( (

MÜSİAD Konya Başkan Yardımcısı Yaya, Genç İş Adamlarına Önemli Tavsiyelerde Bulundu

İş Dünyası 12.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

MÜSİAD Konya Başkan Yardımcısı Yaya, Genç İş Adamlarına Önemli Tavsiyelerde Bulundu

Çok sayıda Genç MÜSİAD üyesinin katıldığı konferansta konuşan MÜSİAD Konya Başkan Yardımcısı Serhat Yaya, 2005 yılından Genç MÜSİAD ile tanıştığını ve o yıldan itibaren her Cuma günü düzenlenen hasbihal ve konferanslara katılmaya çalıştığını ifade etti. Yaya, “MÜSİAD’ın benim iş hayatıma katkısı oldukça fazladır. MÜSİAD’da, görüşemediğiniz insanlarla görüşüyor, sohbetler ediyor ve karşılıklı olarak iş hayatındaki bilgi birikimi ve tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz. Sizlerin de yaşı genç ve tecrübeye ihtiyacınız var. Bunu ya yaşayarak yada dinleyerek öğrenirsiniz. MÜSİAD’da edindiğim tecrübeleri kendi işletmemde uyguladım ve başarılı olduğumu da gördüm. Sizler de elinizden geldiği kadar toplantılara katılmaya çalışın. Bu tür programlara katılmak zaman kaybı değildir, hatta ve hatta size büyük fayda sağlar. Eleştiriye çok açık olun. Burada herkesle her şeyi konuşabileceğini bilin ama en çok da onları dinleyin. Bu, sizin için dönüm noktası olabilir.  Burada alacağınız görevleri layıkıyla yerine getirin. Bu masa etrafında oturan MÜSİAD’lı büyüklerimiz şuan önemli görevler üstlenmektedirler. Sıra sizlere de gelecek ve sizler de, bir gün o görevlerde yer alacaksınız. O gün, sizler, büyüklerinizden ne kadar farklı olduğunuzu göreceksiniz. Çünkü sizler çok iyi yetişerek geleceksiniz. En güzel yatırım insandır. İnsana yapacağınız bir yatırım sizlere büyük fayda sağlayacaktır. Yetişmiş bir insanın sizlere ve ülkenize büyük katkısı olacağını hiçbir zaman unutmayın. İnsan yetiştirmeyle ilgili bir isteğiniz ve arzunuz olsun. Yurt dışına açılmak istiyorsanız, analizi iyi yapın, eksikleri görün ve çalışmalarınızı ona göre planlayın. Mutlaka yeni pazar arayışlarına girin. Henüz keşfedilmemiş ve açılmayı bekleyen ülkeler ile kuracağınız ticari ilişkiler sizi bir adım öteye taşıyacaktır. Sürekli yeni projeler üretmeye çalışın. Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın. Birlik ve beraberliğinizden ödün vermezseniz, hem Konya’mız hem ülkemiz hem de milletimiz kazanacaktır ” dedi.      

Çok sayıda Genç MÜSİAD üyesinin katıldığı konferansta konuşan MÜSİAD Konya Başkan Yardımcısı Serhat Yaya, 2005 yılından Genç MÜSİAD ile tanıştığını ve o yıldan itibaren her Cuma günü düzenlenen hasbihal ve konferanslara katılmaya çalıştığını ifade etti. Yaya, “MÜSİAD’ın benim iş hayatıma katkısı oldukça fazladır. MÜSİAD’da, görüşemediğiniz insanlarla görüşüyor, sohbetler ediyor ve karşılıklı olarak iş hayatındaki bilgi birikimi ve tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz.


Sizlerin de yaşı genç ve tecrübeye ihtiyacınız var. Bunu ya yaşayarak yada dinleyerek öğrenirsiniz. MÜSİAD’da edindiğim tecrübeleri kendi işletmemde uyguladım ve başarılı olduğumu da gördüm. Sizler de elinizden geldiği kadar toplantılara katılmaya çalışın. Bu tür programlara katılmak zaman kaybı değildir, hatta ve hatta size büyük fayda sağlar.


Eleştiriye çok açık olun. Burada herkesle her şeyi konuşabileceğini bilin ama en çok da onları dinleyin. Bu, sizin için dönüm noktası olabilir.  Burada alacağınız görevleri layıkıyla yerine getirin.


Bu masa etrafında oturan MÜSİAD’lı büyüklerimiz şuan önemli görevler üstlenmektedirler. Sıra sizlere de gelecek ve sizler de, bir gün o görevlerde yer alacaksınız. O gün, sizler, büyüklerinizden ne kadar farklı olduğunuzu göreceksiniz. Çünkü sizler çok iyi yetişerek geleceksiniz.


En güzel yatırım insandır. İnsana yapacağınız bir yatırım sizlere büyük fayda sağlayacaktır. Yetişmiş bir insanın sizlere ve ülkenize büyük katkısı olacağını hiçbir zaman unutmayın. İnsan yetiştirmeyle ilgili bir isteğiniz ve arzunuz olsun.


Yurt dışına açılmak istiyorsanız, analizi iyi yapın, eksikleri görün ve çalışmalarınızı ona göre planlayın. Mutlaka yeni pazar arayışlarına girin. Henüz keşfedilmemiş ve açılmayı bekleyen ülkeler ile kuracağınız ticari ilişkiler sizi bir adım öteye taşıyacaktır. Sürekli yeni projeler üretmeye çalışın.


Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın. Birlik ve beraberliğinizden ödün vermezseniz, hem Konya’mız hem ülkemiz hem de milletimiz kazanacaktır ” dedi.


 


 


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (