak, “Dünyanın herhangi bir bölgesinde meydana gelen değişimler, olumlu ve olumsuz yönleri ile turizm hareketlerini kolaylıkla etkilemektedir. Hala devam eden ve sonuçları tam olarak bilinemeyen Covid-19 Salgını, bu durumun son örneklerinin başında gelmektedir. Yeni normal olarak ifade edilen dünya düzeninde turizm işletmeleri yönetimi, turizm pazarlaması, turizm yatırımları, turizm faaliyetine yönelik işbirliği olanakları, turistik tüketici eğilimleri, turizm eğitimi, turizm planlaması ve politikaları alanlarında gelişmeler ve değişimlerin ortaya çıkması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu muhtemel değişimler ve gelişmeler, mevcut alan araştırmalarına ek olarak, yeni yaklaşımların, teorilerin ve incelemelerin geliştirilmesini gerekli kılmaktadır. Giderek artan rekabet ortamında, turizm sektöründeki uygulamaların da yapılan araştırma çalışmaları ile uyum sağlaması ve geliştirilmesi önemli bir süreçtir. Bu bağlamda, üniversitemiz ev sahipliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, tarihi ve kültürel değerleri ve gelişmiş alt ve üst yapı donanımlarıyla öne çıkan, kadim şehrimiz Konya’da, Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi’ni gerçekleştireceğiz.” dedi. Kongrenin, uluslararası niteliği ile yurtiçinden ve yurt dışından geniş katılımlı ve akademik çıktısı yanında sektörel uygulamalara katkıları ile öne çıkan bir kongre olarak tasarlandığını kaydeden Prof. Dr. Arslan, “Kongre yüz yüze yapılmaya çalışılacak olup, pandemi süreci ve alınan kararlar doğrultusunda hem yüz yüze hem online (hibrit) ya da sadece online olarak gerçekleştirilebilecek. Kongrenin yüz yüze yapılabilmesi durumunda yurt dışından gelecek katılımcıların ve şehir dışından gelecekler için Konya’yı tanıma fırsatı sunacağı açıktır.  Şimdiden ilgi gösterecek, destek olacak, katılımları ile kongreyi daha verimli hale getirecek tüm herkese teşekkürlerimizi sunuyor, kongremizde sağlıklı bir şekilde sizlerle birlikte olmayı umut ediyoruz.” şeklinde konuştu. Kongre hakkında detaylı bilgi için “sempozyum.erbakan.edu.tr/ICETT” adresi ziyaret edilebilir.
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ev sahipliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi’, turizm alanında güncel bilimsel araştırmaların değerlendirilmesi, akademisyenlerin fikir alışverişinde bulunması için zemin hazırlayarak konunun uzmanlarını bir araya getirecek.

30 Eylül - 02 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongrede, turizm işletmeciliği, turizm ekonomisi, turizm rehberliği, gastronomi ve mutfak sanatları, rekreasyon ve turizm endüstrisine yönelik ilgili diğer konularda; yeni pazarlama, organizasyon, işbirlikleri, gelişen ve dönüşen teknolojik yaklaşımlar, farklılaşan tüketici eğilimleri, yeni oluşumlar, yeni fikirler ve araştırma sonuçlarının tartışılması hedefleniyor.

“Covid-19 Salgınının Değiştirdiği Turizm Uygulamaları Tartışılacak”

Kongre hakkında bilgiler veren NEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan, turizm sektörünün kırılgan ve hassas bir yapıya sahip olduğunu, Covid-19 salgını gibi durumların turizm sektörünü güçlü şekilde etkilediğini vurgulayarak, “Dünyanın herhangi bir bölgesinde meydana gelen değişimler, olumlu ve olumsuz yönleri ile turizm hareketlerini kolaylıkla etkilemektedir. Hala devam eden ve sonuçları tam olarak bilinemeyen Covid-19 Salgını, bu durumun son örneklerinin başında gelmektedir. Yeni normal olarak ifade edilen dünya düzeninde turizm işletmeleri yönetimi, turizm pazarlaması, turizm yatırımları, turizm faaliyetine yönelik işbirliği olanakları, turistik tüketici eğilimleri, turizm eğitimi, turizm planlaması ve politikaları alanlarında gelişmeler ve değişimlerin ortaya çıkması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu muhtemel değişimler ve gelişmeler, mevcut alan araştırmalarına ek olarak, yeni yaklaşımların, teorilerin ve incelemelerin geliştirilmesini gerekli kılmaktadır. Giderek artan rekabet ortamında, turizm sektöründeki uygulamaların da yapılan araştırma çalışmaları ile uyum sağlaması ve geliştirilmesi önemli bir süreçtir. Bu bağlamda, üniversitemiz ev sahipliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, tarihi ve kültürel değerleri ve gelişmiş alt ve üst yapı donanımlarıyla öne çıkan, kadim şehrimiz Konya’da, Uluslararası Turizmde Yükselen Eğilimler Kongresi’ni gerçekleştireceğiz.” dedi.

Kongrenin, uluslararası niteliği ile yurtiçinden ve yurt dışından geniş katılımlı ve akademik çıktısı yanında sektörel uygulamalara katkıları ile öne çıkan bir kongre olarak tasarlandığını kaydeden Prof. Dr. Arslan, “Kongre yüz yüze yapılmaya çalışılacak olup, pandemi süreci ve alınan kararlar doğrultusunda hem yüz yüze hem online (hibrit) ya da sadece online olarak gerçekleştirilebilecek. Kongrenin yüz yüze yapılabilmesi durumunda yurt dışından gelecek katılımcıların ve şehir dışından gelecekler için Konya’yı tanıma fırsatı sunacağı açıktır.  Şimdiden ilgi gösterecek, destek olacak, katılımları ile kongreyi daha verimli hale getirecek tüm herkese teşekkürlerimizi sunuyor, kongremizde sağlıklı bir şekilde sizlerle birlikte olmayı umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kongre hakkında detaylı bilgi için “sempozyum.erbakan.edu.tr/ICETT” adresi ziyaret edilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (