( (

Mobilya Atölyesinde Korkutan Yangın

Bölge 04.05.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Mobilya Atölyesinde Korkutan Yangın

Mobilyacılar Sitesi’nde çıkan yangın korkuttu. İtfaiye ekiplerinin kısa sürede olay yerine gelmesiyle yangına erken müdahale edilerek yangın çevredeki iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü Konya’nın Selçuklu İlçesi Horozluhan Mahallesi Ağaç İşleri Sanayi (Mobilyacılar Sanayi) Gümüşlü Sokak’ta bulunan Hidayet ve Veli Arslan kardeşlere ait Yaver Mobilya adlı işyerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Akşam saatlerinde başlayan yangın, işyerinde yanıcı maddeler olması nedeniyle biranda büyüdü. Yangını görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Kısa sürede olay yerine giden ekipler, yangına hemen müdahale etti. Ekiplerin büyük çabaları sonucu yangın çevredeki işyerlerine sıçramadan söndürüldü.  Yanan işyeri kullanılamaz hale gelirken, can kaybı veya herhangi bir yaralanma yaşanmaması yüreklere su serpti.  12 ARAÇ MÜDAHALE ETTİ İlk ihbarı 19:49’da alan itfaiye ekipleri, 4 dakikada olay yerine giderek hızlı bir şekilde yangına müdahale etti. Yangının çıktığı işyerinde ahşap malzemeler, kauçuk, sünger gibi yanıcı maddelerin olması nedeniyle itfaiye ekipleri yangının sıçramasını engellemek için önemli bir çalışma yürüttü. Yangına Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 12 itfaiye aracı, 33 takviye tanker olmak üzere toplam 45 araç müdahale etti. Yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınan yangın söndürme çalışmalarına 74 personel katıldı. Yangın söndürme çalışmalarına AFAD ekipleri de destek verdi. Yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ekipleri bir süre soğutma çalışmalarını sürdürdü. Çıkış sebebi bilinmeyen yangınla ilgili detaylı bir araştırma yapılacağı öğrenildi.  BAŞKAN ALTAY YANGINI YAKIN TAKİP ETTİ  Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici de olay yerine giderek yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Müdahale Amiri Mehmet Yıldırım’la birlikte çalışmaları organize eden İşbitirici, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a da yangınla ilgili sık sık bilgiler verdi. Yangın söndürme çalışmalarını ve olayın yakın takipçisi olan Başkan Altay’ın, işyeri sahiplerine geçmiş olsun dileklerinde bulunması için ziyaret edeceği de öğrenildi.  

Mobilyacılar Sitesi’nde çıkan yangın korkuttu. İtfaiye ekiplerinin kısa sürede olay yerine gelmesiyle yangına erken müdahale edilerek yangın çevredeki iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü Konya’nın Selçuklu İlçesi Horozluhan Mahallesi Ağaç İşleri Sanayi (Mobilyacılar Sanayi) Gümüşlü Sokak’ta bulunan Hidayet ve Veli Arslan kardeşlere ait Yaver Mobilya adlı işyerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Akşam saatlerinde başlayan yangın, işyerinde yanıcı maddeler olması nedeniyle biranda büyüdü. Yangını görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Kısa sürede olay yerine giden ekipler, yangına hemen müdahale etti. Ekiplerin büyük çabaları sonucu yangın çevredeki işyerlerine sıçramadan söndürüldü.  Yanan işyeri kullanılamaz hale gelirken, can kaybı veya herhangi bir yaralanma yaşanmaması yüreklere su serpti. 


12 ARAÇ MÜDAHALE ETTİ


İlk ihbarı 19:49’da alan itfaiye ekipleri, 4 dakikada olay yerine giderek hızlı bir şekilde yangına müdahale etti. Yangının çıktığı işyerinde ahşap malzemeler, kauçuk, sünger gibi yanıcı maddelerin olması nedeniyle itfaiye ekipleri yangının sıçramasını engellemek için önemli bir çalışma yürüttü. Yangına Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 12 itfaiye aracı, 33 takviye tanker olmak üzere toplam 45 araç müdahale etti. Yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınan yangın söndürme çalışmalarına 74 personel katıldı. Yangın söndürme çalışmalarına AFAD ekipleri de destek verdi. Yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ekipleri bir süre soğutma çalışmalarını sürdürdü. Çıkış sebebi bilinmeyen yangınla ilgili detaylı bir araştırma yapılacağı öğrenildi.


 BAŞKAN ALTAY YANGINI YAKIN TAKİP ETTİ


 Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici de olay yerine giderek yangın söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Müdahale Amiri Mehmet Yıldırım’la birlikte çalışmaları organize eden İşbitirici, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a da yangınla ilgili sık sık bilgiler verdi. Yangın söndürme çalışmalarını ve olayın yakın takipçisi olan Başkan Altay’ın, işyeri sahiplerine geçmiş olsun dileklerinde bulunması için ziyaret edeceği de öğrenildi.





 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (