( (

Mistik Ziyafet Başlıyor

Kültür Sanat 20.09.2019 - 16:04, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Mistik Ziyafet Başlıyor

''16’ncı Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali'' sanatseverlere 9 gün boyunca mistik müzik ziyafeti sunacak.
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 22-30 Eylül 2019 tarihlerinde bu yıl 16’ncısı düzenlenen Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali, 22 Eylül 2019 Pazar günü saat 14.00’de Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonundaki açılış programı ile başlayacak. Oğuz Elbaş’ın, Anadolu’da çeşitli türdeki müziklerin tarihi, gelişimi ve ses tarihimizin 12 bin yıllık müzik arkeolojisini paylaşacağı sunumun ardından program, Göksel Baktagil ve Hasan Genç’in müzik resitali ile devam edecek. Akşam saat 20.30’da ise dünyaca ünlü Türk asıllı Amerikalı müzisyen ve virtüöz Omar Faruk Tekbilek, sahne alarak konser verecek. Festival kapsamında; ABD’nin yanı sıra Norveç, Rusya (Tuva), İran, Rusya (Dağıstan), Cezayir, Yunanistan, Tacikistan ve Türkiye’den sanatçı ve müzik toplulukları 9 gün boyunca sanatseverlere mistik müzik ziyafeti sunacak.  Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'ndeki konserler ücretsiz olacak. Türk Müziğinde Geleneksel Formlar Atölye Çalışmaları Kültürel-müzikal katma değeri ve kültür ekonomisini yükseltmeyi amaçlayan ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında; Tekke Musikisi, Abdal Musikisi, Cami Musikisi ve Cemevi Musikisi kendi ustaları tarafından anlatılarak uygulanacak. Atölye çalışmaları, 23, 25, 27 ve 28 Eylül 2019 tarihlerinde, saat 14.00-15.00 arasında Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilecek.  Konserler Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda 8 gün boyunca her akşam saat 20.30'da başlayacak. İranlı sanatçı Alireza Ghorbani ise 25 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 20.30’da Selçuklu Kongre Merkezinde konser gerçekleştirilecek. Festival, TRT’nin 30 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 20.30’da Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda vereceği “Seher Yeli” özel konseri ile son bulacak.
''16’ncı Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali'' sanatseverlere 9 gün boyunca mistik müzik ziyafeti sunacak.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 22-30 Eylül 2019 tarihlerinde bu yıl 16’ncısı düzenlenen Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali, 22 Eylül 2019 Pazar günü saat 14.00’de Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonundaki açılış programı ile başlayacak.

Oğuz Elbaş’ın, Anadolu’da çeşitli türdeki müziklerin tarihi, gelişimi ve ses tarihimizin 12 bin yıllık müzik arkeolojisini paylaşacağı sunumun ardından program, Göksel Baktagil ve Hasan Genç’in müzik resitali ile devam edecek. Akşam saat 20.30’da ise dünyaca ünlü Türk asıllı Amerikalı müzisyen ve virtüöz Omar Faruk Tekbilek, sahne alarak konser verecek.

Festival kapsamında; ABD’nin yanı sıra Norveç, Rusya (Tuva), İran, Rusya (Dağıstan), Cezayir, Yunanistan, Tacikistan ve Türkiye’den sanatçı ve müzik toplulukları 9 gün boyunca sanatseverlere mistik müzik ziyafeti sunacak.  Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'ndeki konserler ücretsiz olacak.

Türk Müziğinde Geleneksel Formlar Atölye Çalışmaları

Kültürel-müzikal katma değeri ve kültür ekonomisini yükseltmeyi amaçlayan ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında; Tekke Musikisi, Abdal Musikisi, Cami Musikisi ve Cemevi Musikisi kendi ustaları tarafından anlatılarak uygulanacak. Atölye çalışmaları, 23, 25, 27 ve 28 Eylül 2019 tarihlerinde, saat 14.00-15.00 arasında Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilecek. 

Konserler Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda 8 gün boyunca her akşam saat 20.30'da başlayacak. İranlı sanatçı Alireza Ghorbani ise 25 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 20.30’da Selçuklu Kongre Merkezinde konser gerçekleştirilecek. Festival, TRT’nin 30 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 20.30’da Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda vereceği “Seher Yeli” özel konseri ile son bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (